Teraz jest 22 wrz 2014, o 13:11

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 3 abonamenty gratis?
Zostaw Kontakt



Akcesoria tablety Akcesoria do tabletów Etui do tabletu Etui galaxy tab 3 Etui galaxy tab 2 Etui tablet 7,85"


Wymiana karty SIM

Wszystko o 36.6, Simplus, MixPlus, Sami Swoi...
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Xander99

Prawie PlusManiak

  • Posty: 43
  • Dołączył(a): 26 paź 2008, o 18:06
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Wymiana karty SIM

Post6 sty 2009, o 21:22

Witam,
od kilku miesięcy korzystałem z pewnej karty simplusa, która zaraz po aktywacji została zarejestrowana na mnie. Niedawno ją zgubiłem i środki na koncie straciły ważność. Do wyrobienia nowej karty sim potrzebne jest aktywne konto na połączenia wychodzące. Czy jak zasilę numer bezpośrednio z konta bankowego to owe doładowanie zostanie "zaliczone" i konto odzyska ważność ? Ale zakręciłem :-D
Offline
Avatar użytkownika

Marciano

V.I.P.

  • Posty: 279
  • Dołączył(a): 29 gru 2008, o 16:21
  • Lokalizacja: dolnośląskie
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Bezlik 99
  • Model telefonu: Nokia N8

Post6 sty 2009, o 23:08

Nie zakręciłeś... Możesz śmiało doładować przez konto bankowe i będzie konto już aktywne. Dzięki temu możesz uzyskać duplikat karty sim. Hmm cena duplikatu 12,20 PLN :P
Offline
Avatar użytkownika

Xander99

Prawie PlusManiak

  • Posty: 43
  • Dołączył(a): 26 paź 2008, o 18:06
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post7 sty 2009, o 09:34

Marciano napisał(a):Hmm cena duplikatu 12,20 PLN :P

Bardzo mnie to cieszy. W Orange dwa lata temu zapłaciłem 61 PLN za duplikat SIM (abo).
Offline
Avatar użytkownika

Marciano

V.I.P.

  • Posty: 279
  • Dołączył(a): 29 gru 2008, o 16:21
  • Lokalizacja: dolnośląskie
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Bezlik 99
  • Model telefonu: Nokia N8

Post7 sty 2009, o 12:15

Niestety u nas w abo jest taka sama cena :(
Offline

korpi

Szalony PlusManiak

  • Posty: 346
  • Dołączył(a): 23 gru 2008, o 21:11
  • Lokalizacja: Bydgoszcz
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MixPlus V
  • Model telefonu: Hazel

Post7 sty 2009, o 14:45

Ja wiem że 12,50zł (ci co brali Nokie, bo jest tak sprawdzenie limitu krótkim kodem) a normalnie 30zł. Ale to było z 2-3 lata temu. Nie wiem jak aktualnie
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5199
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 6 razy
  • Moja taryfa: MixPlus
  • Model telefonu: Huawei G526, myPhone Hammer

Post7 sty 2009, o 14:48

Ja wymieniałem w lipcu w mixie i płaciłem tyle co mówi Marciano. Tyle że płaciłem w kasie a nie doładowaniem konta...
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

pasqal

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1367
  • Dołączył(a): 3 paź 2008, o 20:31
  • Lokalizacja: Lublin
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Play Fresh
  • Model telefonu: Samsung Galaxy 551

Post7 sty 2009, o 16:07

Xander99 napisał(a):W Orange dwa lata temu zapłaciłem 61 PLN za duplikat SIM (abo).
Marciano napisał(a):Niestety u nas w abo jest taka sama cena :(

ja w wakacje wymieniałem kartę SIM (abo) i za taką operację nic nie musiałem płacić :-) Widać wszystko zależy również od konsultanta, na którego się trafi ;-)
Tylko że ja wymieniałem ze względu na podejrzenie uszkodzenia karty, gdyż nie zawsze działała (sprawdzane w kilku aparatach) - karta ni z tego, ni z owego przestawała być aktywna, nawet gdy telefon sobie na stole leżał bezczynnie. Po wymianie wszystko wróciło do normy.
"I najważniejsze by własnego geniuszu
Nigdy, przenigdy nie mieć powyżej uszu"
Offline
Avatar użytkownika

ManMoon

Szalony PlusManiak

  • Posty: 392
  • Dołączył(a): 18 paź 2008, o 14:22
  • Lokalizacja: dunno
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MPIV,ONE,36i6

Post7 sty 2009, o 16:24

o ile mi wiadomo to wymiana karty sim dla użytkowników abonamentowych w sieci Plus jest bezpłatna:
http://www.plus.pl/oferta_indywidualna/plus_abonament/uslugi/nowosci/uslugi_dodatkowe

Era (nie wiem jak teraz) ale 2 lata temu wymieniala karty sim wszystkim uzytkownikom rowniez za darmo.
Ostatnio edytowano 19 kwi 2012, o 11:11 przez ManMoon, łącznie edytowano 1 raz
Dam o siebie zadbać i nigdy nie zmienię taryfy na PlusMix V- absurdalnie proste ;-)
Offline
Avatar użytkownika

Marciano

V.I.P.

  • Posty: 279
  • Dołączył(a): 29 gru 2008, o 16:21
  • Lokalizacja: dolnośląskie
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Bezlik 99
  • Model telefonu: Nokia N8

Post7 sty 2009, o 17:43

Już tłumacze o co chodzi....
wszelkie karty sim działające w ofertach na doładowania dzielą się na dwie platformy, pierwsza to OCP która jest nowszą platformą i cechuje się sprawdzaniem stanu konta komendą *100#. Starsza platforma to AOC cechuje się tym że stan konta jest wyświetlany ciągle na wyświetlaczu. Tak więc mam dwie platformy kart sim przy których wymiana kart się różni. OCP kosztują 12,20 a AOC 30 zl, nie pytajcie z skąd ta różnica cen, bo nie wiem :P
Co do abonamentu to koszt wymiany wynosi 61 zł. Chyba że.....
- Karta wyprodukowana została przed 2000 rokiem, wymiana bezpłatna
- karta uszkodzona nie z winy użytkownika, wtedy dołożą nam kwotę do faktury za wymianę karty, jednak mamy zawsze prawo to reklamować.
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5199
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 6 razy
  • Moja taryfa: MixPlus
  • Model telefonu: Huawei G526, myPhone Hammer

Post7 sty 2009, o 17:52

Marciano, to w takim razie takie pytanie... Ponieważ nie da się przejść z platformy OCP na AOC, to czy będąc na platformie OCP mogę zażądać wymiany karty SIM na działającą na platformie AOC, czy po prostu nie da się tego zrobić? Pytam czysto z ciekawości :-D
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Marciano

V.I.P.

  • Posty: 279
  • Dołączył(a): 29 gru 2008, o 16:21
  • Lokalizacja: dolnośląskie
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Bezlik 99
  • Model telefonu: Nokia N8

Post7 sty 2009, o 18:21

Jak się przejdzie na OCP nie ma powrotu na AOC..... ale OCP jest lepsze.
Zmiana platformy na OCP: *101*11*99# jak pamiętam.
Offline

mariusz9a

Administrator

Administrator

  • Posty: 5199
  • Dołączył(a): 20 lip 2008, o 11:42
  • Lokalizacja: Sosnowiec
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 6 razy
  • Moja taryfa: MixPlus
  • Model telefonu: Huawei G526, myPhone Hammer

Post7 sty 2009, o 19:12

Marciano napisał(a):Jak się przejdzie na OCP nie ma powrotu na AOC..... ale OCP jest lepsze.
Zmiana platformy na OCP: *101*11*99# jak pamiętam.

Tyle wiem... Po prostu kombinowałem że może jakby coś to da się zmienić OCP na AOC właśnie poprzez wymianę karty SIM z powrotem na kartę AOC.
Pomóż biednym - to nic nie kosztuje!
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Offline

korpi

Szalony PlusManiak

  • Posty: 346
  • Dołączył(a): 23 gru 2008, o 21:11
  • Lokalizacja: Bydgoszcz
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MixPlus V
  • Model telefonu: Hazel

Post7 sty 2009, o 20:53

O to mi chodziło. Nie wiedziałem jak to sie zwało. Już wiem OCP
Dla ciekawości powtarzam że to było specjalnie tylko dla użytkowników Nokii (jak zawierałeś umowę)

Powrót do Mix, Na Kartę, Telefon Stacjonarny...



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości