Teraz jest 17 gru 2017, o 14:56

Zostaw Kontakt




Internet LTE w Plush nie działa

Bez konsekwencji dla młodych… oferta na kart, MIX
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

obj3ctive

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 15 paź 2014, o 08:27
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Plush bez limitu
  • Model telefonu: Sony Xperia SP LTE

Internet LTE w Plush nie działa

Post15 paź 2014, o 08:29

Witam. Mam pytanie odnośnie LTE w telefonie. Moja aktywna taryfa to "Plush bez limitu". Włączyłem kodem "*101*11*24# - Internet LTE za darmo". Mam też włączony pakiet kodem "*136*11*03# - Pakiet 2 GB Internetu, SMS-y bez limitu". Mój telefon to Sony Xperia SP LTE zakupiony oczywiście w Plusie. W ustawieniach w telefonie jest zaznaczona opcja: "LTE(preferowana)/WCDMA/GSM". Mieszkam w Krakowie (z mapy na Waszej stronie wynika, iż zasięg tam jest) a LTE jak nie było w moim telefonie, tak nie ma z góry dziękuję za odpowiedź. :)
Offline
Avatar użytkownika

yoke02

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 16 paź 2014, o 14:53
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plush
  • Model telefonu: nexus 5

Przejscie z Plus na kartę do Plush - brak LTE (Nexus 5)

Post16 paź 2014, o 14:56

Witam.
Mam ten sam problem. Posiadam Nexus 5 i bylem w Plusie na kartę. Kupowałem pakiet internetu i LTE działało bez zarzutu na terenie Brzegu. W dniu w którym przechodziłem na taryfę Plush LTE też działało. Po przejściu do Plusha LTE wyparowało. Nie działa w ogole. Pisałem do BOK Plus kazali aktywować usługę LTE. Wpisałem podany kod, ale usługa LTE już była aktywna. Poszedłem więc do salonu Plusa. Byli trochę zdziwieni, że z takim problemem przyszedłem. Zadzwonili gdzieś tam wyżej i mówiono, że mam jako jedyny problem w Brzegu z tym. Kazano mi czekać 7 dni rzekomo na aktywację wszystkich usług co jest dla mnie durnota, bo tak się usługi wszystkie od zaraz aktywowały, a teraz rzekomo mam czekać 7 dni. Żadnych problemow z zasięgiem nie zgłaszano, ani nic tego więc musi to działać, a nie działa...
Myślę, że tu mi jakoś ktoś pomoże.
Z góry dzięki.
Offline
Avatar użytkownika

niko10

Szalony PlusManiak

  • Posty: 860
  • Dołączył(a): 1 cze 2014, o 17:58
  • Podziękował : 2 razy
    Otrzymał podziękowań: 70 razy

Re: Przejscie z Plus na kartę do Plush - brak LTE (Nexus 5)

Post17 paź 2014, o 11:43

Wyłącz i włącz usługę kodem i zrestartuj telefon.
Offline
Avatar użytkownika

yoke02

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 16 paź 2014, o 14:53
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plush
  • Model telefonu: nexus 5

Re: Internet LTE w Plush nie działa

Post17 paź 2014, o 18:54

jakim kodem to wylaczyc? wlaczyc to wiem jakim ale wylaczyc nigdzie nie moge znalezc. prosze o pomoc.
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3523
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 265 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: Internet LTE w Plush nie działa

Post17 paź 2014, o 19:08

*101*00*24#

Regulamin promocjiDARMOWY DOSTĘP DO LTE w (...) Plush bez limitu
Offline
Avatar użytkownika

obj3ctive

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 15 paź 2014, o 08:27
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Plush bez limitu
  • Model telefonu: Sony Xperia SP LTE

Re: Internet LTE w Plush nie działa

Post25 lis 2014, o 01:27

Niestety żadna z porad nie działa :-?
Offline
Avatar użytkownika

pati587

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 12 sty 2015, o 23:08
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: htc m8

Re: Internet LTE w Plush nie działa

Post12 sty 2015, o 23:13

Mam taki sam problem. :( co z tym zrobic ?
Offline
Avatar użytkownika

matiuy

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 26 sty 2015, o 22:44
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plush mix 50
  • Model telefonu: huawei g6 l11

