Teraz jest 14 gru 2017, o 11:06

Zostaw Kontakt




Konfiguracja telefonu

Testy telefonów, smartonów i tabletów przeprowadzane przez plusblog.pl . Wszytko co związane z telefonami. Jaki telefon wybrać, pytania, porady, sugestie.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

luki

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1577
  • Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 10:23
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 1 raz
  • Moja taryfa: najfajniejsza
  • Model telefonu: najlepszy w kolorze czarnym - najlepszym

Re: Konfiguracja telefonu problem

Post15 lis 2012, o 22:00

Tak jest darmowa. Nie masz konta google na kompie, albo skrzynki gmail na kompie czy na youtubie? Przecież to jest to samo konto, ten sam login, ten sam email, równie dobrze możesz sobie to konto założyć na kompie i w telefonie wpisać tylko login i hasło. To samo z loginem i hasłem GG ,wpisujesz to sam co na kompie, albo to co już miałeś.
Avatar użytkownika

Pavel

Konfiguracja internetu w telefonie

Post10 sty 2013, o 00:04

Witam
Na wstępie jeśli zły dział proszę o przeniesienie, ale chyba dobry.
A problem jest taki - jak skonfigurować internet tak żeby działał w Sony Xperia J? Próbowałem ze dwóch sposobów znalezionych w necie ale nie działa. Nijak nie chce się połączyć, jeśli ktoś zna działający sposób będę wdzięczny.
Offline
Avatar użytkownika

luki

Szalony PlusManiak

  • Posty: 1577
  • Dołączył(a): 19 wrz 2011, o 10:23
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 1 raz
  • Moja taryfa: najfajniejsza
  • Model telefonu: najlepszy w kolorze czarnym - najlepszym

Re: Konfiguracja internetu w telefonie

Offline
Avatar użytkownika

Ciejek

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 25 mar 2013, o 11:03
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: samsung monte

Problem z profilami transmisji danych

Post25 mar 2013, o 11:11

Witam! :)
Kilka dni temu przez przypadek skasowałem wszystkie profile transmisji danych. Z Waszej strony wysłałem "sms naprawczego" i zainstalowałem "WAP" i "INTERNET", jednakowoż nie mogę połączyć się z gg, a gdy wchodzę na Waszą darmową stronę pobierane są mi pieniądze z konta. To tyle, czekam na pomoc.
Pozdrawiam Maciek ;)
Ostatnio edytowano 25 mar 2013, o 17:26 przez sl@w_es, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączenie wątków
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 17730
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 39 razy
    Otrzymał podziękowań: 1672 razy

Re: Problem z profilami transmisji danych

Post25 mar 2013, o 14:19

Ciejek ustaw profil WAP jako domyślny.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Ciejek

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 25 mar 2013, o 11:03
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: samsung monte

Re: Problem z profilami transmisji danych

Post25 mar 2013, o 17:15

Panie Krzysztofie mam już to zrobione i nie pomaga ;)
Offline
Avatar użytkownika

Ciejek

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 25 mar 2013, o 11:03
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: samsung monte

Problem z profilami transmisji danych

Post4 kwi 2013, o 11:24

Witam! :)
Kilka dni temu przez przypadek skasowałem wszystkie profile transmisji danych. Z Waszej strony wysłałem "sms naprawczego" i zainstalowałem "WAP" i "INTERNET", jednakowoż nie mogę połączyć się z gg, a gdy wchodzę na Waszą darmową stronę pobierane są mi pieniądze z konta. Oczywiście "WAP" mam teraz ustawiony jako profil domyślny. Mój model telefonu to Samsung Monte. To tyle, czekam na pomoc.
Pozdrawiam Maciek ;)
Ostatnio edytowano 4 kwi 2013, o 11:47 przez sl@w_es, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Przeniesienie postu
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 17730
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 39 razy
    Otrzymał podziękowań: 1672 razy

Re: Konfiguracja

Post4 kwi 2013, o 13:37

Menu -> Przeglądarka (Plus.pl) -> ustawienia -> profil trans. danych -> wybierz WAP
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Avatar użytkownika

obcypowraca

Re: Konfiguracja

Post4 kwi 2013, o 13:46

Dodatkowo dla GG, Aplikacje→Gry i aplikacje→Opcje→Zaawansowane→Profile transmisji danych i wybieramy profil WAP. Potem restart telefonu na wszelki wypadek.
Offline
Avatar użytkownika

Ciejek

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 25 mar 2013, o 11:03
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: samsung monte

Re: Konfiguracja

Post4 kwi 2013, o 19:53

Kurde tylko, że ja już tak zrobiłem i to nie działa.
Koło 15 złożyłem reklamację, którą przyjęto. Jeżeli sprawa nie rozwiąże się w przeciągu tygodnia to zrezygnuje z operatora Plus.
Dziękuję, pozdrawiam
Avatar użytkownika

obcypowraca

Re: Konfiguracja

Post4 kwi 2013, o 19:58

Przecież to nie jest problem operatora. Naprawdę sądzisz, że składanie takiej reklamacji ma sens, w przypadku, gdy coś masz zrąbane w konfiguracji? Szczególnie w tym telefonie, gdzie co drugi użytkownik ma problem tak samo jak w Avila? A jeśli problem jest z konfiguracją, to nagle u innego operatora zacznie Ci działać? Skoro z GG nie możesz się połączyć, to znaczy, że dalej WAP-u nie masz ustawionego. Usuń wszystkie profile. Skonfiguruj ręcznie tylko WAP, innych nie ustawiaj (przynajmniej na razie). Zrestartuj telefon i zobacz.

Wejdź do MENU, a następnie INTERNET i USTAWIENIA.
Przejdź do PROFILE TRAN. DANYCH.
Naciśnij UTWÓRZ.
W pole USTAW NAZWĘ wpisz: WAP Plus GPRS
Jako TYP POŁĄCZENIA ustaw: DANE PAKIETOWE.
W pole NAZWA PUNKTU DOSTĘPU ustaw: wap.plusgsm.pl
W pole IDENTYFIKATOR UŻYTKOWNIKA: plusgsm
W pole HASŁO: plusgsm
W pole ADRES STRONY DOMOWEJ wpisz: http://wap.plus.pl i naciśnij dwa razy ZAPISZ.
W pole ADRES SERWERA PROXY wpisz: 212.002.096.016:8080 i naciśnij ZAPISZ.
Zaznacz nowo utworzony profil WAP Plus GPRS, zrestartuj telefon.
Offline
Avatar użytkownika

darkdog

PlusManiak

  • Posty: 103
  • Dołączył(a): 30 wrz 2014, o 20:09
  • Podziękował : 13 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: LTE bez limitu
  • Model telefonu: ruter Huawei B593s-22

Jak skonfigurować telefon?

Post11 kwi 2015, o 08:33

Witam.
Ostatnio przedłużałem umowę wraz z nowym tel LG SPIRIT 4G LTE. Od nowego okresu rozliczeniowego korzystam z nowego abonamentu w którym są MMS bez limitu, ale co mi po tych MMS-ach skoro w ogóle nie mogę z tego tel wysłać.
Dzwoniłem na infolinię i Pan konsultant powiedział, że jest to nowy model i nie można go skonfigurować automatycznie i trzeba to zrobić ręcznie.
Moje pytanie: jak to zrobić albo gdzie?

Pozdrawiam.
Offline
Avatar użytkownika

sl@w_es

Moderator

  • Posty: 3523
  • Dołączył(a): 4 cze 2011, o 11:09
  • Lokalizacja: Wielkopolska
  • Podziękował : 15 razy
    Otrzymał podziękowań: 265 razy
  • Moja taryfa: N Plush Ja+NK SuperK
  • Model telefonu: myPhone Hammer +, Samsung GT-S5611, Wiko PF 4G

Re: Konfiguracja telefonu problem

Post12 kwi 2015, o 08:03

@ „darkdog”,

a na tę stronę zaglądałeś: http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon ?
Być może ten telefon jest już na liście, a jeśli nie to możesz zrobić to ręcznie - parametry są podane.
Z drugiej strony dziwi mnie, że kupując telefon w Plusie dostałeś nieskonfigurowany egzemplarz i ta odpowiedź konsultanta - bez komentarza.
Offline
Avatar użytkownika

darkdog

PlusManiak

  • Posty: 103
  • Dołączył(a): 30 wrz 2014, o 20:09
  • Podziękował : 13 razy
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: LTE bez limitu
  • Model telefonu: ruter Huawei B593s-22

Re: Konfiguracja telefonu problem

Post15 kwi 2015, o 09:50

No właśnie na tej stronie nie ma mojego tel. :-(
Z tą ręczną konfiguracją ;-) to wolę się nie bawić, bo znając moje szczęście to w ogóle nic nie będzie działało. :-D
Zajrzę do Salonu Plusa może mi tam pomogą.
Pozdrawiam

EDIT:
czwartek, 16 kwietnia 2015, 09:32

Witam, już wszystko działa. Wizyta w salonie pomogła.
Ostatnio edytowano 16 kwi 2015, o 16:06 przez sl@w_es, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączenie postów
Offline
Avatar użytkownika

zdzislawdyrman

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 16 maja 2016, o 14:22
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: 785337233

Problem z konfiguracją LTE/MMS - HUAWEI P8 Lite

Post16 maja 2016, o 14:38

Dzień Dobry,

Zmieniłem telefon z S4 mini na P8 lite.
W S4 mini miałem taki problem, że sygnał LTE zrywało mi przy odbieraniu/wybieraniu połączeń telefonicznych, jeśli przechodziłem przez strefę bez LTE to również traciłem sygnał LTE. Obie sytuacje wymagały restartu telefonu aby przywrócić sygnał LTE.

W P8 lite konfigurowałem punkty dostępowe LTE/MMS na kilka sposobów i za każdym razem nie udało się wysłać MMS lub połączyć z internetem LTE. Internet Wi-fi działa.
- wysyłałem sms o treści 'mms' oraz 'internet' na numer 8090
- konfigurowałem telefon automatycznie oraz ręcznie poprzez stronę ustaw.plus.pl
- przepisywałem ręcznie ustawienia z S4 mini

Czy może mi ktoś poradzić co należałoby zmienić?

Punkt dostępowy LTE:
nazwa: PLUS
APN: plus
Proxy, port, nazwa użytkownika, hasło, serwer, MMSC, proxy dla MMS, port MMS: nie ustawiono
MCC: 260
MNC: 01
Uwierzytelnianie: PAP
Typ APN: default,supl
Protokol APN: IPv4
Protokol APN podczas roamingu: IPv4
Nosnik, typ MNVO, Wartosc MVNO: nie o



Preferowany typ sieci: Automatyczny LTE/3G/2G
Operator sieci: wybierany automatycznie (Plus)
Transfer danych włączony.

PS. telefon jest z sieci Play.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Telefony, Smartfony, Tablety - Testy



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości