Teraz jest 31 paź 2014, o 15:06

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 6 abonamentów gratis?
Zostaw Kontakt



Przedłuż umowę przez internet – Zobacz ofertę dedykowaną specjalnie dla Ciebie

Akcesoria tablety Akcesoria do tabletów Etui do tabletu Etui tablet 7,85" torba na laptopa


nie moge wysylac mmsow

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 16:38

WItam,

Mam htc wildfire s i nie moge wysylac mmsow. Wyskakuje mi: ogolny blad sieci. Konfiguracje mam dobra bo ze strony plusgsm.pl (karta sim plus ). Dodam ze telefon byl kupowany w innej sieci. Jak moge uruchomic te mmsy?
Online
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10358
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 895 razy

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:05

Witam marianolek!

A masz aktywną usługę GPRS na swoim numerze ? To numer Plus MIX, Plus na Kartę, Plus Abonament?

Uaktywniłeś funkcje danych pakietowych w telefonie?
Ustawienia -> Siec zwykłe i bezprzewodowe -> sieci korówkowe -> włącz przesyła danych
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:21

mam wlaczone i mam w plus mix a moja dziewczyna ma na abonament i ma to samo
Offline
Avatar użytkownika

Xcz

PlusManiak

  • Posty: 131
  • Dołączył(a): 7 lis 2011, o 23:03
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 11 razy
  • Moja taryfa: Rozmowna
  • Model telefonu: Kazam 4

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:24

Internet w telefonie dziala? Wejdz w liste apnow kliknij klawisz menu i przywroc domyslne albo cos w tym stylu.
"Więc idź, są światy inne niż ten"
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:26

internet normalnie dziala a jak wysylam mmsa to wyskakuje blad sieci
Online
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10358
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 895 razy

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:33

Proszę sprawdź ręcznie konfiguracje MMS w aparcie

1.Naciskamy Menu - Ustawienia - Bezprzewodowe i sieci - Sieci komórkowe - Punkty dostępowe - Menu - Nowa nazwa APN.
2.Nazwa APN: Plus MMS, APN: mms, Nazwa użytkownika: zostawiamy puste, Hasło: zostawiamy puste, MMSC: http://mms.plusgsm.pl:8002, Proxy dla wiadomości MMS: 212.2.96.16, Port MMS: 8080, MCC: 260, MNC: 01, Typ APN: MMS.
3.Naciskamy Menu - Zapisz.

Czy od momentu wystąpienia problemu był wykonywany restart telefonu z wyjęciem baterii?
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:37

nie bylo, a ustawienia mam dobre. Identyczne jak tu. Przypomniam ze ten sam problem mam na 2 roznych telefonach( ten sam model)
Online
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10358
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 895 razy

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:39

marianolek napisał(a):nie bylo, a ustawienia mam dobre. Identyczne jak tu. Przypomniam ze ten sam problem mam na 2 roznych telefonach( ten sam model)


Jeśli nie było to proszę wykonaj teraz restart aparatu z jednoczesnym wyjęciem baterii, i sprawdź ponownie czy problem występuje.
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 17:50

no zresetowalem i nadal to samo
Online
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10358
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 895 razy

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 18:06

marianolek napisał(a):no zresetowalem i nadal to samo


Oke jeśli rzeczywiście wszystko zostało sprawdzone to pozostają 2 możliwości. Błąd oprogramowania aparatu lub problem po stronie sieci.

Proszę marianolek poprzez formularz prześlij mi numery telefonów na których występują problemy, sprawdzimy czy jest jakiś problem po naszej stronie.
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

Re: nie moge wysylac mmsow

Post8 sty 2013, o 18:12

ok wyslalem. Telefon byl kupowany w sieci T-mobile czy to moze miec wplyw? Ma androida 2.3.5
Online
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10358
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 895 razy

Re: nie moge wysylac mmsow

Post9 sty 2013, o 11:10

marianolek twoje numery zostały sprawdzone. Nie zarejestrowano żadnych prób, wysłania/odebrania MMS.

marianolek napisał(a):ok wyslalem. Telefon byl kupowany w sieci T-mobile czy to moze miec wplyw? Ma androida 2.3.5


Oprogramowanie brandowane pod konkretnego operatora czasami ma blokady operatorskie na niektóre usługi. Więc istnieje taka możliwość. Czy T-mobile zastosował je w przypadku tego modelu, nie jestem w stanie odpowiedzieć.


Rozumiem ze masz w pozycji "Punkty dostępowe" dwie konfiguracje Internet i MMS czy coś więcej? Wykasowałeś konfiguracje związane z T-mobile?

Co masz wybrane/wpisane w pozycjach typu APN w każdej z tych konfiguracji?
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

Re: nie moge wysylac mmsow

Post9 sty 2013, o 16:32

ustawienia mam tylko z PLUS GSM. Z T=mobile pousuwalem (tzn ogolnie bylo pusto czyli brak jakich kolwiek ustawien). KOnfiguracje mam ze strony plusgsm.pl
Online
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10358
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 895 razy

Re: nie moge wysylac mmsow

Post9 sty 2013, o 17:01

Rozumiem ze masz w pozycji "Punkty dostępowe" dwie konfiguracje Internet i MMS czy coś więcej? Wykasowałeś konfiguracje związane z T-mobile?

Co masz wybrane/wpisane w pozycjach typu APN w każdej z tych konfiguracji?


Proszę odpowiedz szczegółowo na powyższe pytania.
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

marianolek

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 11
  • Dołączył(a): 8 sty 2013, o 16:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mixv
  • Model telefonu: htc wildfire s

Re: nie moge wysylac mmsow

Post9 sty 2013, o 17:39

Mam tylko APN Plus i MMS

w MMS mam wpsane:
APN: mms

w APN Plus:

APN: plus
Następna strona


Powrót do Plus Mix/Plus na Kartę - Oficjalny dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], Google Adsense [Bot], kazorla i 24 gości