Teraz jest 19 wrz 2018, o 01:54

Zostaw Kontakt





Brak zasiegu

Tematy związane z Internetem Mobilnym.
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
Offline
Avatar użytkownika

HAL 9000

Szalony PlusManiak

  • Posty: 503
  • Dołączył(a): 3 lis 2016, o 18:14
  • Podziękował : 97 razy
    Otrzymał podziękowań: 41 razy

Re: Brak zasiegu

Post19 paź 2017, o 15:13

Aga87 napisał(a):W tym rzecz ze zarówno Orange i Play maja tu min 2 kreski zasięgu a Plus większość czasu brak zasięgu .Możne wystarczyłoby wzmocnić sygnał na Janówku lub wraz z rodzina i znajomymi zmienić operatora.Reszta zasięg Plusa GSM tu tez jest jeszcze gorszy .


Informacja od kaczkidziwaczki jest niepelna. Owszem Janowko jest najbardziej wysunieta na pln miejscowoscia, ale tylko wzdluz samej trasy 63. Dalej na polnoc, a dokladnie na polnocny-zachod sa Bajora Male i stad masz lepszy sygnal Orange i przy okazji Play, bo tam Plusa brak. Nie sadze, aby Plus zbudowal tam cos nowego, a o podkreceniu stacji zapomnij. To nie kuchenka.
Offline
Avatar użytkownika

Krolgier

Prawie PlusManiak

  • Posty: 41
  • Dołączył(a): 16 cze 2016, o 14:13
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Brak zasiegu

Post19 gru 2017, o 14:32

Witam, co się dzieje z hspa+ Od dłuższego czasu działa fatalnie. W ciągu dnia nie ma go prawie wcale, jedynie w nocy.Mam jeszcze pytanie o L900 kiedy się ono pojawi? Pytania dotyczą BT 24319
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1831
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 8 razy
    Otrzymał podziękowań: 424 razy

Re: Brak zasiegu

Post19 gru 2017, o 14:38

Krolgier, opisz proszę problem z hspa+, tracisz zasięg, czy prędkości są niezadowalające. Jakie osiągasz parametry w speed-test?

Krolgier napisał(a):pytanie o L900 kiedy się ono pojawi?
Obecnie brak planów.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Krolgier

Prawie PlusManiak

  • Posty: 41
  • Dołączył(a): 16 cze 2016, o 14:13
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Post19 gru 2017, o 16:07

Tak, w tej chwili brak zasięgu. Jeśli się pojawi to prędkość po ostatnim speedtestcie była 0.13 mb/s download i 0.0 mb/s upload, ping 639 ms ale zasięg jest wtedy minimalny.
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1831
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 8 razy
    Otrzymał podziękowań: 424 razy

Re: Brak zasiegu

Post19 gru 2017, o 16:19

Krolgier, czy restartowałeś urządzenie? z jakiego sprzętu korzystasz? Czy możesz podać mi parametry sygnału?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Krolgier

Prawie PlusManiak

  • Posty: 41
  • Dołączył(a): 16 cze 2016, o 14:13
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Brak zasiegu

Post19 gru 2017, o 16:36

Na wszystkich urządzeniach występuje ten problem. Na xperia. E4 ,na xperia neo v. RSSI -113 . Kiedyś zasieg był bardzo dobry, teraz go nie ma wcale.
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1831
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 8 razy
    Otrzymał podziękowań: 424 razy

Re: Brak zasiegu

Post19 gru 2017, o 16:40

Krolgier, podaj dokładna lokalizację w jakiej się znajdujesz.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Krolgier

Prawie PlusManiak

  • Posty: 41
  • Dołączył(a): 16 cze 2016, o 14:13
  • Podziękował : 1 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz

Re: Brak zasieguhttps://www.instagram.com/p/BczZYaxDHvE/

Post19 gru 2017, o 16:52

Dokładnej nie mogę podać. Powiem tyle że znajduję się od stacji 900 m na północny wschód. Zasięgu nie ma w domu i na zewnątrz. Trzeba będzie to zgłosić?
Offline
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1831
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 8 razy
    Otrzymał podziękowań: 424 razy

Re: Brak zasiegu

Post19 gru 2017, o 17:00

Krolgier , w tym rejonie nie odnotowano problemów z siecią. Wg danych jakie posiadam BTS działa poprawnie. Prześlij, proszę, tym formularzem numer telefonu, lub konta klienta, którego dotyczy sprawa, wraz z opisem problemu.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Prosze o pomoc, nagly brak sieci komorkowej

Post2 lip 2018, o 00:35

Dzien dobry
Mam telefon apple iphone a w nim Whats upa. Korzystalam z Whats upa przez siec komorkowa. Jednak od piatku wieczorem nie dziala mi siec komorkowa wiec nie dziala mi tez Whats up. Mam caly czas komunikat Czekam na siec. Wylaczam i wlaczam telefon i to nie pomaga. Wyzerowalam tez ustawienia sieciowe bo tak jest zalecane jak nie ma sieci komorkowej, To tez nie pomoglo.
Dodam ze mam pieniadze na koncie telefonu. Czy w Plusie jest jakas awaria z siecia komorkowa ? Caly czas mialam siec komorkowa i Whats upa a w piatek nagle bez powodu siec komorkowa przestala dzialac bez powodu. Co sie moglo stac i co mam zrobic?
Z gory dziekuje za pomoc i odpowiedz
Ostatnio edytowano 2 lip 2018, o 09:22 przez Daniel_Plus, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesiono do odpowiedniego wątku
Offline
Avatar użytkownika

