Teraz jest 19 sty 2018, o 18:25

Zostaw Kontakt





Pakiet internetowy w tel aktywny, a net nie działa

Wszystko o 36.6, Simplus, MixPlus, Sami Swoi...
Offline
Avatar użytkownika

Dominik1998

Nowy

  • Posty: 9
  • Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 14:53
  • Lokalizacja: Polska
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Plus Mix 7
  • Model telefonu: LG-D390n (F60)

Re: Internet nie dziala

Post1 maja 2015, o 11:09

Niby dostałem, ale nie działa.

EDIT:
Chodzi mi o dostęp do internetu.
Ostatnio edytowano 1 maja 2015, o 11:56 przez sl@w_es, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączenie postów
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3544
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 267 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: Internet nie dziala

Post1 maja 2015, o 12:22

Aktywny pakiet internetowy nie jest gwarantem dostępu do internetu, a służy jedynie obniżeniu kosztów połączeń z internetem.
Zmieniałeś ostatnio telefon, czy może pozmieniałeś coś w jego ustawieniach?
Transmisja danych w telefonie musi być włączona, to samo GPRS i sam telefon musi być odpowiednio skonfigurowany.
Poza tym konto musi mieć ważność na połączenia wychodzące oraz dodatnie saldo.

Nie podoba mi się jeszcze to:
Dominik1998 napisał(a):Pakiet ważny do 31.05.2015
0 bajtów wykorzystanych :(

U mnie, wysyłając kod na sprawdzenie ilości pozostałych danych otrzymuję informację ile mam jeszcze do wykorzystania, a nie ile wykorzystałem. Nie przekręciłeś czegoś pisząc posta? Najlepiej sprawdź jeszcze raz i podaj dokładną treść tej wiadomości.
Offline
Avatar użytkownika

Dominik1998

Nowy

  • Posty: 9
  • Dołączył(a): 30 kwi 2015, o 14:53
  • Lokalizacja: Polska
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Plus Mix 7
  • Model telefonu: LG-D390n (F60)

Re: Internet nie dziala

Post1 maja 2015, o 16:40

Ostatnio używałem internetu na LG L3, ale już go nie mam i na tablecie używam.
Na Nokii X300 i Samsung Galaxy Mini 2 działa internet, a na tablecie nie.

Edit: Włączyłem GPRS i nie chciało wczytać karty SIM więc zresetowałem do ustawień fabrycznych i działa.
Dzięki wielkie.
Offline
Avatar użytkownika

MateuszS.

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 15 cze 2015, o 14:39
  • Podziękował : 3 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: PiszMow Dobowy
  • Model telefonu: Sony Xperia J

Transfer danych nie działa

Post15 cze 2015, o 14:48

Witam.
Od 3 dni nie działa mi transfer danych, co mam zrobić by go naprawić?
Restartowałem telefon kilka razy i nic. Myślałem, że może mój pakiet się skończył, więc kupiłem nowy, ale i tak nie działa.
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3544
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 267 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: Transfer danych nie działa

Post15 cze 2015, o 17:05

Zweryfikuj:

1) posiadaną taryfę *147#
2) stan i ważność konta *100#
3) stan i ważność pakietów *121#
4) stan i ważność promocji *136#

Wróżenie z fusów nie jest moją najmocniejszą stroną. :-)

Za ten post autor sl@w_es otrzymał podziękowanie od
MateuszS.(19 cze 2015, o 09:01)
Offline
Avatar użytkownika

MateuszS.

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 15 cze 2015, o 14:39
  • Podziękował : 3 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: PiszMow Dobowy
  • Model telefonu: Sony Xperia J

Re: Transfer danych nie działa

Post15 cze 2015, o 19:45

Pakiet: Brak
Stan konta: 26,10zł ważne do 04.09.2015r.
Taryfa: PiszMow Dobowy
Promocja: Pakiet internetowy 7 Non Stop aktywny do 15.07.2015r.
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3544
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 267 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: Transfer danych nie działa

Post15 cze 2015, o 19:57

Telefonu nie zmieniałeś ostatnio? Jest skonfigurowany?
Transmisja danych w telefonie i GPRS włączone?

Za ten post autor sl@w_es otrzymał podziękowanie od
MateuszS.(19 cze 2015, o 09:00)
Offline
Avatar użytkownika

MateuszS.

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 15 cze 2015, o 14:39
  • Podziękował : 3 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: PiszMow Dobowy
  • Model telefonu: Sony Xperia J

Re: Transfer danych nie działa

Post18 cze 2015, o 20:04

Wszystko jest włączone a internetu i tak nie ma.
Offline
Avatar użytkownika

niko10

Szalony PlusManiak

  • Posty: 860
  • Dołączył(a): 1 cze 2014, o 17:58
  • Podziękował : 2 razy
    Otrzymał podziękowań: 70 razy

Re: Transfer danych nie działa

Post18 cze 2015, o 21:20

A obok zasięgu wyświetla ci się jakaś ikona, 3G, H, H+? W różnych miejscach masz problem, czy tylko w jednym korzystasz?

