Plus Forum • Zobacz wątek - nie działa lte

Teraz jest 20 sie 2018, o 02:12

Zostaw Kontakt





nie działa lte

Tematy związane z Internetem Mobilnym.
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
Offline
Avatar użytkownika

Jacenty

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 2 cze 2018, o 13:40
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Ja+ Moja Firma 49
  • Model telefonu: iphone 5S

Re: nie działa lte

Post2 cze 2018, o 13:46

Witam,

U mnie problem taki sam.

1. iphone 5S
2. A1457
3. iOS 9.2.1 (13D15).

Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Jacek
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1680
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 406 razy

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 09:57

Jacenty, podaj konfigurację dla LTE.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Jacenty

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 2 cze 2018, o 13:40
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Ja+ Moja Firma 49
  • Model telefonu: iphone 5S

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 12:27

Michał_Plus napisał(a):Jacenty, podaj konfigurację dla LTE.


Witaj Michał,

Co dokładnie potrzebujesz?

Pozdrawiam,

Jacek
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1680
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 406 razy

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 12:45

Jacenty, jakie informacje wprowadziłeś konfigurując dostęp do sieci, APN itp.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Jacenty

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 2 cze 2018, o 13:40
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Ja+ Moja Firma 49
  • Model telefonu: iphone 5S

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:02

Michał_Plus napisał(a):Jacenty, jakie informacje wprowadziłeś konfigurując dostęp do sieci, APN itp.

O to chodzi?
Załączniki
image-1.png
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1680
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 406 razy

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:10

Jacenty, a pozostałe parametry? Np. "Typ APN"? Czy po wprowadzeniu, tej konfiguracji, restartowałeś telefon?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Jacenty

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 2 cze 2018, o 13:40
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Ja+ Moja Firma 49
  • Model telefonu: iphone 5S

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:21

Michał_Plus napisał(a):Jacenty, a pozostałe parametry? Np. "Typ APN"? Czy po wprowadzeniu, tej konfiguracji, restartowałeś telefon?


To jest stary telefon. Nic nie zmieniałem. Wprowadziłem te dane są wpisane. Telefon restartowałem wielokrotnie. Gdzie sprawdzę typ APN?
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1680
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 406 razy

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:34

Jacenty, w ustawieniach sieci. Miejsce może być różne w zależności od oprogramowania. Typ APN powinień być: default,supl.
Nazwa: Plus Internet
APN: plus
MCC: 260
MNC: 01
Typ uwierzytelnienia : PAP
Typ APN: default, supl
Protokół APN: IPv4
Protokół APN podczas roamingu: IPv4/IPv6
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Jacenty

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 2 cze 2018, o 13:40
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Ja+ Moja Firma 49
  • Model telefonu: iphone 5S

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:42

Michał_Plus napisał(a):Jacenty, w ustawieniach sieci. Miejsce może być różne w zależności od oprogramowania. Typ APN powinień być: default,supl.
Nazwa: Plus Internet
APN: plus
MCC: 260
MNC: 01
Typ uwierzytelnienia : PAP
Typ APN: default, supl
Protokół APN: IPv4
Protokół APN podczas roamingu: IPv4/IPv6


Niestety, nie mogę znaleźć. Mam tylko to, co poniżej i w załączeniu.
1. iphone 5S
2. A1457
3. iOS 9.2.1 (13D15).
Załączniki
image-1.png
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1680
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 406 razy

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:50

Jacenty, ok. Spróbuj jeszcze:
Użytkownik: plusgsm
Hasło: plusgsm
Dla konfiguracji LTE. Oczywiście plus restart.
Czy zaakceptowałaś informacje o braku certyfikatu operatora?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Jacenty

Nowy

  • Posty: 6
  • Dołączył(a): 2 cze 2018, o 13:40
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: Ja+ Moja Firma 49
  • Model telefonu: iphone 5S

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:55

Michał_Plus napisał(a):Jacenty, ok. Spróbuj jeszcze:
Użytkownik: plusgsm
Hasło: plusgsm
Dla konfiguracji LTE. Oczywiście plus restart.
Czy zaakceptowałaś informacje o braku certyfikatu operatora?


Tak, zaakceptowałem. To dobrze?
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1680
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 406 razy

Re: nie działa lte

Post4 cze 2018, o 13:58

Jacenty, tak.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

arnika

Nowy

  • Posty: 2
  • Dołączył(a): 8 mar 2018, o 00:36
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Moja taryfa: rodzina
  • Model telefonu: huawei

Re: nie działa lte

Post5 cze 2018, o 16:40

Zmieniłam sieć z play na plus i tu totalne rozczarowanie !!! Zasięg marny a o internecie nie wspomnę. Zastanawiam się czy na tej podstawie nie zerwać umowy. Zapewniano mnie o super zasięgu a tu masz babo placek. Tam gdzie działał play i internet chodził dobrze teraz moge tylko powspominac jak to jest mieć telefon z internetem mobilnym który działa.
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1680
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 5 razy
    Otrzymał podziękowań: 406 razy

Re: nie działa lte

Post6 cze 2018, o 09:06

arnika, podaj lokalizację. Jakiego sprzętu używasz?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Poprzednia strona

Powrót do Plus Internet - Oficjalny Dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 28 gości