TomPL

PlusManiak

  • Posty: 115
  • Dołączył(a): 12 cze 2013, o 08:59
  • Lokalizacja: Warmia
  • Podziękował : 11 razy
    Otrzymał podziękowań: 3 razy
  • Model telefonu: NOKIA 700 Symbian Belle

Re: Prosze o pomoc, nagly brak sieci komorkowej

Post2 lip 2018, o 07:04

Może padł tylko nadajnik w twojej okolicy? A może zepsuł ci się telefon?
U mnie, na Warmii, Plus działa, przynajmniej od 6 rano ;)
Jeśli nadal nie masz zasięgu, sprawdź czy u innych też nie ma i wtedy podaj lokalizację, to może ktoś tu sprawdzi, czy nie było awarii w twoim rejonie...
Ostatnio edytowano 2 lip 2018, o 09:22 przez Daniel_Plus, łącznie edytowano 1 raz
Powód: przeniesiono do odpowiedniego wątku
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post2 lip 2018, o 09:25

Pacia, czy inne aplikacje lub strony internetowe działają? Jaki APN masz ustawiony w telefonie? Czy telefon pokazuje kreski zasięgu? Czy pojawia się ikona połączenia z internetem? Podaj proszę lokalizację (miejscowość, ulica), w której korzystasz w internetu.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post2 lip 2018, o 19:36

Hej
Dziekuje za odpowiedzi. Niestety nadal nie mam sieci komorkowej, nadal mam komunikat Czekam na siec :-( . Tel komorkowy ma zasieg,bo moge normalnie dzwonic i mozna sie do mnie normalnie dodzwonic. Internet tez mam w kompie. Wiec wszystko inne dziala, nie mam tylko sieci komorkowej w telefonie jak probuje sie polaczyc z Whats upem. Oczywiscie wlaczam w ustawieniach siec komorkowa i Whats up. Lokalizacja to Warszawa Wesola, ulica Jana Pawla. W sobote przez kilka godzin nie bylo swiatla ale tylko na gornej kondygnacji. A od piatku nie mam sieci komorkowej. Bede wdzieczna za pomoc co sie moglo stac.

2 lip 2018, o 19:52
Jeszcze mam pytanie, na jakiej zasadzie dziala siec komorkowa w tel. Dla mnie to nowosc bo do niedawna mialam Nokie w ktorej nie bylo internetu. A w iphonie przez opcje siec komorkowa internet mialam wszedzie, nie tylko w domu. Czy to jest bezpieczne dla zdrowia, czy jak sie rozmawia przez komorke to tez przez nadajniki. Przepraszam za takie pytania laika ;-)
Ostatnio edytowano 2 lip 2018, o 20:11 przez Pacia, łącznie edytowano 2 razy

2 lip 2018, o 20:00
Co do kresek to przy napisie plus na gorze tel mam piec kropek. Przed chwila trzy z nich byly czarne lub biale, potem dwie a teraz cztery. Nie wiem tez czy powinnam wlaczac opcje 3G i o co w niej chodzi. Nie pamietam czy mialam wlaczona ta opcje jak dzialal mi siec komorkowa ale chyba nie. Obecnie czy wlaczam ta opcje czy nie to i tak nie mam sieci komorkowej.
Ostatnio edytowano 3 lip 2018, o 07:20 przez Michał_Plus, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączono. Nie pisz proszę posta pod postem. Używaj opcji edycji.
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post3 lip 2018, o 13:21

Pacia
Pacia napisał(a):nie mam tylko sieci komorkowej w telefonie jak probuje sie polaczyc z Whats upem.
Jeżeli nie możesz połączyć się z internetem tylko wtedy, gdy chcesz skorzystać z tej jednej aplikacji to proponuje odinstalować, a potem jeszcze raz ją zainstalować. Może to pomoże.
Pacia napisał(a):Lokalizacja to Warszawa Wesola, ulica Jana Pawla.
Nie prowadzimy w tej okolicy żadnych prac. Sieć działa poprawnie.
Pacia napisał(a): na jakiej zasadzie dziala siec komorkowa w tel.
"Sieć komórkowa" lub "Dane komórkowe" oznaczają w telefonie opcję połączenia z internetem. Jeśli jest odznaczona to wtedy internet nie działa.
Pacia napisał(a):Czy to jest bezpieczne dla zdrowia, czy jak sie rozmawia przez komorke to tez przez nadajniki.
Nie mam możliwości, aby odnieść się do tego pytania, ponieważ niniejsze forum dotyczy oferty operatora sieci Plus, a nie aspektów medycznych.
Daniel_Plus napisał(a):czy inne aplikacje lub strony internetowe działają? Jaki APN masz ustawiony w telefonie?
Poproszę jeszcze o jednoznaczną odpowiedź na te dwa pytania ;-)
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post3 lip 2018, o 17:58

Dziekuje za odpowiedzi. Niestety nadal nie mam sieci komorkowej. Czy jak odinstaluje Whats upa to zniknie mi cala korespondencja ? Ale to chyba nie tylko Whats up nie dziala. Teraz wlaczylam aplikacje Pogoda i mam komunikat ze Nie udalo sie uaktywnic sieci komorkowej. Co do drugiego pytania o APN to nie wiem co to jest ;-) Mam teraz napis Plus E i kropki wszystkie biale wiec zasieg mam. Polaczenia wychodzace mam odblokowane wiec siec komorkowa powinnam tez miec.
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plus Internet - Oficjalny Dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot] i 21 gości


cron