Za ten post autor niko10 otrzymał podziękowanie od
MateuszS.(19 cze 2015, o 09:01)
Offline
Avatar użytkownika

MateuszS.

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 15 cze 2015, o 14:39
  • Podziękował : 3 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: PiszMow Dobowy
  • Model telefonu: Sony Xperia J

Re: Transfer danych nie działa

Post19 cze 2015, o 07:25

Nic się nie wyświetla. Internet działał i nagle się wyłączył i od 4 dni nie mogę się połączyć.
Offline
Avatar użytkownika

niko10

Szalony PlusManiak

  • Posty: 860
  • Dołączył(a): 1 cze 2014, o 17:58
  • Podziękował : 2 razy
    Otrzymał podziękowań: 70 razy

Re: Transfer danych nie działa

Post22 cze 2015, o 17:03

No dobra, a możesz sprawdzić tę kartę w innym telefonie, czy tam Ci działa net? Wtedy będziesz wiedział czy coś z siecią i usługami czy z konfiguracją w telefonie.
Offline
Avatar użytkownika

madridsta123

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 9 sie 2014, o 19:32
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plus na karte
  • Model telefonu: HTC ONE

Brak internetu mimo wykupionego pakietu Mix 6

Post31 lip 2015, o 21:22

Dzień dobry!
Mam ciągłe problemy z internetem. Mój telefon to Samsung Galaxy Note III. Moja taryfa to Mix 6 na kartę.
Wykupuje ciągle pakiet non stop ale nigdy nie działa jak powinno. Teraz wykupiłem za 15 zł pakiet internet non stop a internet... a internet nie działa... Za to działa mi to już na nerwy bo ile można wydać na pakiety?!
Wiem natomiast to, że gdy skończy mi się umowa - nigdy jej nie przedłużę, bo mam już tego dość.
Pakiet wykupiony, ustawienia konfiguracyjne ustawione, w kodach mam GPRS, w aktywnych pakietach mam Internet Non Stop. Za to nie wiem czy mam włączoną transmisję danych (raczej tak), bo całe ustawienia obszedłem i nie ma tam nic o transmisji danych.
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3544
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 267 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: Brak internetu mimo wykupionego pakietu Mix 6

Post1 sie 2015, o 09:31

madridsta123 napisał(a):(...) Wiem natomiast to, że gdy skończy mi się umowa - nigdy jej nie przedłużę, bo mam już tego dość.
Pakiet wykupiony, ustawienia konfiguracyjne ustawione, w kodach mam GPRS, w aktywnych pakietach mam Internet Non Stop. Za to nie wiem czy mam włączoną transmisję danych (raczej tak), bo całe ustawienia obszedłem i nie ma tam nic o transmisji danych.

Nikt na odległość nie dokona sprawdzenia Twojego telefonu, ale możesz zrobić to sam posiłkując się niżej podanymi stronami:

* Włączenie transmisji danych, roamingu danych oraz konfiguracja APN w systemie Android (film)

* Jak wyłączyć transmisję danych w telefonie z Androidem. Wyłącz internet w swoim smartfonie.

* Jak wyłączyć transmisję danych w telefonie z androidem 4.0 – Samsung Note (film)

Dwie ostatnie strony mówią co prawda o wyłączeniu transmisji, ale wystarczy postąpić na odwrót, aby aktywować dane.

P.S.
Historia zatoczyła koło tyle, że z innym telefonem:

viewtopic.php?f=99&t=8326&start=165#p123490
Offline
Avatar użytkownika

piotr123

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 18 kwi 2012, o 20:54
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: nie wiem

internet przestał działać

Post5 sie 2015, o 06:03

Witam posiadam telefon lumia535,
Wykupuję pakiet internetowy 0,5 Gb.
Internet włączam w ustawieniach, dane komókowe+sim, takim przyciskiem wł i wtedy po lewej stronie przy zasięgu pojawia się ikona 3G

Pakiet internetowy kilka dni temu się odnowił, pieniądze na koncie też są a gdy wchodzę to od wczoraj nie można wyświetlić strony. Proszę o pomoc.
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3544
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 267 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: internet przestał działać

Post5 sie 2015, o 06:14

Zakładam, że korzystasz z oferty na kartę, a więc po kolei...
Ustawienia profilu piotr123 napisał(a):Moja taryfa: nie wiem

Taryfę sprawdzisz kodem: *147#
piotr napisał(a):(...) pieniądze na koncie też są (...)

Pieniądze to nie wszystko, powinieneś również sprawdzić ważność konta: *100# lub *125#.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Mix, Na Kartę, Telefon Stacjonarny...



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości