Teraz jest 19 wrz 2014, o 14:49

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 3 abonamenty gratis?
Zostaw Kontakt



Akcesoria tablety Akcesoria do tabletów Etui do tabletu Etui galaxy tab 3 Etui galaxy tab 2 Etui tablet 7,85"


Przelew pieniedzy

Wszystko o 36.6, Simplus, MixPlus, Sami Swoi...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Przelew pieniedzy

Post10 maja 2008, o 14:31

Mam mały problem... Na stronie plusa znalazlam opis jak przelac pieniazki na inny telefon. Problem w tym, ze po wyslaniu sms nie dostaje smsa z potwierdzeniem. Czy ktos wie moze o co chodzi?
Offline
Avatar użytkownika

PlusUser

Szalony PlusManiak

  • Posty: 249
  • Dołączył(a): 14 gru 2007, o 20:56
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Ostrzeżenia: 1

Post10 maja 2008, o 14:45

Witaj na forum.

Czy chodzi Ci o zasilenie konta z innego telefonu.

*123* TELEKOD* NR_TELEFONU#

gdzie NR_TELEFONU to numer telefonu, który chcesz zasilić
Powiedz znajomym o Naszym Plus Forum
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post10 maja 2008, o 15:10

Nie, nie:) Chodzi mi o tzw."teleprzelew" http://www.simplus.pl/v.do?idx=805039
Offline
Avatar użytkownika

PlusUser

Szalony PlusManiak

  • Posty: 249
  • Dołączył(a): 14 gru 2007, o 20:56
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Ostrzeżenia: 1

Post10 maja 2008, o 17:04

Sprawdź jeszcze raz czy wszytko wpisujesz dobrze

SMS pod numer 5511 w treści wpisując: P X yyyyyyyyy (gdzie P oznacza komendę Usługi, X oznacza wysokość kwoty Teleprzelewu w pełnych złotych a yyyyyyyyy oznacza numer telefonu osoby przyjmującej przelew).


np przelew 5 złoty na 600 000 000

P 5 600 000 000

Kwota ma być w pełnych złotych, czyli nie może być 4,5zł

Może już wcześniej przelewałaś i przekroczyło 20zł.

W ciagu 30 dni łączna kwota Teleprzelewów, zarówno odbieranych jak i wykonywanych nie może przekroczyć 20 zł.



I Teleprzelew to usługa działająca tylko w SIMPLUSIE

Nie można przelać z Simplusa na MixPlus

Ale jak robisz wszytko dobrze, to pasuje zadzwonić do Biura Obsługi Klienta.
Chyba że ktoś z forum miał podobny problem i napiszę.


Pozdrawiam
Powiedz znajomym o Naszym Plus Forum
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post10 maja 2008, o 20:21

Kurcze...Właśnie pierwszy raz chciałam spróbować przelać i nic... Sms nie przychodzi...
Offline

Garjusz

Administrator

Administrator

  • Posty: 2733
  • Dołączył(a): 5 paź 2007, o 17:42
  • Lokalizacja: PlusForum
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 28 razy
  • Moja taryfa: Moja
  • Model telefonu: Huawei Ascend P7

Post11 maja 2008, o 07:23

Jak wpisujesz dobrze sms-a , z kwota w pełnych złotych,
i wysyłasz z Simplusa do Simplusa,

(wielu myli Simplusa z MixPlusem nie da się przelać z MixPlusa na Simplusa i na odwrót)

i musisz przelać taka kwotę aby po jej odjęciu
zostało Ci 3zł na koncie.

Jak wszystko robisz dobrze i nie otrzymujesz od operatora wiadomość SMS z prośbą o potwierdzenie realizacji Teleprzelew, to pozostaje zadzwonić na Biuro Obsługi Klienta .

Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post11 maja 2008, o 13:05

Jedno jeszcze pytanie. Czy numer telefonu ma być pisany po trzy cyfry?Chodzi mi o to :

np przelew 5 złoty na 600 000 000

P 5 600 000 000
Offline
Avatar użytkownika

mati

PlusManiak

  • Posty: 149
  • Dołączył(a): 11 lis 2007, o 09:27
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: ABO

Post11 maja 2008, o 18:50

Nie
Offline
Avatar użytkownika

pawelryb

Szalony PlusManiak

  • Posty: 254
  • Dołączył(a): 8 sty 2008, o 20:07
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post13 maja 2008, o 14:26

Kiedyś sie w to bawiłem i przelewałem symboliczne złotówki i działało
Offline
Avatar użytkownika

matilde

Nowy

  • Posty: 5
  • Dołączył(a): 10 maja 2008, o 14:29
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post6 lip 2008, o 15:01

tak:) dziekuje wszystkim za pomoc:)
Offline
Avatar użytkownika

klama

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 23 wrz 2008, o 15:33
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post23 wrz 2008, o 15:39

witam mam problem . mam nadzieje ze pomozecie. otóż zaczne od poczatku . kiedys kupilem telefon na umowe w mixie i umowa wyszła i teraz dalem mamie ten a ja kupilem inny i w mixie nieda sie doładowac np. 50zł na pol roku a mama tak zrobila i ma teraz troche kasy a chciala by sobie teraz kupic starter z simplusa a ma jeszcze troche kasy i tu mam pytanie . czy mozna przelac kase z mixa do mixa ?albo jakies sposoby zeby stracic kase bo ma chyba z 70 zl niewiem dokladnie
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5197
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 6 razy
  • Moja taryfa: MixPlus
  • Model telefonu: Huawei G526, myPhone Hammer

Post23 wrz 2008, o 16:08

klama napisał(a):czy mozna przelac kase z mixa do mixa ?

Nie ma takiej możliwości.
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline

simplusowiec

Szalony PlusManiak

  • Posty: 417
  • Dołączył(a): 30 cze 2008, o 13:21
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MixPlus 4

Post24 wrz 2008, o 12:34

Skoro umowa zostala juz splacone mozesz przejsc z mixa do simplusa wpisujac odpowiedni kod,bez kupowania startera i straty numeru.
Offline
Avatar użytkownika

klama

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 23 wrz 2008, o 15:33
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post24 wrz 2008, o 17:43

a mozna wiedziec jaki to kod albo gdzie go znalesc
Offline

Garjusz

Administrator

Administrator

  • Posty: 2733
  • Dołączył(a): 5 paź 2007, o 17:42
  • Lokalizacja: PlusForum
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 28 razy
  • Moja taryfa: Moja
  • Model telefonu: Huawei Ascend P7

Post24 wrz 2008, o 19:04

kod *147*90#.

z mixPlus na Simplusa można przejście jedynie na taryfę Nowy Simplus
Następna strona

Powrót do Mix, Na Kartę, Telefon Stacjonarny...



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości