8 sty 2013, o 17:04
sprawa jest w miarę prosta, Plus od prawie roku olewa abonentów i nie udziela żadnych informacji na temat awarii, natomiast dodzwonienie się na infolinię ze stacjonarnego graniczy z cudem i trwa średnio około 20 minut zanim odbierze konsultant i automat skończy gadać, wszelkie reklamacje rozpatrują odmownie, z zasady, ewentualnie z łaski przy małych kwotach po negatywnym rozpatrzeniu reklamacji odliczą parę złotych pokazując swą dobrą wolę. Natomiast prawie zawsze straszą sądem. Proszę przeczytać uważnie umowę i rozwiązać ją poprzez wypowiedzenie we właściwym terminie i olać ich na całej linii podobnie jak ja to zrobiłem i mam spokój, skończył się brak zasięgu w mieszkaniu. Jest wielu operatorów, jest w czym wybierać, proponuję zanim zmienicie na abonament u innego wykupcie tylko starter i sprawdźcie jak działa u was w domu i czy jesteście zadowoleni. Gdy wszyscy lub większość opuścimy nędznego Plusa, to sam się przyczołga jak niegdyś telekomunikacja a wtedy to my mu powiemy czego oczekujemy. U nas cała firma przymierza się do rozwiązania umowy na telefony w biznes klasie i mam nadzieję że nastąpi to szybko, a jest to kilka tysięcy na śląsku. Pozdrawiam.....cytuje tylko jeden z wielu postow ktore ukazuja sie na forum w naszym regionie o rzekomo najlepszym !!! rzekomo operatorze...a plus milczy dalej,zadnej odpowiedzi,ani zasiegu pozdro Vlado
111