[ad]To ja już zamknę temat ...
Możliwość odstąpienia od umowy (rozwiązania umowy) jest w każdym momencie trwania umowy ale nie zawsze jest to bezpłatne.
1. Wspomnieliśmy już o 10 dniach, ale tylko w przypadku umowy zawartej na odległość
2. W przypadku zawarcia umowy w punkcie nie ma "bezpłatnego bezpiecznego terminu". Oczywiście klient może złożyć wypowiedzenie, ale w tym wypadku zapłaci karę za nie dotrzymanie warunków umowy i należy zachować 30 dniowy okres wypowiedzenia (pełny okres rozliczeniowy).
3. Jest możliwość odstąpienia od kary jeśli usługa ma być świadczona w konkretnym miejscu a usługodawca nie ma możliwości jej świadczenia - tutaj mam na myśli CDMA bo umowa zawarta między Polkomtelem a klientem wskazuje konkretne miejsce świadczenia usługi.
Nie mogę się zgodzić z tym co napisał grzesiek.przybylski
grzesiek.przybylski napisał(a):ogolnie rzecz biorac, jesli klient podpisuje sie na umowie pod regulaminami, a w regulaminie jest jakby 'wewnetrzny regulamin', ktory mowi, ze nie mozna zerwac umowy po podpisaniu jej, to rzeczywiscie nie mozna jej tak 'normalnie' zerwac.
Każda umowa napisana jest na podstawie obowiązującego prawa o usługach telekomunikacyjnych, a ta musi być zgodna z nadrzędnym dokumentem itd.
Jeżeli prawo przewidywałoby możliwość rozwiązania umowy "bezkosztowo" to żadna umowa nie może mieć klauzuli niedozwolonej czyli jakiejś kary.[/ad]