Teraz jest 23 lis 2014, o 14:07

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 6 abonamentów gratis?
Zostaw Kontakt


Przedłuż umowę przez internet – Zobacz ofertę dedykowaną specjalnie dla Ciebie


Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Tematy związane z Internetem Mobilnym.
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10708
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 916 razy

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post7 lut 2013, o 17:49

eciu, criss1567
juz próbówał dial-up i było to samo.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

eciu

V.I.P.

  • Posty: 74
  • Dołączył(a): 26 paź 2009, o 14:55
  • Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 3 razy
  • Moja taryfa: bez limitu
  • Model telefonu: galaxy sIII , Nokia E52

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post7 lut 2013, o 18:26

acha takie kwiatki :)
a inna kwestia pisał kolega że intenret działa 1-2 minuty - ale pytanie dodatkowe czy nie działają jedynie strony www a np gadu gadu działa ?
najprawdopodobniej jakiś port ma zablokowany tylko pytanie czy w takiej opcji mu działa ewentualnie otworzenie okna START i w polu " uruchom " wpisać ping wp.pl sprawdzić czy wysyła pakiety i czy wracają
Bedziemy wowczas wiedziec :) coś więcej
Offline
Avatar użytkownika

criss1567

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): 16 sty 2013, o 10:38
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post7 lut 2013, o 23:55

Obrazek

1. to screen z pinga wp.pl.
2. Jak nie ma neta to nie ma w ogóle, czy to w przeglądarce czy np. GG.
3. Rejestr czysty, niedawno stawiałem system od nowa z przyczyn niezaleznych
4. Czy Dial-up czy iPlus Manager nie ma różnicy, nawet komórkowe szerokopasmowe robiłem
Offline
Avatar użytkownika

criss1567

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): 16 sty 2013, o 10:38
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 09:36

A taki komunikat wyrzuca chrome jak nie ma neta.

Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10708
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 916 razy

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 10:27

criss1567, komunikat z chrome sugueruje problem z DNS spróbuj ponownie dial-up z i DNS w momencie kiedy będziesz miał problem. Upewnij sie tylko ze serwery DNS są wprowadzone.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

criss1567

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): 16 sty 2013, o 10:38
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 14:11

Zdaje się, że już to robiłem. Niemniej, nie ma różnicy.
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10708
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 916 razy

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 14:16

A masz możliwość przetestowania modemu na innym komputerze? Lub karty SIM w telefonie? np: Aparat na androidzie z funkcją udostęniania połączenia?

sprawdzałeś ->
Powodem mogą być różnego rodzaju ograniczenia, np: Avast dosyć często blokuje/ogranicza.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

criss1567

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): 16 sty 2013, o 10:38
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 14:47

Sprawdzałem kartę sim z telefonu w modemie (pakiet mam). To samo. Wina modemu?
Avast odpada, mam go od początku, a na początku modem działał. Wywaliłem go też i sprawdziłem bez.
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10708
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 916 razy

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 14:53

criss1567 a sprawdź kartę z modemu w telefonie. Czy masz możliwość podłączenia aparatu do komputera jako modemu: funkcja udostepnienia? hotspot? lub dial-up ewentualnie.

Jeśli przy takim połączeniu będzie w porządku to rzeczywiście wszystko wskazuje na modem.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

criss1567

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): 16 sty 2013, o 10:38
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 15:12

Mam SE Hazel, kiedyś podłączałem go kablem USB do komputera i przez aplikację Sony PC Companion chyba łączyłem się z internetem. Mam tak spróbować?
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10708
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 916 razy

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 15:13

tak, z kartą z modemu.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

criss1567

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 20
  • Dołączył(a): 16 sty 2013, o 10:38
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Problem z iPlusem - modem Huawei E173

Post8 lut 2013, o 21:50

w ten sposób prawie wcale internetu nie ma, w dodatku jest meeeeega wolny. a jak już jest, to najwyżej minutę.
Poprzednia strona


Powrót do Plus Internet - Oficjalny Dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Fenio, majonezowygosciu i 27 gości