Teraz jest 21 paź 2014, o 03:09

Kończy Ci się umowa w Orange, Play, T-mobile? Chcesz otrzymać 6 abonamentów gratis?
Zostaw Kontakt



Przedłuż umowę przez internet – Zobacz ofertę dedykowaną specjalnie dla Ciebie

Akcesoria tablety Akcesoria do tabletów Etui do tabletu Etui tablet 7,85" torba na laptopa


Brak Zasięgu za granica

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
  • Autor
  • Wiadomość
Offline
Avatar użytkownika

majster017

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 29 maja 2013, o 17:20
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: plus mix

Brak Zasięgu za granica

Post29 maja 2013, o 17:28

Witam problem polega na tym ze moja siostra wyjechała do pracy za granice i wzięła ze sobą telefon rzecz jasna
i tu się zaczął problem ponieważ po przekroczeniu granicy Polski zasięg się urwał aktualnie siostra jest w Holandii
pozostało jej jedno zasilenie konta do końca umowy w plusie mix nie może doładować konta co ma zrobić w tej sytuacji czy jest możliwość żebym ja (brat) udał się do salonu plusa i mógł doładować to konto siostrze bo umowy nie będzie i tak przedłużała Proszę o pomoc
Offline
Avatar użytkownika

pepcia2

Szalony PlusManiak

  • Posty: 2733
  • Dołączył(a): 21 sty 2013, o 16:54
  • Lokalizacja: małopolska
  • Podziękował : 37 razy
    Otrzymał podziękowań: 313 razy
  • Moja taryfa: Mix6
  • Model telefonu: Samsung Galaxy S3 mini

Re: Brak Zasięgu za granica

Post29 maja 2013, o 17:58

Offline
Avatar użytkownika

Joanna_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10450
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 18:40
  • Podziękował : 37 razy
    Otrzymał podziękowań: 833 razy

Re: Brak Zasięgu za granica

Post31 maja 2013, o 07:31

Witaj majster017,

oczywiście :-). Możesz udać się do dowolnego punktu, tam zakupić kartę zasilającą i nasz pracownik pomoże dokonać takiego zasilenia. Jest możliwość uczynienia tego również w inny sposób:

- przez telefoniczny kontakt z BOK (trzeba posiadać telekod zasilający),
- skorzystać z doładowania przez Internet lub z usługi Zasilam Kartę,
bądź jeżeli posiadasz również telefon w naszej sieci, możesz dokonać takiego zasilenia z pozycji własnego aparatu.

Szczegółowe informacje na temat doładowań, na tej stronie.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Obrazek
Offline
Avatar użytkownika

jarnix

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 17 cze 2014, o 08:08
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Mix6
  • Model telefonu: HTC Desire 500

Re: Brak Zasięgu za granica

Post17 cze 2014, o 08:13

Witam
Jestem za granicą do przed wczoraj sieć działała bez zarzutu a od wczoraj nie chce mi łapać sieci w pomieszczeniach, jak wyjdę na dwór to jest, nie wiem co się dzieje, czy to może być wina telefonu czy też tutejszej sieci a jestem w Szawle.
Proszę o pomoc
Offline
Avatar użytkownika

zbiku

Szalony PlusManiak

  • Posty: 300
  • Dołączył(a): 2 sty 2013, o 11:09
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 31 razy

Re: Odp: Brak Zasięgu za granica

Post17 cze 2014, o 08:20

jarnix napisał(a):Witam
Jestem za granicą do przed wczoraj sieć działała bez zarzutu a od wczoraj nie chce mi łapać sieci w pomieszczeniach, jak wyjdę na dwór to jest, nie wiem co się dzieje, czy to może być wina telefonu czy też tutejszej sieci a jestem w Szawle.
Proszę o pomoc

Jeśli jesteś za granicą i nie łapie zasięgu wew budynków to jest problem tamtego operatora.
Po stronie Plusa jedynie musisz mieć włączony roaming bo bez niego w ogole by nie byłoby możliwości zalogowania się do sieci.
Spróbuj ręcznie zmienić operatora na innego.

Co do telefonu to jedyny test. Włożyć kartę do innego telefonu, innej opcji nie ma

Wysłane z mojego LG-E975 przy użyciu Tapatalka
Offline
Avatar użytkownika

jarnix

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 17 cze 2014, o 08:08
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Mix6
  • Model telefonu: HTC Desire 500

Re: Brak Zasięgu za granica

Post17 cze 2014, o 08:27

Roaming mam włączony cały czas, wcześniej działało a jestem już tu 2 miesiące, zmieniam co chwile operatora a mam możliwość 3 sieci i na żadnej mi nie działa.
Offline
Avatar użytkownika

jarnix

Nowy

  • Posty: 3
  • Dołączył(a): 17 cze 2014, o 08:08
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Mix6
  • Model telefonu: HTC Desire 500

Re: Brak Zasięgu za granica

Post17 cze 2014, o 08:30

I pisze ciągle komunikat: Karta sim nie pozwala na połączenie z tą siecią
Offline
Avatar użytkownika

Krzysiek_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 10167
  • Dołączył(a): 18 gru 2012, o 16:58
  • Podziękował : 33 razy
    Otrzymał podziękowań: 879 razy

Re: Brak Zasięgu za granica

Post17 cze 2014, o 11:06

jarnix, jeśli telefon loguje się prawidłowo poza budynkami to nie jest to problem po stronie sieci Plus, zasięg zagranicą jest zależny tylko i wyłączenie od operatów z danego kraju i telefonu z którego korzystamy.

Sama usługa roamingu pozwala na logowanie i korzystanie z usług poza granicą Polski nie ma zaś wpływu na poziomu sygnału.

Jeśli problem występuje niezależnie od wybranego operatora to najprawdopodobniej jest to wina samego telefonu.
Chcesz przedłużyć umowę , kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ


Powrót do Plus Mix/Plus na Kartę - Oficjalny dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości