Teraz jest 24 wrz 2018, o 14:06

Zostaw Kontakt





Brak zasiegu

Tematy związane z Internetem Mobilnym.
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post4 lip 2018, o 11:19

Pacia
Pacia napisał(a):Czy jak odinstaluje Whats upa to zniknie mi cala korespondencja ?
Możesz wykonać kopię zapasową, którą później przywrócisz. Niemniej jednak to nie jest aplikacja Plusa.
Pacia napisał(a): Co do drugiego pytania o APN to nie wiem co to jest
Z jakiego modelu telefonu korzystasz? Podam Ci dokładniejszą ścieżkę, gdzie możesz to znaleźć.
Pacia napisał(a):Mam teraz napis Plus E
Być może właśnie to jest aktywne połączenie internetowe EDGE.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post5 lip 2018, o 13:10

iPhone Model A1387 EMC 2430 FCC ID BCG E2430A IC 579C E2430A

te dane pisza z tylu telefonu
Sieci komorkowej nadal nie mam i nie jest to tylko kwestia Whats upa bo np Pogody tez nie mam :-(
Co sie moglo stac :cry:
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post5 lip 2018, o 13:22

Pacia, ustaw proszę APN: plus zgodnie z poniższą ścieżką, a następnie wyłącz/włącz telefon.

1. Menu - Ustawienia - Ogólne - Sieć - Edge. (lub Dane przez sieć komórkową w nowszych wersjach oprogramowania):
APN: plus
Username: pozostawiamy puste
Password: pozostawiamy puste
2. Naciskamy trzykrotnie Back.

Powyższy APN powinien być jako domyślny.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post5 lip 2018, o 15:06

Wczodze w Ustawienia, Ogolne i tu nie widze opcji Siec, Sa rozne opcje np VPN, Certifikaty, Wyzeruj, To urzadzenie... itp.
Jak wchodze w To urzadzenie ... to tam dopiero mam opcje Siec i pisze przy niej Plus ale tego Plus nie da sie edytowac.
Moze napisze dokladniej
U mnie jest tak
Ogolne
i tu sa opcje
To urzadzenie...
Uaktualnienia
Siri
Wyszukiwanie Spotlight
Dostepnosc
Dysk i uzycie iCloud
Odswiezanie w tle
Autoblokada
Ograniczenia
Data i czas
Klawiatura
Jezyk i region
Synchr. z iTunes , Wi fi
VPN..nie jest polaczone
Certyfikaty
Wyzeruj

jak wchodze w To urzadzenie...
To mam

Nazwa
Siec, Plus
Utwory
Wideo
Zdjecia

itp
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post5 lip 2018, o 16:47

Pacia, z zakładki Uaktualnienia podaj proszę wersję oprogramowania.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post7 lip 2018, o 16:49

Wchodze w Uaktualnienia i mam komunikat
Nie mozna sprawdzic dostepnosci uaktualnien
Wystapil blad podczas sprawdzania dostepnosci uaktualnien oprogramowania

klikam sprobuj ponowie i szuka, pisze Sprawdzam uaktualnienia

I zanow ten sam komunikat :-(
Online
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1866
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 8 razy
    Otrzymał podziękowań: 429 razy

Re: Brak zasiegu

Post9 lip 2018, o 12:37

Pacia, a jaką wersję masz zainstalowaną obecnie?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post9 lip 2018, o 20:12

Jaka wersje Whats upa? Ma taka ikone zielona z kolkiem w srodku i telefonem. 315MB nie wiem co oznaczaja te dane i jak odczytac jaka to wersja. Ale ja nie mam wogole sieci komorkowej nie tylko w Whats upie.
Wczoraj sasiad poluzowal mi korki i nie mialam az do dzis pradu. Niestety mieszkam obok takiej patologii. Nasunelo mi sie pytanie czy sasiad mogl cos zrobic ze nie mam sieci komorkowej w tel? To naprawde dziwna sprawa, caly czas mialam siec komorkowa i nagle od 29 czerwca nie mam. A Whats up jest mi bardzo potrzebny. Musi byc jakas przycyzna dlaczego nagle nie mam sieci kom :cry:

9 lip 2018, o 20:15
caly czas mam komunikat Czekam na siec :-(
Ostatnio edytowano 10 lip 2018, o 14:14 przez Michał_Plus, łącznie edytowano 1 raz
Powód: Połączono. Nie pisz proszę posta pod postem. Używaj opcji edycji.
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post10 lip 2018, o 13:55

Pacia, chodzi o wersję oprogramowania telefonu. Czy mogłabyś to sprawdzić? Czy masz możliwość, aby przełożyć kartę SIM do innego telefonu?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post12 lip 2018, o 17:15

Weszlam w Ogolne, w To urzaszenie i mam Wersja 9.3.5 (13G36)
Przelozyc karty teraz nie mam jak bo nie mam drugiego iphona. Moze faktycznie zespsul sie moj telefon. Ma slaba baterie, bardzo szybko sie wyczerpuje a okazalo sie ze nie mozna jej wymienic.
Online
Avatar użytkownika

Michał_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1866
  • Dołączył(a): 1 lut 2017, o 08:13
  • Podziękował : 8 razy
    Otrzymał podziękowań: 429 razy

Re: Brak zasiegu

Post13 lip 2018, o 12:25

Pacia, aby jednoznacznie określić problem proponowałbym sprawdzić SIM na innym urządzeniu. Nie musi być to ten sam model jaki w tej chwili posiadasz. Ważne aby działał w naszej sieci.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post16 lip 2018, o 14:59

Problem jest w tym ze jakos nikt ze znajomych ani rodziny nie ma tel w plusie oprocz mnie.
A teraz mam jeszcze wiekszy problem. Przed chwila niechcacy zablokowalam sobie PIN w innej komorce, w Nokii, gdzie tez mam Plusa tylko inny numer. I teraz pisze Blokada i ze mam podac PUK. A ja znam tylko PIN, ten numer mam od tak dawna ze nie pamietam jaki byl kiedys PUK. Co mam teraz zrobic, jestem zla, co za zlosliwosc przedmiotow martwych, Ostatnio jestem zakrecona, mam duzo problemow i moze dlatego przez nieuwage wbijalam zly PIN. Nigdy wczesniej nie zbalokowalam sobiew w taki durny sposob tel. Prosze o pomoc jak moge odblokowac tel ? :-(
edit
Czytam ze w takiej sytuacji trzeba sie skontaktowac z biurem obslugi klienta i podac kod teleautoryzacyjny. Tylko ze ja nie mam pojecia co to jest ten kod i nie mam takiego kodu, mam tylko PIN.
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post16 lip 2018, o 16:03

Pacia, skontaktuj się proszę w tej sprawie z Działem Obsługi Klienta: http://www.plus.pl/kontakt

Tutaj znajdziesz informację, co to jest Plus Kod: http://bok.plusgsm.pl/Scripts/rightnow. ... _faqid=236

Przy okazji kontaktu z konsultantem infolinii proponuję zapytać od razu, czy na Twoim koncie numeru nie ma jakichś ustawień, które uniemożliwiają połączenie z internetem.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Offline
Avatar użytkownika

Pacia

Początkujący PlusManiak

  • Posty: 10
  • Dołączył(a): 2 lip 2018, o 00:25
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 0 raz
  • Model telefonu: iphone

Re: Brak zasiegu

Post19 lip 2018, o 11:47

Dziekuje za odpowiedz.
Bylam dzis w sklepie iphone, powiedzial ze brak sieci komorkowej lezy po stronie Plusa skoro tam mam tel, i ze Plus jako jedyna siec nie ma automatycznych aktualizacji wiec jak sa jakies zmiany w aktualizacjach to za kazdym razem trzeba sie kontaktowac sie z Plusem by nadal miec internet w tel, a inne sieci aktualizuja wszystko automatycznie bez koniecznosci kontaktu z biurem obslugi klienta :cry: Najbardziej lubie Plus bo nie robi nachalnych reklam jak np Play czy T mobile, tamte sieci mnie bardzo irytuja przez ciagle reklamowanie celebrytow. Plus ma wieksza klase i dlatego jestem zadowolona ze jestem w tej siec. Jednak to z ta siecia komorkowa to spory mankament, dlaczgeo nie jest tak jak w innych sieciach ze zmiany nie aktualizuja sie automatycznie?
Poza tym dzis sie okazalo ze popsul mi sie kabel do iphona, ma przetarte kabelki. Bylam w salonie iphona i nie maja takiego kabla, bo juz takich kabli do mojego modelu tel nie produkuja.
Musze szukac kabla przez internet, mowil ze ma to byc kabel 30 pin.
Wiec reasumujac, w NokiI SIM mam chwilowo zablokowany, a do Iphona nie mam ladowarki wiec nie mam jak go doladowac, ma resztke baterii i zaraz zgasnie.
Sprobuje przelozyc karte SIM z iphona do Nokii poki z tamtymi problemami sie nie uporalam.
Offline
Avatar użytkownika

Daniel_Plus

Specjalista Plusa

  • Posty: 1397
  • Dołączył(a): 5 wrz 2016, o 13:01
  • Podziękował : 0 raz
    Otrzymał podziękowań: 326 razy

Re: Brak zasiegu

Post19 lip 2018, o 13:10

Pacia
Pacia napisał(a):dlaczgeo nie jest tak jak w innych sieciach ze zmiany nie aktualizuja sie automatycznie?
Plus nie posiada umowy z Apple.
Pacia napisał(a):Sprobuje przelozyc karte SIM z iphona do Nokii poki z tamtymi problemami sie nie uporalam.
Czekam na nowe informacje :-)
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Plus Internet - Oficjalny Dział Plusa



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: cedero, Google [Bot], Majestic-12 [Bot], Michał_Plus i 37 gości