Teraz jest 20 sie 2017, o 14:31

Zostaw Kontakt



Etui Pancerne Huawei P10 lite
Etui Huawei P10 lite

Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Roaming, Muzodajnia, Program 5Plus, Drogowskaźnik, Plus Online. Wszytko inne co związane z siecią Plus+...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

tomek

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1500
  • Dołączył(a): 1 paź 2008, o 18:13
  • Lokalizacja: Polska
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Profil Wyn.; Play
  • Model telefonu: SE k600i/LG GT540

Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 13:26

Mam za zadanie wgrać utwór w usłudze Czasoumilacz i go ustawić. Banalne, myślałem tak dopóki nie zacząłem tego robić. Dlatego liczę na pomoc. Walczę już bardzo długo. Dodaję "utwor 2" którego dodać nie mogę, albo wczytywanie zawiesza się na 100%
wczytano.PNG
wczytano.PNG (5.58 KiB) Przeglądane 9659 razy

ale najczęściej jest coś takiego:
utwor2.PNG

Dla porównania utwór który wgrywa się poprawnie:
utwor1.PNG

I jeszcze właściwości obudwu plików:
wlasciwosci.PNG

wlasciwosci2.PNG


Co Wy na to? :-/
Obrazek
www.plusblog.pl
Offline
Avatar użytkownika

pasqal

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1367
  • Dołączył(a): 3 paź 2008, o 20:31
  • Lokalizacja: Lublin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Play Fresh
  • Model telefonu: Samsung Galaxy 551

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 13:51

Nie dziwiłbym się, gdyby nie fakt, że plik, który się udało załadować miał niższy bitrate niż ten, który wejść nie chciał. Albo to jest błąd aplikacji Javy, albo plik utwor 2.mp3 jest uszkodzony. Sprawdzałeś, czy odtwarza się tak jak trzeba?
Ewentualnie spróbuj standardowe metody radzenia sobie z problemami - przeglądarkę wyłącz i włącz (na marginesie: z jakiej korzystasz?), a jeśli i to nie pomoże, reboot.
Co dalej - będziemy kombinować ;-)
"I najważniejsze by własnego geniuszu
Nigdy, przenigdy nie mieć powyżej uszu"
Offline
Avatar użytkownika

tomek

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1500
  • Dołączył(a): 1 paź 2008, o 18:13
  • Lokalizacja: Polska
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Profil Wyn.; Play
  • Model telefonu: SE k600i/LG GT540

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 14:01

pasqal napisał(a):Nie dziwiłbym się, gdyby nie fakt, że plik, który się udało załadować miał niższy bitrate niż ten, który wejść nie chciał.

Raczej nie, bo zanim napisałem post, to wgrywałem sam różne pliki żeby samemu dojść do rozwiązania problemu. Wgrałem 128kb/s i odtwarzał się.
pasqal napisał(a):Albo to jest błąd aplikacji Javy

Ale wgrywają się inne utwory, więc raczej wina z mojej strony.
pasqal napisał(a):albo plik utwor 2.mp3 jest uszkodzony. Sprawdzałeś, czy odtwarza się tak jak trzeba?

Tak, w Winampie i Windows Media Player działa.
pasqal napisał(a):Ewentualnie spróbuj standardowe metody radzenia sobie z problemami - przeglądarkę wyłącz i włącz (na marginesie: z jakiej korzystasz?), a jeśli i to nie pomoże, reboot.

Wyłączałem i włączałem kilka razy. Najpierw probowałem na K-Meleonie, ale potem jednak próbowałem na Firefoxie, na dwóch komputerach. Drugi komputer specjalnie włączyłem, żeby zobaczyć czy uda się, więc był "świeży".
Obrazek
www.plusblog.pl
Offline
Avatar użytkownika

pasqal

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1367
  • Dołączył(a): 3 paź 2008, o 20:31
  • Lokalizacja: Lublin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Play Fresh
  • Model telefonu: Samsung Galaxy 551

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 14:35

Wiem, że Opera ma czasem problemy z apletami Java, ale to odpada w tym wypadku.
Otwierałeś może przetwarzany plik w Aduacity? Spróbuj się przyjrzeć jego widmu, czy może nie ma jakichś nietypowych elementów.
Ewentualnie spróbuj zaktualizować JRE do najnowszej wersji - w niektórych dziwnych przypadkach pomaga.
Korzystasz tylko z Windowsa, czy też może próbowałeś pod pingwinem coś działać, albo jakimkolwiek innym systemem?
I na próbę może sprawdź, czy wejdzie jakikolwiek inny plik dźwiękowy, który przygotujesz naprędce (o ile to nie spowoduje wzrostu kosztów).
"I najważniejsze by własnego geniuszu
Nigdy, przenigdy nie mieć powyżej uszu"
Offline
Avatar użytkownika

tomek

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1500
  • Dołączył(a): 1 paź 2008, o 18:13
  • Lokalizacja: Polska
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Profil Wyn.; Play
  • Model telefonu: SE k600i/LG GT540

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 14:47

pasqal napisał(a):Otwierałeś może przetwarzany plik w Aduacity? Spróbuj się przyjrzeć jego widmu, czy może nie ma jakichś nietypowych elementów.

Zainstaluję i przejrzę.
pasqal napisał(a):Ewentualnie spróbuj zaktualizować JRE do najnowszej wersji - w niektórych dziwnych przypadkach pomaga.

To też zrobię. ;-)
pasqal napisał(a):Korzystasz tylko z Windowsa, czy też może próbowałeś pod pingwinem coś działać, albo jakimkolwiek innym systemem?

Tak z Windowsa. Mogę zbootować Linuxa, ale myślę, że jednak nie możliwe, żeby system odgrywał taką rolę, testowałem na dwóch Windowsach: XP i 7.
pasqal napisał(a):I na próbę może sprawdź, czy wejdzie jakikolwiek inny plik dźwiękowy, który przygotujesz naprędce (o ile to nie spowoduje wzrostu kosztów).

Wycinałem różne kawałki mp3DirectCut i jeszcze innym, zapomniałem nazwy, wszystkie inne działały. Koszty nie wchodzą w grę, gdyż tylko wgrywam je i nie ustawiam na Czasoumilacza. ;-)

Dodam jeszcze, że robię to komuś... Ta osoba już miała wgrany ten utwór i nawet opłacony ale nie działał w Czasoumilaczu gdy się dzwoniło. Bo mimo że plik się nie wgra poprawnie, to można go dodać do listy swoich utworów. Skoro nie grało tej osobie, to usunąłem i jeszcze raz chciałem wrzucić ten kawałek, ale napotykam na taki właśnie problem... Stąd też pewnie dlatego wcześniej nie chciało grać w słuchawce, skoro utwór nie załadował się komuś poprawnie. ;-)
Obrazek
www.plusblog.pl
Offline
Avatar użytkownika

pasqal

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1367
  • Dołączył(a): 3 paź 2008, o 20:31
  • Lokalizacja: Lublin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Play Fresh
  • Model telefonu: Samsung Galaxy 551

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 14:58

A jeśli można i nie będzie to dla Ciebie problemem, to może prześlij mi ten kawałek przez PW, to się też z nim pobawię - a nuż się uda ;-)
"I najważniejsze by własnego geniuszu
Nigdy, przenigdy nie mieć powyżej uszu"
Offline
Avatar użytkownika

tomek

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1500
  • Dołączył(a): 1 paź 2008, o 18:13
  • Lokalizacja: Polska
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Profil Wyn.; Play
  • Model telefonu: SE k600i/LG GT540

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 15:17

Udało się. Zamieniłem na nieoszczędny format WAV. :-) I poszło.
pasqal napisał(a):A jeśli można i nie będzie to dla Ciebie problemem, to może prześlij mi ten kawałek przez PW, to się też z nim pobawię - a nuż się uda ;-)

Jeżeli chcesz to mogę Ci wysłać, bo ciekaw jestem dlaczego formatu mp3 nie przyjmuje. ;-) A może u Ciebie wczyta go? To chwila i podam linka.
Obrazek
www.plusblog.pl
Offline
Avatar użytkownika

tomek

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1500
  • Dołączył(a): 1 paź 2008, o 18:13
  • Lokalizacja: Polska
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Profil Wyn.; Play
  • Model telefonu: SE k600i/LG GT540

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post22 lip 2010, o 15:55

Hehe, jednak zabawa na pliku się nie kończy. Po wysłaniu SMSa (zakupieniu usługi) utwór nie gra podczas dzwonienia. Na koncie jest ustawione dla wszystkich i o każdej porze. Napis że aktywna. Chyba tylko kontakt z BOK?

I jeszcze coś ciekawego. Tytuł pliku który wgrywałem miał zupełnie inną nazwę niż teraz, a zobaczcie automatycznie stworzoną wymowną nazwę "Wykluczone (klasyczny beep)":
czasoum.PNG
Obrazek
www.plusblog.pl
Offline
Avatar użytkownika

xylander

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 4 sty 2011, o 02:44
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mix
  • Model telefonu: modny

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post4 sty 2011, o 03:16

Witam. A u mnie z kolei jest inny problem:
Sytuacja wyglada nastepujaco. Wyszukalam wybrany
utwor, dokonalam "cięcia" utworu, tak by czasowo nie przekraczal 1 minuty
(wgrywany kawałek trwa ok 45 sekund). Dodam, ze jest to plik z
rozszerzeniem mp.3 Kiedy wgrywam swoj wlasny plik, owszem - pojawia sie
sciezka dzwiekowa. Pokazuje rowniez %wgrywania utworu. Jednakpo sekundzie
ukazuje się komunikat:"użyto identyfikatora urządzenia ktory jest poza
zakresem tego systemu"...kiedy usiluje (mimo tego komunikatu) zapisac
bądź ustawic reguly, pojawia sie komunikat:"Brak pliku do zapisu",
odtworzyc rowniez go nie moge. Bylabym wdzieczna za pomoc, w jaki sposob
rozwiazac wyzej opisany problem.
Offline
Avatar użytkownika

Niekryty Krytyk

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 4 mar 2012, o 10:19
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Karta
  • Model telefonu: Samsung Star II

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post4 mar 2012, o 10:22

Mam problem z czasoumilaczem ...
Wgrywam własną piosenkę, wysyłam ją i piszę mi, że dostanę za chwilę SMS-a, ale sęk w tym, iż nie dostaję tej wiadomości.
Jak zapłacić za utwór?
Proszę o pomoc :)





@Edit: Już sobie poradziłem...
Offline
Avatar użytkownika

paltrawe

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 5 cze 2013, o 11:16
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Czasoumilacz, nie można dodać pewnego utworu!

Post5 cze 2013, o 11:26

Witam, u mnie jest problem, utwór się ładuje normalnie, ucinam ile mi potrzeba, jak biorę ustaw reguły i akceptuję ze go zmiksują z bip, akceptuje to ze zaraz mi przyjdzie sms jak zapłacić i dupa, ani smsa nie ma, ani nie przenosi mnie do mojego konta do tych ostawień - zostaje cały czas ta ścieżka pokazana. Zna się ktoś na tym? :)
Offline
Avatar użytkownika

prch

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 17 sie 2013, o 00:57
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Czasoumilacz - problem

Post17 sie 2013, o 01:03

witam, loguję się na stronie http://www.muzyka.plus.pl/main/czasoumilacz i gdy oddziele wybrany fragment mojego utworu, klikam 'ustaw reguły' strona zostaje w bezruchu. nie przekierowuje mnie do dalszej części instrukcji. proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
Offline
Avatar użytkownika

krys10000

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 1 sie 2015, o 09:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: Samsung A3

Czasoumilacz - jak dodać własny dzwonek?

Post1 sie 2015, o 09:34

Witam,
chciałem dodać własny dzwonek do czasoumilacza. Wszystko przebiega ok do czasu zapisania pliku, a potem info, że problem z zapisem pliku na serwerze... jakieś sugestie?
Offline
Avatar użytkownika

Faza

PlusManiak

  • Posty: 80
  • Dołączył(a): 9 kwi 2013, o 14:17
  • Lokalizacja: Bieszczady
  • Podziękował : 10 razy
    Otrzymał podziękowań: 1 raz
  • Moja taryfa: Plush
  • Model telefonu: D2005

Problem z usługą czasoumilacz

Post19 wrz 2016, o 14:51

Witam problem polega na tym, ze nie moge wgrac wlasnego utworu na serwer gdyz otrzymuje taki o to komunikat:

Obrazek

Problem występuje na przeglądarkach ie, ffox, google. Java najnowsza.

Etui Huawei P10 Lite

Powrót do Inne Tematy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości