Teraz jest 22 paź 2017, o 14:50

Zostaw Kontakt



Etui Pancerne Huawei P10 lite
Etui Huawei P10 lite

Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja ?

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

kubascs

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 16 mar 2016, o 16:24
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plus

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post29 mar 2017, o 09:54

Czy jeśli mam na kartę to również tam mogę zobaczyć historię? O co Pani chodzi z "zabezpieczeniem kosztów" ?
Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 18411
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 45 razy
    Otrzymał podziękowań: 1486 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post29 mar 2017, o 09:57

kubascs,
kubascs napisał(a):Czy jeśli mam na kartę to również tam mogę zobaczyć historię?

Tak.
kubascs napisał(a):O co Pani chodzi z "zabezpieczeniem kosztów" ?

O to, żeby na koncie numeru z chwilą pobierania aplikacji na telefon czy tablet, był włączony jakiś pakiet internetowy. Bez tego koszty zostaną naliczone z salda głównego.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

kubascs

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 16 mar 2016, o 16:24
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plus

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post29 mar 2017, o 10:02

Joanna_Plus napisał(a):O to, żeby na koncie numeru z chwilą pobierania aplikacji na telefon czy tablet, był włączony jakiś pakiet internetowy. Bez tego koszty zostaną naliczone z salda głównego.



Czyli może to być włączone Wi-Fi czy jednak musi to być koniecznie transfer danych?
Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 18411
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 45 razy
    Otrzymał podziękowań: 1486 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post29 mar 2017, o 10:12

kubascs,
kubascs napisał(a):Czyli może to być włączone Wi-Fi czy jednak musi to być koniecznie transfer danych?

Tak, tak, oczywiście - jeżeli masz taką możliwość to jak najbardziej.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

andigames0

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 1 maja 2017, o 10:52
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: PnK bez limitu
  • Model telefonu: LG Spirit

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post1 maja 2017, o 10:56

Nie działa internet w sieci plus na karte bez limitu. Mam włączone gprs. Prawidłowo ustawione APN. Wyłączone wifi i włączoną transmisję danych. co zrobić?
Offline
Avatar użytkownika

halmro12

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 1 maja 2017, o 20:20
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Nowy Plush
  • Model telefonu: Alcatel onetouch 4030

Brak internetu w pakiecie Nowy Plush

Post2 maja 2017, o 06:04

W dniu 22.04.2017r aktywowałam Nowego Plusha, a dnia 24.04.2017r włączyłam promocję kodem *136*11*07# i od tego czasu nie mam internetu w telefonie Alcatel OneTouch 4030,ustawienia konfiguracyjne są o key, włączona transmisja danych i internet nie chce w ogóle ruszyć. Do punktu plusa cały tydzień chodziłam, ustawiali na nowo konfiguracje, wydali nową kartę sim (już dzisiaj jest 5 dzień, jak miała być uaktywniona),gdyż uważali, że może być uszkodzona oryginalna,ale cały czas jest ona aktywna. Proszę o pomoc,co mam jeszcze zrobić, aby internet zadziałał w moim telefonie.
Ostatnio edytowano 2 maja 2017, o 10:05 przez Ewa_Plus, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Dołączyłam do istniejącego wątku.
Offline
Avatar użytkownika

Ewa_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 4274
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 17:37
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Podziękował : 74 razy
    Otrzymał podziękowań: 414 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post2 maja 2017, o 09:28

andigames0,
- spróbuj pobrać konfigurację z tej strony, a następnie wyłącz i włącz telefon. Daj znać, jaki będzie efekt.

halmro12,
- sprawdź proszę, co masz pod kodami: *100#, *101#, *136#.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

halmro12

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 1 maja 2017, o 20:20
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Nowy Plush
  • Model telefonu: Alcatel onetouch 4030

