Teraz jest 17 wrz 2014, o 18:31

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 3 abonamenty gratis?
Zostaw Kontakt



Akcesoria tablety Akcesoria do tabletów Etui do tabletu Etui galaxy tab 3 Etui galaxy tab 2 Etui tablet 7,85"


Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja ?

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

MarcinLumia

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 24 paź 2013, o 22:40
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: Nokia Lumia 520

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post29 paź 2013, o 18:14

Rozwiązanie problemu okazało się banalne ;) Nie miałem internetu ponieważ miałem zablokowane konto. Po doładowaniu internet od razu wrócił.

Dziękuje za pomoc i przepraszam za problemy;)
Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 9807
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 37 razy
    Otrzymał podziękowań: 787 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post30 paź 2013, o 08:48

MarcinLumia,

zgadza się. Żeby skorzystać z pakietu internetowego konto numeru musi być aktywne – posiadać dodatnie saldo i zachowany termin ważności konta.

Tutaj zapis z Regulaminu:
17. Abonent może korzystać z wybranego Pakietu Non Stop w ramach opłaty za pakiet, gdy posiada dodatnią wartość swojego konta i jednocześnie znajduje się w okresie ważności dla usług wychodzących.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

doma123456

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 19 lis 2013, o 14:44
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plus
  • Model telefonu: nokia asha 210

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post19 lis 2013, o 14:54

Cześć. Wykupiłam sobie pakiet internetowy non stop za 9 zł i mi nie działa. mój telefon to nokia asha 210 :oops:
Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 9807
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 37 razy
    Otrzymał podziękowań: 787 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post19 lis 2013, o 15:14

Witaj doma123456,

rozumiem, że nie możesz połączyć się z internetem? Jaki komunikat się pojawia?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

annes2

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 19 lis 2013, o 18:58
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MIX Plus
  • Model telefonu: Nokia Lumia 520

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post19 lis 2013, o 19:05

Witam, posiadam Nokie Lumie 520. Wykupiłam pakiet internetu non stop za 9zl jednak za każdym razem, gdy chcę wejść do internetu wyświetla się komunikat, że "wystąpił problem z dostępem do tej strony internetowej..." Zniknęła mi również cała suma pieniędzy jaką miałam na karcie. Mogę uzyskać jakąś instrukcję co powinnam zrobić, żeby internet zaczął działać?
Pozdrawiam
Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 9807
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 37 razy
    Otrzymał podziękowań: 787 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post20 lis 2013, o 09:49

Witaj annes2,

rozumiem, że żadna ze stron nie może być wyświetlona?

Zweryfikuj proszę w telefonie następujące rzeczy:

1. Czy jest włączona transmisja danych:

Menu - Klikamy na strzałkę w prawym górnym rogu ekranu - Ustawienia - Sieć komórkowa - Transmisja danych: wł/wył.

2. Czy posiadasz poprawne ustawienia:

Punkt dostępu (APN): internet
1. Menu - Klikamy na strzałkę w prawym górnym rogu ekranu - Ustawienia - Punkt dostępu - Dodaj.
2. Nazwa połączenia: Internet GPRS, Zaznaczamy pole Ustaw jako aktualny APN, Nazwa punktu dostępu: internet, Nazwa użytkownika zostawiamy puste, Hasło zostawiamy puste, Naciskamy Zapisz.

3. Czy aktywna jest usługa GPRS – kod na sprawdzenie: *101#, ewentualne dodanie: *101*11*02#.

Po wprowadzeniu tych ustawień należy przelogować telefon (wyłączyć i włączyć).
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

Lukasz17

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 22 lis 2013, o 11:08
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MIX
  • Model telefonu: Lumia 520

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post22 lis 2013, o 11:52

Witam,

Jestem posiadaczem nokii lumii 520. Internet chodzi bez zarzutu, mam wykupiony pakiet internetowy 7zł Non Stop 100mb. Z internetu, wykorzystując pakiet, korzystam sporadycznie. Przeważnie łącze się przez wifi. Mój problem polega na tym, że za każdym razem gdy sprawdzam stan pakietu to mój limit jest coraz mniejszy i tak dziś nie korzystając w ogóle z internetu mój limit notorycznie zmniejszał się po każdym sprawdzeniu konta w odstępach po kilka godzin: 990mb, 988mb, 982mb. Nie wspominając o 10mb które zjadło mi od wczoraj gdy pakiet się aktywował. W takim tempie 100mb starczy mi na tydzień, a z usługi skorzystam raz. Czym to jest spowodowane? Jakieś ukryte aplikacje w telefonie wykorzystują pakiet? Wydaje mi się, że wszystko co mogło łączyć się z internetem bez mojej wiedzy, wyłączyłem. Mogłem coś przeoczyć. Proszę o pomoc i radę. Nie zwracałem na to uwagi przy pierwszym aktywowaniu pakietu bo sądziłem, że pierwsze 100mb zużyłem przy poznawaniu telefonu. Niestety problem pozostał.
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 9508
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 32 razy
    Otrzymał podziękowań: 809 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post22 lis 2013, o 12:08

Lukasz17, niestety w przypadku Smarfonów jest to nieuniknione.

