Witam,Daniel_Plus pisze:ó
Stan49
BT20799 - LTE800, LTE1800 i LTE2600.
Ile sektorów jest w poszczególnych pasmach ?
Witam,Daniel_Plus pisze:ó
Stan49
BT20799 - LTE800, LTE1800 i LTE2600.
Czy mogę prosić o ponowne zapytanie "góry" jak wygląda implementacja tej funkcjonalności?Krzysiek_Plus pisze:Działanie h/o jest zależne od rodzaju transmisji, którą realizuje Twoje urządzenie w danej chwili.patryk7588 pisze:Tym razem mam trochę inne pytanie, chodzi o Handover podczas transmisji danych z 3G do LTE.
Przykładowa sytuacja:
Jadę samochodem pobierając jakiś plik, telefon jest zalogowany do LTE, po drodze mijam BTS 2G/3G only więc transmisja danych zostaje przeniesiona prawidłowo do 3G, jadąc dalej mijam kolejne stacje już z wszystkimi technologiami 2G/3G/LTE lecz transmisja już nie wraca do LTE tylko zostaje w 3G.
Czy możecie zapytać gdzieś wyżej czy Plus planuje zmaianę tej konfiguracji aby działało płynne przejście z 3G do LTE podczas aktywnej transmisji danych?
Konfiguracja taka prawidłowo działa w fioletowej sieci.
Oczywiście takie przejście działa poprawnie, gdy transmisja danych nie jest aktywna, lecz podczas aktywnej transmisji danych nie ma szans na powrót do LTE z 3G.
Jeśli przepływ danych jest ciągły (np.: streaming, pobieranie pliku) to w tej sytuacji powrót do LTE wymaga ciągłego weryfikowania przez terminal dostępności sygnału w innej technologii, a takiej funkcji duża część urządzeń obecnie nie wspiera (zależne również od oprogramowania telefonu). Oczywiście taka funkcjonalność musi być również dostępna po stronie operatora.
W pozostałych przypadkach jak np.: youtube, terminal po zapełnieniu bufora telefonu/aplikacji, tymczasowo może zmienić swój status w sieci na IDLE (bezczynny) i w tym czasie może nastąpić weryfikacja dostępności innej technologii i ewentualnego h/o do LTE.
Funkcjonalność pozwalająca na powrót do LTE w pierwszym opisanym przypadku, zostanie wprowadzona w ramach naszej sieci najwcześniej w drugiej połowie 2017.
Witam,Daniel_Plus pisze:Stan49
BT20799 - po 3.
Nowy rok już blisko, a z tego co obiło mi się o uszy zapowiada się bardzo interesująco.Daniel_Plus pisze:patryk7588, niestety Wygląda na to, że temat przesunie się na przyszły rok.
Chciałbym zapytać co udało się zrobić.Daniel_Plus pisze: tical, tak, ale może się zdarzyć, że wcześniej
Witam,Daniel_Plus pisze: Stan49, sprawdziłem jeszcze raz i są 3. Ponumerowane 1, 2 i 3, a nie 0, 1, 2 i 5. Kiedy ostatnio logowałeś się do tej stacji?
Ewa_Plus pisze: pinol,
- stacja BT22364 zmieniła numer na BT20799. W ramach prac przeprowadzonych pod koniec lipca połączono stacje Aero i Plus oraz dołożono 3 dodatkowe sektory LTE, dzięki czemu uzyskujemy zwiększenie pojemności. Stacja będzie w przyszłości rozbudowana o LTE2600, ale obecnie nie znamy jeszcze konkretnego terminu.