Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00 Przed założeniem tematu należy użyć opcji szukaj. Jeżeli temat był już poruszany to od razu otrzymasz odpowiedź.
A jak na ODU IDU 300 ściągnąć simlocka: po włożeniu innej karty pyta o kod. Czy można otrzymać kod zdalnie, czy tez trzeba szukać salonu gdzie będą coś wiedzieć na ten temat?
pawel_n, - bezpłatne zdjęcie blokady karty SIM jest możliwe po zakończeniu czasu oznaczonego w umowie, w dowolnym Punkcie Plusa. Blokadę można zdjąć jedynie po całkowitej spłacie sprzętu.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
simlock: sprzęt spłacony od miesięcy- dokumenty zakupu pod ręką. Ale ta wizyta w salonie mnie przeraża. Wynika t o z moich doświadczeń z ODU IDU 200. W salonach niestety nie znają procedur i odsyłają z kwitkiem i trzeba uporu i wielu wizyt zanim się uda. W dobie pandemii przydałoby się uruchomić możliwość uzyskania kodu zdalnie - na podstawie przesłanych danych / dokumentów- to że sprzęt jest spłacony jest w waszych bazach widoczne.
Edycja: aktualizacja wprowadza interfejsu komunikacji do współpracy z aplikacją mobilną Plus Internet Domowy / Internet Domowy oraz poprawkę dekodowania SMS specjalnych (np. z Tidal).
eXodem, nie ma takiej funkcjonalności.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Witam, mam do Was pytanie bo zbaraniałem. Czy jest możliwość podłączenia zestawu Odu Idu bez kabla? Na filmie Cyfrowego Polsatu widać jak odpinają kabel koncentryczny od konwertera satelitarnego i wpinają go do Odu, a drugim kablem (z drugiego gniazda antenowego) łączą odu z konwerterem sat. Urządzenie Iidu podłączone jest natomiast z dekoderem tv Polsat. Takie połączenie ma wyeliminować konieczność bezpośredniego łączenia ODU z IDU kablem, który nie zawsze można połączyć