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post2 maja 2017, o 13:27

*100# -aktualny stan konta,konto dodatnie i aktywne
*101# - Aktywne usługi: wideorozmowy,Niski kredyt, Roaming, GPRS,SMS o koszcie
*1326# - Aktywne promocje: Internet,Rozmowy, SMS/MMS bez limitu, Rabat Video 30 dni
Zrobiłam tę konfigurację i nic.
Offline
Avatar użytkownika

Basia_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 2429
  • Dołączył(a): 8 wrz 2015, o 13:25
  • Podziękował : 3 razy
    Otrzymał podziękowań: 198 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post2 maja 2017, o 13:48

halmro12,
halmro12 napisał(a):Zrobiłam tę konfigurację i nic.

czy po wprowadzeniu konfiguracji telefon był wyłączony i włączony?
Jaki komunikat pojawia się przy próbie nawiązania połączenia?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

halmro12

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 1 maja 2017, o 20:20
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Nowy Plush
  • Model telefonu: Alcatel onetouch 4030

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post2 maja 2017, o 15:44

Tak, po skonfigurowaniu wyłączyłam i włączyłam tel. Przy próbie połączenia się z internetem otrzymuję komunikat:Strona internetowa jest niedostępna, a po próbach połączenia z fb otwiera się komunikat połącz z Wifi
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 17730
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 39 razy
    Otrzymał podziękowań: 1671 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post2 maja 2017, o 16:18

halmro12, co masz obecnie wybrane/wpisane w polu "typ APN"? Wykasuj też niepotrzebne konfiguracje, jeśli nie są one związane z naszą siecią. Jeśli to możliwe zrób zrzut ekranu z konfiguracji.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

halmro12

Nowy

  • Posty: 4
  • Dołączył(a): 1 maja 2017, o 20:20
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Nowy Plush
  • Model telefonu: Alcatel onetouch 4030

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post2 maja 2017, o 19:25

Dziękuję za porady, aktywowali mi nową kartę sim i internet jest już. Jeszcze raz dziękuję za zaangażowanie
Offline
Avatar użytkownika

Ewa_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 4274
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 17:37
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Podziękował : 74 razy
    Otrzymał podziękowań: 414 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post4 maja 2017, o 09:07

halmro12,
- to dobra wiadomość, cieszymy się, że sprawa już się wyjaśniła :-)
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Kati30

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 13 cze 2017, o 21:37
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post13 cze 2017, o 21:53

Witam,
Mam nadzieję, że trafiłam w dobry dział... Moi rodzice wyjechali na wakacje do Grecji i jak się okazuje internet w telefonie nie działa - wykupili pakiet euroatlantycki, pieniądze z konta zeszły ale internet jest offline. Telefon to huawei p6, wiem że mają jakiegoś mixa ale jaka konkretnie taryfa - nie mam pojęcia. Rodzice zbyt techniczni nie są, ja też w tym temacie jestem nieco jak dziecko we mgle, tym bardziej gdy nie ma mnie na miejscu z nimi, ale fajnie byłoby gdyby chociaż z facebooka mogli skorzystać. Roaming był włączony w jednym z salonów plusa jeszcze przed wyjazdem i z połączeniami nie ma problemu, sms też działają...
Jakieś podpowiedzi? Z góry dziękuję.
Offline
Avatar użytkownika

Ewa_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 4274
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 17:37
  • Lokalizacja: Warszawa
  • Podziękował : 74 razy
    Otrzymał podziękowań: 414 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post14 cze 2017, o 09:47

Witaj Kati30,
- na początek warto spróbować przesłać im konfigurację z tej strony: http://ustaw.plus.pl/konfiguruj-telefon
Po jej zapisaniu w telefonie, należy go na chwilę wyłączyć i włączyć. Potem niech Twoi rodzice sprawdzą, jak wygląda sytuacja z Internetem.
Ważne też, aby w z pozycji urządzenia włączona była też transmisja danych, a na nr aktywna była usługa GPRS.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Poprzednia stronaNastępna strona

Etui Huawei P10 Lite

Powrót do Plus Mix/Plus na Kartę - Oficjalny dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości


Etui Huawei P9 Lite 2017