Witam.
Jak w tytule widzicie mam problem nie z aktywacją, a raczej z ilością transmisji danych.
Aktywowałem pakiet 100MB za 7 zł non stop, przy czym mam jeszcze 125MB, które dostaję za każdym razem gdy doładuję.
Mam Samsunga Galaxy SII i pakiet włączony 2 stycznia i tego samego dnia pakiet 125 MB i po niecałych 6 dniach nie mam pakietu pomimo iż internet był włączony 24h, a z neta korzystałem gdy było mi potrzebny awaryjnie przez sieć Wi-Fi.
Avast Mobile Security pokazał mi jak na dłoni, że zużycie rzeczywiste przez 6 dni to 10.5MB, a androidowy miernik przekłamywał +10 ale nie biorę pod uwagę. Więc teraz się zapytam: gdzie się podziały 90MB które powinny starczyć na miesiąc?
Uprzedzam: nie instaluję apek niewiadomego pochodzenia z marketu tylko sprawdzonej marki. Sprawdzam zawsze dwa razy zanim zainstaluję.
Mam:
1, Jakdojade.pl
2. gg
3. Via bluethooh
4. Avast! Mobile Security
5. Poweramp wraz z Unlockerem
6. Astro File Manager
7. Shazzam
8. Latarka
9. Blokada połączeń
Nie korzystam z hubów bo mi nie sa potrzebne i mam niebrandowany soft (dostałem ten telefon z dofinansowania).
Podejrzewam, że winowajcą może być dwie naraz włączone pakiety internetowe, ale nie wiem czy na pewno.
Piszę tutaj bo liczę na Was, a słyszałem, że niejednej osobie już pomogliście :)
Może małymi kroczkami uda się ten dziwny problem rozwiązać.
z Góry dziękuję za wszelką pomoc :)