Teraz jest 19 gru 2014, o 01:31

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 6 abonamentów gratis?
Zostaw Kontakt

Przedłuż umowę przez internet – Zobacz ofertę dedykowaną specjalnie dla Ciebie


Pakiet 300MB

Mobilny dostęp do internetu, wiadomości o technologi LTE - nowości, pytania, problemy
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

Gasdaa

Nowy

  • Posty: 7
  • Dołączył(a): 6 lip 2011, o 19:46
  • Lokalizacja: Podkarpacie
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixPlus IV duo
  • Model telefonu: SE Zylo

Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 19:52

Witam. Mam pewien problem otóż w mojej taryfie promocja na pakiet 300mb się skończyła i nie można go już zamówić, najpierw dostałem sms że tego i tego dnia
pakiet zostanie wyłączony a jak nadszedł ten dzień to pakiet aktywował się na nowo.
Wszystko było by ok gdyby nie to że chce wypróbować inne ;)

Jak go wyłączyć? Szukałem kodu w internecie ale ten co podawali nie działa :/
Jutro pakiet aktywuje się znowu na nowo więc muszę coś z tym zrobić :-P

pzdr.
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 2380
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 13 razy
    Otrzymał podziękowań: 155 razy
  • Moja taryfa: PnK MixIV SuperKarta
  • Model telefonu: Samsung: GT-B5722 i SGH-E380, Nokia 6303 Classic

Re: Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 19:59

Obrazek

„Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi”.
.......................................................Stanisław Jerzy Lec


Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Gasdaa

Nowy

  • Posty: 7
  • Dołączył(a): 6 lip 2011, o 19:46
  • Lokalizacja: Podkarpacie
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixPlus IV duo
  • Model telefonu: SE Zylo

Re: Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 20:16

A jak otrzymać to eHasło? Trzeba dzwonić do biura bądź w salonie plusa pisze. Nie ma innej możliwości?
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 2380
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 13 razy
    Otrzymał podziękowań: 155 razy
  • Moja taryfa: PnK MixIV SuperKarta
  • Model telefonu: Samsung: GT-B5722 i SGH-E380, Nokia 6303 Classic

Re: Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 20:25

Gasdaa napisał(a):A jak otrzymać to eHasło?
Jeśli korzystasz z abonamentu to hasłem jest pluskod5, który jest podany na fakturze. W przypadku korzystania z usługi "na kartę" wpisujesz 4 ostatnie cyfry kodu PUK. W obu przypadkach można także zadzwonić do BOK Plus-a i uzyskać potrzebne dane, jak również wyłączyć ten nieszczęsny pakiet.
Obrazek

„Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi”.
.......................................................Stanisław Jerzy Lec


Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Gasdaa

Nowy

  • Posty: 7
  • Dołączył(a): 6 lip 2011, o 19:46
  • Lokalizacja: Podkarpacie
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixPlus IV duo
  • Model telefonu: SE Zylo

Re: Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 20:38

Coś czuje że tak go nie wyłączę...

Obrazek

Nie ma opcji Usuń jak to było przy XyberMech'u :-/
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 2380
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 13 razy
    Otrzymał podziękowań: 155 razy
  • Moja taryfa: PnK MixIV SuperKarta
  • Model telefonu: Samsung: GT-B5722 i SGH-E380, Nokia 6303 Classic

Re: Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 21:03

Gasdaa napisał(a):(...) Szukałem kodu w internecie ale ten co podawali nie działa :/ (...)
Aktywacji Pakietu 300 Mb można było dokonać kodem: *121*11*11#, więc deaktywować powinien kod: *121*00*11#.
Obrazek

„Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi”.
.......................................................Stanisław Jerzy Lec


Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Gasdaa

Nowy

  • Posty: 7
  • Dołączył(a): 6 lip 2011, o 19:46
  • Lokalizacja: Podkarpacie
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixPlus IV duo
  • Model telefonu: SE Zylo

Re: Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 21:06

Próbowałem nim, dzwoniłem przed chwilą do Biura Obsługi i podali mi ten sam kod, mówili że na 100 % będzie działał i nic... nie działa...

Wybrany kod USSD nie jest obsługiwany.


2,50 zł w plecy :-P

:-/

------------------

EDIT:

Zadzwoniłem jeszcze raz niech stracę hehe ;-)
Tym razem miła pani wyłączyła mi ten nieszczęsny pakiet :-P

Dziękuję za cenne informacje 8-)
Offline
Avatar użytkownika

konrado7

PlusManiak

  • Posty: 63
  • Dołączył(a): 29 maja 2011, o 14:21
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Syberyjska 120 (raba
  • Model telefonu: Samsung S7350i

Re: Pakiet 300MB

Post6 lip 2011, o 23:33

Gasdaa napisał(a):Witam. Mam pewien problem otóż w mojej taryfie promocja na pakiet 300mb się skończyła i nie można go już zamówić, najpierw dostałem sms że tego i tego dnia
pakiet zostanie wyłączony a jak nadszedł ten dzień to pakiet aktywował się na nowo.
Wszystko było by ok gdyby nie to że chce wypróbować inne ;)

Jak go wyłączyć? Szukałem kodu w internecie ale ten co podawali nie działa :/
Jutro pakiet aktywuje się znowu na nowo więc muszę coś z tym zrobić :-P

pzdr.

Napisz jaką kartą zasilasz, oraz jaką masz promocję. Promocję sprawdzisz wybierając *136#. Podaj treść wiadomości, która przyjdzie po wpisaniu kodu *136# oraz jaką kartą zasilasz i czy to Twoja pierwsza umowa czy była wzięta na przedłużenie a ja NA PEWNO mając te dane podam Ci kod do wyłączenia. Pozdrawiam.
Plus - daj o siebie zadbać
Offline
Avatar użytkownika

kyrtap1992

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 9 lip 2012, o 15:50
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Mix Plus
  • Model telefonu: Nokia Lumia 610

Nowy telefon MixPlus

Post9 lip 2012, o 15:53

Witam.
Trzy dni temu dokonałem zakupu Noki Lumi 610 w Mix Plusie (36 doładowań po 50 zł) i zostałem poinformowany że przy każdym zasileniu będzie mi pobierało 10 zł z konta i dostane internet bez ograniczeń. Na następny dzień dostałem informację, że pakiet 300 MB został aktywowany, a więc jak to jest: bez ograniczeń czy 300 MB?
Offline
Avatar użytkownika

Huciap

PlusManiak

  • Posty: 91
  • Dołączył(a): 1 cze 2012, o 20:06
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Mix Plus
  • Model telefonu: HTC Wildfire S

Re: Pakiet 300 MB

Post9 lip 2012, o 16:36

Te pakiety nie są bez ograniczeń. Przy kwocie 50 zł masz na wykorzystanie 300 MB.
Offline
Avatar użytkownika

kyrtap1992

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 9 lip 2012, o 15:50
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Mix Plus
  • Model telefonu: Nokia Lumia 610

Re: Pakiet 300MB

Post9 lip 2012, o 16:55

Na pewno tak jest, bo na innym forum powiedzieli mi, że po wykorzystaniu tych 300 MB mam dalej za free tylko, że maks 3 kb/s?
Offline
Avatar użytkownika

Huciap

PlusManiak

  • Posty: 91
  • Dołączył(a): 1 cze 2012, o 20:06
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Mix Plus
  • Model telefonu: HTC Wildfire S

Re: Pakiet 300MB

Post9 lip 2012, o 19:43

O ile dobrze się orientuję to pakiet internetowy 300 MB nie jest pakietem Non Stop.
Offline
Avatar użytkownika

luki

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1583
  • Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 10:23
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 1 raz
  • Moja taryfa: najfajniejsza
  • Model telefonu: najlepszy w kolorze czarnym - najlepszym

Re: Pakiet 300MB

Post9 lip 2012, o 22:23

Po przekroczeniu opłata. Huciap dobrze pisze.
Offline
Avatar użytkownika

Jrv

V.I.P.

  • Posty: 1217
  • Dołączył(a): 5 paź 2011, o 19:10
  • Lokalizacja: Łódź
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 5 razy
  • Moja taryfa: demo
  • Model telefonu: Arc S

Re: Pakiet 300MB

Post9 lip 2012, o 22:44

Powiem więcej; po przekroczeniu jest 15 gr za 1 MB :)
Nie pomagam na PW. Forum służy do zadawania pytań i tu odpowiadam w wolnej chwili.
Offline
Avatar użytkownika

wieczorynka

Nowy

  • Posty: 7
  • Dołączył(a): 6 lip 2012, o 12:39
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MIX VI
  • Model telefonu: SE XPERIA NEO V

Re: Pakiet 300MB

Post10 lip 2012, o 15:15

Podczepię się tutaj z pytaniem ( ew. proszę moderatora o przeniesienie ).

Rozumiem jaka jest opłata za MB po przekroczeniu pakietu.
A w pakiecie jakiej wielkości są jednostki rozliczeniowe? Co 1 MB, 10 czy 100 MB?
Nie mogę tego znaleźć w żadnym regulaminie.
Następna strona


Powrót do Internet, LTE



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot] i 5 gości