Teraz jest 12 gru 2017, o 14:55

Zostaw Kontakt




Brak zasięgu za Granicą Hamburg

Roaming, Muzodajnia, Program 5Plus, Drogowskaźnik, Plus Online. Wszytko inne co związane z siecią Plus+...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Paulina_26_07

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 18 kwi 2017, o 08:51
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mix
  • Model telefonu: huawei Y6

Brak zasięgu za Granicą Hamburg

Post18 kwi 2017, o 09:01

Witam.. Mąż wraz z teściem wyjechali do hamburga do pracy mają włączony Roaming a mąż nie ma zasiegu (abonament) a teść ma zasieg ale słaby z (orange) .. Czego jest to wina? Czy można jakoś ten zasięg złapać? Ustawić czy coś? Pomocy.. :(
Online
Avatar użytkownika

patryk7588

Szalony PlusManiak

  • Posty: 4990
  • Dołączył(a): 19 maja 2012, o 13:14
  • Lokalizacja: Wyskoć / Kościan
  • Podziękował : 266 razy
    Otrzymał podziękowań: 417 razy
  • Ostrzeżenia: 1
  • Moja taryfa: Plus Abonament
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S7

Re: Brak zasięgu za Granicą Hamburg

Post18 kwi 2017, o 09:09

Jesteś pewna na 100% że roaming miał aktywny?
Offline
Avatar użytkownika

Paulina_26_07

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 18 kwi 2017, o 08:51
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mix
  • Model telefonu: huawei Y6

Re: Brak zasięgu za Granicą Hamburg

Post18 kwi 2017, o 09:20

Tak ma bo mam możliwość zobaczenia na online i był w punkcie Plusa.. Kontaktował się ze mną za granicą o godz 21 i miał jeszcze 10 km do Hamburga i było wszystko w porządku... A teraz już nie...
Online
Avatar użytkownika

patryk7588

Szalony PlusManiak

  • Posty: 4990
  • Dołączył(a): 19 maja 2012, o 13:14
  • Lokalizacja: Wyskoć / Kościan
  • Podziękował : 266 razy
    Otrzymał podziękowań: 417 razy
  • Ostrzeżenia: 1
  • Moja taryfa: Plus Abonament
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S7

Re: Brak zasięgu za Granicą Hamburg

Post18 kwi 2017, o 09:25

Czyli przed Hamburgiem telefon działał więc roaming także działa.
Wyłączył i włączył telefon?
Niech spróbuje ręcznie wybrać operatora, znajdzie to w ustawieniach sieci w telefonie.

Powrót do Inne Tematy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości