Teraz jest 27 lis 2014, o 22:36

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 6 abonamentów gratis?
Zostaw Kontakt


Przedłuż umowę przez internet – Zobacz ofertę dedykowaną specjalnie dla Ciebie


Przelew pieniedzy

Wszystko o 36.6, Simplus, MixPlus, Sami Swoi...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Przelew pieniedzy

Post10 maja 2008, o 14:31

Mam mały problem... Na stronie plusa znalazlam opis jak przelac pieniazki na inny telefon. Problem w tym, ze po wyslaniu sms nie dostaje smsa z potwierdzeniem. Czy ktos wie moze o co chodzi?
Offline
Avatar użytkownika

PlusUser

Szalony PlusManiak

  • Posty: 249
  • Dołączył(a): 14 gru 2007, o 20:56
  • Podziękował : 2 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Ostrzeżenia: 1

Post10 maja 2008, o 14:45

Witaj na forum.

Czy chodzi Ci o zasilenie konta z innego telefonu.

*123* TELEKOD* NR_TELEFONU#

gdzie NR_TELEFONU to numer telefonu, który chcesz zasilić
Powiedz znajomym o Naszym Plus Forum
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post10 maja 2008, o 15:10

Nie, nie:) Chodzi mi o tzw."teleprzelew" http://www.simplus.pl/v.do?idx=805039
Offline
Avatar użytkownika

PlusUser

Szalony PlusManiak

  • Posty: 249
  • Dołączył(a): 14 gru 2007, o 20:56
  • Podziękował : 2 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Ostrzeżenia: 1

Post10 maja 2008, o 17:04

Sprawdź jeszcze raz czy wszytko wpisujesz dobrze

SMS pod numer 5511 w treści wpisując: P X yyyyyyyyy (gdzie P oznacza komendę Usługi, X oznacza wysokość kwoty Teleprzelewu w pełnych złotych a yyyyyyyyy oznacza numer telefonu osoby przyjmującej przelew).


np przelew 5 złoty na 600 000 000

P 5 600 000 000

Kwota ma być w pełnych złotych, czyli nie może być 4,5zł

Może już wcześniej przelewałaś i przekroczyło 20zł.

W ciagu 30 dni łączna kwota Teleprzelewów, zarówno odbieranych jak i wykonywanych nie może przekroczyć 20 zł.



I Teleprzelew to usługa działająca tylko w SIMPLUSIE

Nie można przelać z Simplusa na MixPlus

Ale jak robisz wszytko dobrze, to pasuje zadzwonić do Biura Obsługi Klienta.
Chyba że ktoś z forum miał podobny problem i napiszę.


Pozdrawiam
Powiedz znajomym o Naszym Plus Forum
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post10 maja 2008, o 20:21

Kurcze...Właśnie pierwszy raz chciałam spróbować przelać i nic... Sms nie przychodzi...
Offline

Garjusz

Administrator

Administrator

  • Posty: 2756
  • Dołączył(a): 5 paź 2007, o 17:42
  • Lokalizacja: PlusForum
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 38 razy
  • Moja taryfa: Moja
  • Model telefonu: Huawei Ascend P7

Post11 maja 2008, o 07:23

Jak wpisujesz dobrze sms-a , z kwota w pełnych złotych,
i wysyłasz z Simplusa do Simplusa,

(wielu myli Simplusa z MixPlusem nie da się przelać z MixPlusa na Simplusa i na odwrót)

i musisz przelać taka kwotę aby po jej odjęciu
zostało Ci 3zł na koncie.

Jak wszystko robisz dobrze i nie otrzymujesz od operatora wiadomość SMS z prośbą o potwierdzenie realizacji Teleprzelew, to pozostaje zadzwonić na Biuro Obsługi Klienta .

Pozdrawiam
Zapraszam na Plus Blog
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post11 maja 2008, o 13:05

Jedno jeszcze pytanie. Czy numer telefonu ma być pisany po trzy cyfry?Chodzi mi o to :

np przelew 5 złoty na 600 000 000

P 5 600 000 000
Offline
Avatar użytkownika

mati

PlusManiak

  • Posty: 149
  • Dołączył(a): 11 lis 2007, o 09:27
  • Podziękował : 3 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: ABO

Post11 maja 2008, o 18:50

Nie
Offline
Avatar użytkownika

pawelryb

Szalony PlusManiak

  • Posty: 254
  • Dołączył(a): 8 sty 2008, o 20:07
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post13 maja 2008, o 14:26

Kiedyś sie w to bawiłem i przelewałem symboliczne złotówki i działało
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post6 lip 2008, o 15:01

tak:) dziekuje wszystkim za pomoc:)
Offline
Avatar użytkownika

klama

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 23 wrz 2008, o 15:33
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post23 wrz 2008, o 15:39

witam mam problem . mam nadzieje ze pomozecie. otóż zaczne od poczatku . kiedys kupilem telefon na umowe w mixie i umowa wyszła i teraz dalem mamie ten a ja kupilem inny i w mixie nieda sie doładowac np. 50zł na pol roku a mama tak zrobila i ma teraz troche kasy a chciala by sobie teraz kupic starter z simplusa a ma jeszcze troche kasy i tu mam pytanie . czy mozna przelac kase z mixa do mixa ?albo jakies sposoby zeby stracic kase bo ma chyba z 70 zl niewiem dokladnie
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5245
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 8 razy
  • Moja taryfa: MixPlus
  • Model telefonu: Huawei G526, myPhone Hammer

Post23 wrz 2008, o 16:08

klama napisał(a):czy mozna przelac kase z mixa do mixa ?

Nie ma takiej możliwości.
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline

simplusowiec

Szalony PlusManiak

  • Posty: 417
  • Dołączył(a): 30 cze 2008, o 13:21
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MixPlus 4

Post24 wrz 2008, o 12:34

Skoro umowa zostala juz splacone mozesz przejsc z mixa do simplusa wpisujac odpowiedni kod,bez kupowania startera i straty numeru.
Offline
Avatar użytkownika

klama

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 23 wrz 2008, o 15:33
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post24 wrz 2008, o 17:43

a mozna wiedziec jaki to kod albo gdzie go znalesc
Offline

Garjusz

Administrator

Administrator

  • Posty: 2756
  • Dołączył(a): 5 paź 2007, o 17:42
  • Lokalizacja: PlusForum
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 38 razy
  • Moja taryfa: Moja
  • Model telefonu: Huawei Ascend P7

Post24 wrz 2008, o 19:04

kod *147*90#.

z mixPlus na Simplusa można przejście jedynie na taryfę Nowy Simplus
Zapraszam na Plus Blog
Obrazek
Następna strona


Powrót do Mix, Na Kartę, Telefon Stacjonarny...



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości