Strona 1 z 1

Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:00
przez filip123lll
Witam, od bardzo długiego czasu około roku, nie działa mi internet w telefonie, początkowo wszystko było ok. kupowałem 3GB na miesiąc i wszystko działało, pewnego razu gdy czyściłem telefon wydaje mi się, że coś źle kliknąłem i od tamtego czasu internet mi nie działa, pobierało mi pieniądze te 20 zł jesli dobrze pamiętam a po włączaniu internetu nic sie nie działo, zawsze po włączeniu nad ikoną zasięgu wyskakiwał napis LTE teraz się to nie dzieje, jedynie co to gdy włącze transfer to pojawia się na lewo od ikony zasięgu ''0k/s'' żadna strona czy youtube nie działa, a ten wskaźnik internetu się nie zmienia, cały czas jest 0K/s, już próbowałem ustawień fabrycznych i automatycznej konfiguracji przez plusa, to nie pomogło, proszę o pomoc.
Moja taryfa: Plus Mix 7
Model telefonu: Huawei y6

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:06
przez zbych_in_flames
filip123lll, oferta na kartę? Sprawdź czy w ogóle masz aktywną transmisje danych GPRS kodem *101# , a jak nie to aktywuj *101*11*02#

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:09
przez filip123lll
zbych_in_flames napisał(a):filip123lll, oferta na kartę? Sprawdź czy w ogóle masz aktywną transmisje danych GPRS kodem *101# , a jak nie to aktywuj *101*11*02#


Dostałem sms ''Aktywne usługi: LTE (APN atrybutu A:plus APN atrybutu B:mms), Roaming, GPRS, Noe Usługo Głosowe, SMS o koszcie, Niski kredyt

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:13
przez zbych_in_flames
A masz aktywna transmisje danych w telefonie, sprawdź ustawieniach? Jeśli tak to zrób screen z konfiguracji gdzie będzie widać jaki jest APN (punkt dostępowy) itp.

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:25
przez filip123lll
zbych_in_flames napisał(a):A masz aktywna transmisje danych w telefonie, sprawdź ustawieniach? Jeśli tak to zrób screen z konfiguracji gdzie będzie widać jaki jest APN (punkt dostępowy) itp.


https://imgur.com/a/hgDtlSA
https://imgur.com/a/sdyfvEN
https://imgur.com/a/EjgDQZv
https://imgur.com/a/qlsnCpL

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:38
przez zbych_in_flames
W "typ APN" wpisz default,supl zapisz i spawdz czy cos ruszylo. Czasami potrzebny jest restart telefonu.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:45
przez filip123lll
zbych_in_flames napisał(a):W "typ APN" wpisz default,supl zapisz i spawdz czy cos ruszylo. Czasami potrzebny jest restart telefonu.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka


Nie pomogło wpisałem default,supl razem, osobno każde z nich, restartowałem telefon i nic

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:47
przez zbych_in_flames
A masz w ogole srodki na koncie wazne konto? *100#

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:50
przez filip123lll
zbych_in_flames napisał(a):A masz w ogole srodki na koncie wazne konto? *100#

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Konto ważne jeszcze 5 dni i na koncie 25,98 PLN
Kiedyś jak wszystko działało normalnie, to po prostu właczałem transfer i przykładowo YouTube to pobierało mi pieniądze z karty, teraz nawet ten transfer nie działa.

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:53
przez zbych_in_flames
No to moze jakis blad w oprogramowaniu telefonu. Przywroc ustawienia fabryczne, powinna byc opcja dla samych ustawien sieciowych.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Re: Nie działa Transfer danych

PostNapisane: 11 cze 2018, o 16:57
przez filip123lll
zbych_in_flames napisał(a):No to moze jakis blad w oprogramowaniu telefonu. Przywroc ustawienia fabryczne, powinna byc opcja dla samych ustawien sieciowych.

Wysłane z mojego LG-M250 przy użyciu Tapatalka

Działa ! Musiałem wejść tam gdzie były pokazane wszystkie APN kliknąłem przycisk MENU na dole i ''resetuj ustawienia sieci'' i już działa ! Dziękuję za pomoc, teraz widzę, że w typ APN jest wpisane ''default,supl,ia''