Teraz jest 5 wrz 2010, o 15:16

reklama

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]

Autor Wiadomość
 Tytuł: Orange umacnia pozycję lidera - 14 mln użytkowników
PostNapisane: 28 lip 2010, o 10:04 
V.I.P.
Moja taryfa: Play Mixtura, GA
Model telefonu: LG GM360 Bali
WindowsXPFirefox

Meżczyzna
Cytuj:
W drugim kwartale 2010 roku komórkowa sieć Orange zanotowała, według raportu operatora, "rekordowy wzrost liczby klientów telefonii komórkowej". Głównie dzięki nowym aktywacjom kart pre-paid. Pomarańczowemu operatorowi udało się przekroczyć liczbę 14 mln użytkowników.

Z raportu Grupy TP za drugi kwartał 2010 roku wynika, że sieć Orange na koniec czerwca 2010 roku posiadała 14,029 mln użytkowników. Co oznacza wzrost o 255 tys. użytkowników w porównaniu z poprzednim kwartałem. W porównaniu z drugim kwartałem 2009 roku (13,768 mln użytkowników) sieci Orange przybyło 261 tys. użytkowników.

Na koniec czerwca 2010 roku z usług abonamentowych sieci Orange korzystało 6,791 mln abonentów (wzrost o 79 tys. w porównaniu z poprzednim kwartałem), a z usług pre-paid korzystało 7,238 mln użytkowników (wzrost o 176 tys.). Dodatkowo na infrastrukturze Orange obsługiwano 56 tys. klientów wirtualnych
operatorów (MVNO).

Z mobilnego szerokopasmowego Internetu
korzysta 433 tys. abonentów (wzrost o 33 tys.), z kolei ze stacjonarnego Internetu oferowanego na łączach Telekomunikacji
Polskiej (BSA) korzysta 239 tys. abonentów (wzrost o 17 tys.). Liczba usług CDMA - 101 tys. (wzrost o 13 tys. abonentów). W telefonu
stacjonarnego Orange na łączach TP korzysta już 67 tys. użytkowników (wzrost w ciągu kwartału o 17 tys.), a z telefonu stacjonarnego na łączach komórkowych
- 12 tys. abonentów (wzrost o 10 tys. abonentów).

"Liczba przyłączeń netto osiągnęła w drugim kwartale rekordowy poziom 254 tys., co w ujęciu rocznym przełożyło się na wzrost liczby klientów o 1,9 proc. - informuje w raporcie Grupa TP.

Przychody z usług telefonii komórkowej w pierwszym półroczu 2010 roku wyniosły 3,776 mld zł i były mniejsze o 4,7 proc.. w porównaniu do tego samego okresu w roku ubiegłym.

Źródło: Media2.pl

I nie ma co się dziwić. Oferta Orange jest w ostatnim czasie bardzo korzystna dla potencjalnych nowych klientów. Plusie do roboty!!! ;-)

Zobacz profil Wyślij e-mail  
 Tytuł: Re: Orange umacnia pozycję lidera - 14 mln użytkowników
PostNapisane: 28 lip 2010, o 12:11 
V.I.P.
Moja taryfa: Orange, Play
Model telefonu: E51, K510i
WindowsXPFirefox

Meżczyzna
Właśnie chciałem pisać tutaj takiego newsa.
No nie ukrywam, że się postarali.
http://telepolis.pl/news.php?id=18880 tutaj szczegółowe wyniki Centertela za 2Q2010 i porównanie z innymi kwartałami.

Nalezy im się to. Głównie Orange Free na pewno spowodował spory wzrost.

Pozdrawiam.

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 [czas letni (DST)]