Re: Internet LTE w Plush nie działa

Post29 sty 2015, o 00:15

Też mam problem z lte w plushu wcześniej miałem xperie sp lte działało po przejściu do plusha i zmianie telefonu na huawei g6 l11(wersja z lte )
nie działa, dodam że po zmianie karty sim na play lte załapało.
Avatar użytkownika

pati342000

Problem z LTE

Post27 maja 2015, o 19:06

mam wlaczony pakiet za 15 zl ,usluge lte
a internetu ciagle brak na mapie zasiegu pokazuje ze w mojej miejscowosci taki istnieje i powinien byc,
co mam zrobic?
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3523
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 265 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: Problem z LTE

Post2 cze 2015, o 07:07

@ „pati342000”,

na FORUM nie dublujemy postów.
Klonujesz wpisy dotyczące funkcjonowania LTE, a wystarczy zapoznać się z Regulaminem PlusForum, a zwłaszcza pkt: 1, 8, 11, 16.

Bardzo proszę stosuj się do obowiązujących zasad.
Offline
Avatar użytkownika

niko10

Szalony PlusManiak

  • Posty: 860
  • Dołączył(a): 1 cze 2014, o 17:58
  • Podziękował : 2 razy
    Otrzymał podziękowań: 70 razy

Re: Problem z LTE

Post4 cze 2015, o 12:02

Jaki masz telefon? Nie masz w ogóle internetu czy tylko LTE? Pamiętaj też, że mapa pokazuje LTE również w 800 MHz, a nie wszystkie urządzenia tę częstotliwość obsługują.
Avatar użytkownika

pati342000

Re: Problem z LTE

Post6 cze 2015, o 20:53

lumia 920 ,o to chodzi ze lte nigdzie nie chodzi
Offline
Avatar użytkownika

Barttt

Nowy

  • Posty: 7
  • Dołączył(a): 5 wrz 2015, o 13:34
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Nie działa LTE w taryfie Plush bez limitu

Post8 paź 2015, o 17:35

Witam. Mam problem otóż włączyłem kodem LTE i po chwili przyszła wiadomość żeby skonfigurować tel więc to zrobiłem. Kiedy włączam LTE u siebie w domu pokazują się 3 kreski zasięgu i napis LTE. Niestety po włączeniu np przeglądarki i wpisaniu adresu www " mieli i mieli" i nie wczytuje się strona. Proszę o pomoc.
Offline
Avatar użytkownika

pwrs85

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 29 maja 2016, o 07:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Plush
  • Model telefonu: +48696103352

Re: Internet LTE w Plush nie działa

Post31 maja 2016, o 18:58

Ja mam podobne perypetie, tydzień temu przeniosłem numer do plush z play i wszystko było by ok gdyby nie to że nie mogę na dzień dzisiejszy używać lte jest aktywne (przynajmniej wedle aplikacji do zarządzania kontem na telefonie), lte w liście sieci jest dostępne ale zalogować mogę się tylko na chwilę po czym telefon automatycznie przelogowuje się na EDGE mimo iż zasięg wedle mapy na dworze powinien być idealny to jest jedna kreska która szybko znika... po rozmowie z konsultantem przez telefon w trakcie której zaproponowano mi wymianę karty sim udałem się do punktu obsługi klienta w celu tej wymiany a tam miła pani stwierdziła iż to że na mapie nasze miasto jest w zasięgu to pic na wodę ona też próbowała i nic lte nie działa ale możemy spróbować... Ja stwierdziłem ok ryzyk fizyk zapłaciłem 12,30 za wymianę karty i po 20 minutach kiedy nowa karta zaczęła działać sytuacja była bez zmian... Ps mój telefon to sony z3 dual i z tego co czytałem to lte 800 obsługuje
Ostatnio edytowano 31 maja 2016, o 19:01 przez pwrs85, łącznie edytowano 1 raz
Offline
Avatar użytkownika

pwrs85

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 29 maja 2016, o 07:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Plush
  • Model telefonu: +48696103352

Re: Internet LTE w Plush nie działa

Post31 maja 2016, o 19:00

Barttt napisał(a):Witam. Mam problem otóż włączyłem kodem LTE i po chwili przyszła wiadomość żeby skonfigurować tel więc to zrobiłem. Kiedy włączam LTE u siebie w domu pokazują się 3 kreski zasięgu i napis LTE. Niestety po włączeniu np przeglądarki i wpisaniu adresu www " mieli i mieli" i nie wczytuje się strona. Proszę o pomoc.

A masz takie ustawienia internetu w telefonie?
Nazwa: Plus
APN: plus
Typ uwierzytelniania: PAP
Typ APN: default lub internet

Wysłane z mojego D6633 przy użyciu Tapatalka

Powrót do Plush



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości