20 wrz 2018, o 08:07
Witajcie :) odesłałem swój telefon Motorola Moto X Force na wymianę wyświetlacza do Digital Care 31.08.2018 roku, telefon wrócił do mnie wczoraj tj 19.09.2018, oczywiście odbiór telefonu był zlecony na adres firmy w której pracuję. Telefon normalnie się uruchomił, pokazało się okno konfiguracji jak w normalnym nowym telefonie, jednak z racji iż byłem w pracy wyłączyłem go wsadziłem do pudełka i tak zostawiłem do powrotu z pracy. Po powrocie z pracy telefon już sie nie uruchomił. podłączyłem go zatem do ładowarki, naładował do 15% odłączyłem go (naładował dość szybko bo w mniej niż 3 minuty to było dziwne) włączyłem pokazała się opcja jak przy nowym telefonie, a więc konfiguracja, przeszedłem do punktu gdzie wpisuje się swoje konto google i pojawił się problem:
Zaloguj się na konto przypisane do tego telefonu (coś jak w iphonach), utworzenie nowego konta nic nie pomogło, to jeszcze mógłbym przeżyć. Poczytałem na necie, że trzeba odczekać 24h od wpisania. A więc zostawiłem go podłączonego do Turbo Ładowarki, ale ładowanie nic mu nie dało bo dochodziło do max 30% a później drastycznie spadało do 1% i tak przez cały czas.
Poczytałem więcej, zrobiłem Hard Reset z poziomu wyłączonego telefonu i to również nic nie dało o czym przekonałem sie dzisiaj rano, telefon podłączony do szybkiej ładowarki od godziny 23 w nocy do 6:20 nad ranem naładował baterię na 3%.
Aktualnie telefon jest cegłą, ma wymieniony wyświetlacz na nowy, ale po pierwsze jest zablokowany, a po drugie nie ładuje baterii, próbowałem na różnych ładowarkach (w domu mam same motorole albo Lenovo) nic to nie dało.
Z tego co wyczytałem na necie to ktoś z serwisu musiał założyć konto google na nim, a później zrobić Hard Reset z poziomu wyłączonego telefonu (Volum - i Power), bez usunięcia konta z poziomu androida (wyczyszczenie ustawień fabrycznych) i tak oto się zablokował :)
Co mam teraz z tym zrobić? Telefon wrócił z serwisu z zablokowanym "jakimś" kontem google, zepsutą baterią/płytą główną i pewnie złączem ładowania.
Czy serwis Motoroli naprawi mi ów telefon po tych partaczach z Digital Care?