Teraz jest 29 cze 2017, o 13:18

Zostaw Kontakt




Z jakim BTs-em się łącze ?

Tematy związane z Internetem Mobilnym.
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

wojtek2803

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 20 paź 2016, o 13:30
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Z jakim BTs-em się łącze ?

Post10 sty 2017, o 11:55

etuij52016

Witam. Mam zapytanie czy jest możliwość ustalenia na podstawie danych z routera D-Link DWR966 z jaką obecnie stacją sie łaczę ? Zakupiłem antenę zewnetrzńa na pasmo 1800 Mhz i chciałbym uzyskac info jaki to bts . Dziękuje :) Lokalizacja Krotoszyn woj. Wielkopolskie
Załączniki
lte.png
Ostatnio edytowano 10 sty 2017, o 12:22 przez Krzysiek_Plus, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zmiana działu na zgdoy z tematem.
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 17646
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 39 razy
    Otrzymał podziękowań: 1648 razy

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post10 sty 2017, o 12:24

wojtek2803, wartość DEC 8379393 zmieniasz na HEX, co daje 7FDC01, następnie 4 pierwsze cyfry 7FDC zamieniasz na DEC co daje numer BTS'a: 32732 (Krotoszyn, ul. Ostrowska 122).
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Za ten post autor Krzysiek_Plus otrzymał podziękowania - 2
wojtek2803(10 sty 2017, o 12:27), WXuser(17 lut 2017, o 14:00)
Offline
Avatar użytkownika

wojtek2803

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 20 paź 2016, o 13:30
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post10 sty 2017, o 12:28

Bardzo dziękuję za profesjonalną odpowiedź . Pozdrawiam .
Offline
Avatar użytkownika

dzikus1993

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 20 sty 2017, o 12:39
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: p9 lite

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post20 sty 2017, o 12:47

WItam, chciałbym się dowiedzieć z jakimi btsami się łączę, posiadam router DWR 966, jeśli dam ustawienia automatyczne to łączę się z ID komórki 8596230 i wtedy pokazuje mi głowne pasmo band20 i zapasowe band 3 jesli ustawie na sztywno band3 to łączę się z ID komórki 8360962 i na tym mam najlepsze prędkości, mieszkam tutaj:
https://www.google.pl/maps/place/Tomani ... d18.345042
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 17646
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 39 razy
    Otrzymał podziękowań: 1648 razy

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post20 sty 2017, o 12:50

dzikus1993,
8596230 -> BT33579 Lututów
8360962 -> BT32660 Czajków
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

bendix

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 16 lut 2017, o 19:16
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Kiedy LTE-A? LTE? HSPA+? pytania o planowany zasięg

Post16 lut 2017, o 19:33

Witam.
Piszę po prośbie o ustalenie z którym BTS-em i na jakiej częstotliwości (zakup anteny) będę miał szansę szukać LTE na działce o lokalizacji:

52.293284N, 21.609350E

Kolonia Stanisławów koło Stanisławowa

Z góry dziękuję za wyjaśnienia i pozdrawiam :-)

https://www.google.pl/maps/place/52%C2% ... 4d21.60935

http://beta.btsearch.pl/?dataSource=uke ... 12&zoom=18
Ostatnio edytowano 17 lut 2017, o 09:34 przez Daniel_Plus, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesiono do bardziej pasującego tematu wątku
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 606
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 63 razy

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post17 lut 2017, o 10:05

bendix, najbliżej są: BT51126 w odległości ok. 3,5 km z U900 i LTE1800 (Stanisławów przy ul. Przemysłowej) oraz BT11609 w podobnej odległości z GSM, U900 i LTE800 (Zakłady Mięsne Stanisławów). Przy ustawieniu anteny na zachód będziesz więc korzystać z LTE1800 na BT51126.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Bibannn

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 25 lut 2017, o 11:14
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Internet Domowy LTE
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S5

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post27 lut 2017, o 15:45

Witam.

Posiadam modem ODU 100 czy można prosić o poradę z jakim BTS'em sie łączę? W panelu administratora jest status LTE oraz Informacja o lokalizacji 269. Czy to jest bts w Redle czy Redostowie?
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 17646
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 39 razy
    Otrzymał podziękowań: 1648 razy

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post27 lut 2017, o 16:20

Bibannn napisał(a):W panelu administratora jest status LTE oraz Informacja o lokalizacji 269.

Na podstawie tej informacji niestety nie jest to możliwe do określenia.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Bibannn

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 25 lut 2017, o 11:14
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Internet Domowy LTE
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S5

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post27 lut 2017, o 16:30

A na jakiej postawie mogę to określić? Bardzo mi na tym zależy ponieważ nie wiem czy korzystniej jest ustawić antenę w kierunku Redostowa czy Redła. Mieszkam w Osinie koło Nowogardu.
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 17646
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 39 razy
    Otrzymał podziękowań: 1648 razy

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post27 lut 2017, o 17:04

Bibannn, proszę, podaj swoją dokładną lokalizację (np.: współrzędne) oraz RSCP I RSRP, jakie uszykujesz obecnie. W którą stronę jest obecnie ODU skierowane?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Bibannn

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 25 lut 2017, o 11:14
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Internet Domowy LTE
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S5

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post27 lut 2017, o 18:58

Status LTE
RSRP -94
RSRQ -14
RSSI -60
SINR -1
Informacja o lokalizacji 269

Współrzędne: 53°36'14.4"N 15°00'59.1"E

obecnie antena skierowana jest na Redło. Kiedyś było ok z internetem teraz zmienił się numer informacji o lokalizacji w status LTE i internet nie nadaje sie do użytku.
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 606
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 63 razy

Re: Z jakim BTs-em się łącze ?

Post28 lut 2017, o 10:05

Bibannn
Krzysiek_Plus napisał(a):Bibannn, na najbliższych BTS'ach jest już LTE: 43197 Redostowo - LTE1800 i 44629 Redło LTE1800 i LTE800.
Do stacji w Redło masz ok. 5 km, a do tej w Redostowie ok. 3,5 km. W związku z mniejszą odległością, a tym samym z mocniejszym sygnałem łączysz się najprawdopodobniej z BT43197. W tej sytuacji proponuję, abyś zmienił położenie ODU w kierunku Redostowa i ponownie sprawdził parametry oraz przetestował prędkości.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Powrót do Plus Internet - Oficjalny Dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot], BUCiu, mikrus99 i 25 gości