3. Polkomtel informuje również, że aparaty telefoniczne z wbudowanym systemem operacyjnym takim jak Apple Iphone OS, Android, Bada, Symbian, Windows Phone mogą łączyć się z Internetem w celu pobrania danych, aktualizacji bazy danych, dokonywania aktualizacji i synchronizacji. Pobrane dane zmniejszają limity danych w posiadanych przez Abonenta pakietach internetowych, a jeżeli Abonent nie posiada pakietów internetowych lub wyczerpał limit jednostek w ramach posiadanych pakietów, opłaty naliczane są zgodnie z cennikiem właściwym dla posiadanej przez Abonenta taryfy/promocyjnego planu cenowego.
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Za ten post autor Krzysiek_Plus otrzymał podziękowanie od
Lukasz17(22 lis 2013, o 12:11)
Offline
Avatar użytkownika

Lukasz17

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 22 lis 2013, o 11:08
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: MIX
  • Model telefonu: Lumia 520

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post22 lis 2013, o 12:15

Dzięki wielkie, teraz przynajmniej wiem, że jestem legalnie dymany przez własny telefon. Pozostaje tylko czekać aż operatorzy za niewielkie pieniądze zaoferują internet bez limitu z porządnym transferem. Pozdrawiam.
Offline
Avatar użytkownika

Centrion

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 16 gru 2013, o 00:38
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plus
  • Model telefonu: SAMSUNG GT-I8260

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post16 gru 2013, o 23:05

Mój telefon to Samsng galaxy core plus na kartę mam pakiet internetowy wykupiony Aktywne usługi gprs jest . i nie wiem czem mi nie dziala A w ustawieniach jest wszystko tak jak trzeba . POMOCY !
Online
Avatar użytkownika

pepcia2

Szalony PlusManiak

  • Posty: 2720
  • Dołączył(a): 21 sty 2013, o 16:54
  • Lokalizacja: małopolska
  • Podziękował : 36 razy
    Otrzymał podziękowań: 312 razy
  • Moja taryfa: Mix6
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S3 mini

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post16 gru 2013, o 23:17

Transmisja danych włączona? Konfigurację robiłeś? wyłączyłeś/włączyłes po niej telefon?
Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 9807
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 37 razy
    Otrzymał podziękowań: 787 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post17 gru 2013, o 10:00

Centrion,

przy próbie nawiązania połączenia jaki pojawia się komunikat? Który z pakietów internetowych posiadasz? Zweryfikuj proszę poprawność poniższych ustawień w swoim telefonie:

1. Aplikacje - Ustawienia - Więcej ustawień - Sieci telefonii komórkowej - Nazwy punktów dostępów - Menu - Nowy APN.
2. Nazwa APN: Plus, APN: plus, Nazwa użytkownika: zostawiamy puste, Hasło: zostawiamy puste, Typ APN: default.
3. Naciskamy Menu - Zapisz - Punkty dostępowe - zaznaczamy profil Plus.

Oczywiście transmisja danych w aparacie też musi być włączona.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

golab

Nowy

  • Posty: 1
  • Dołączył(a): 22 gru 2013, o 14:46
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: mix
  • Model telefonu: galaxy s4

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post22 gru 2013, o 14:50

Witam, wykupilam pakiet internetowy 7 non stop. Pakiet jest aktywny a gprs wlaczone ale internet mimo to nie vhodzi. Co mam zrobic?
Online
Avatar użytkownika

pepcia2

Szalony PlusManiak

  • Posty: 2720
  • Dołączył(a): 21 sty 2013, o 16:54
  • Lokalizacja: małopolska
  • Podziękował : 36 razy
    Otrzymał podziękowań: 312 razy
  • Moja taryfa: Mix6
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S3 mini

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post22 gru 2013, o 16:31

Zrób konfigurację ze strony http://plus.pl/indywidualna/Pomoc/KonfigurujTelefon/
Potem wyłącz/włącz telefon ;-)
Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 9807
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 37 razy
    Otrzymał podziękowań: 787 razy

Re: Pakiet internetowy aktywny lecz nie dziala. Konfiguracja

Post23 gru 2013, o 09:48

Witaj golab,

jaki komunikat pojawia się przy próbie nawiązania połączenia? Transmisja danych w telefonie jest włączona? Aparat, to ten podany w opisie profilu?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona


Powrót do Plus Mix/Plus na Kartę - Oficjalny dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: 8patka8, ewaorz4, maro997, pepcia2 i 76 gości