Przedłużenie umowy

W tym dziale na Wasze pytania dotyczące Abonamentu odpowiadają specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
cocodrillo1
Początkujący PlusManiak
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Re: Przedłużenie umowy

Post autor: cocodrillo1 »

Ewa_Plus dziękuje za szybki kontakt z DUK. Umowa przedłużona. Szybko, i tak jak chciałem. pozdrawiam, Piotrek
cocodrillo1
Początkujący PlusManiak

Post autor: cocodrillo1 »

Ruben pisze:
Migotka8923 pisze: Widzisz mi nie przeszkadza zaplacic 69zl abo w tym oplata za telefon a przy e fakturze 59zl. Na start zaplace za telefon 129zl a przy abonamencie rozkladajac (abo wyjdzie mnie 39zl a telefon co miesiac te 20zl przez 24m albo 29zl za abo a 30zl za telefon a chce honora 5x) to taniej wyjdzie brac abonament z tym telefonem niz brac oddzielnie karte w jakiejs sieci i kupic tego honora np w euro w ratach... a ten telefon w euro kosztuje ponad tysiac zl. Wystarczy przekalkulowac :) Moze inne telefony bardziej sie oplaca kupic w sklepie ale akurat nie ten.
Nie każdemu proponują takie oferty, chociaż twoja też rarytasem nie jest. Jeszcze 2 tyg. temu można było uzyskać opłaty 12m-cyx29,90pln a kolejne 14m-cyx69,90pln i także przy jednorazowej opłacie za telefon. Czyli średnia za 26m-cy wyjdzie około 51pln/m-c.

Wczoraj przy abonamencie za 90pln zaproponowano mi: Honor 5X na 24raty po 48pln =1152pln. Zaakceptowałabyś takie warunki? :)
Generalnie ceny telefonów proponowano zbliżone do sklepowych a nawet wyższe.
Moja umowa sprzed dwóch dni to Honor 5x za 49zł, abonament 69.9 po e-fakturze (zależało mi na nim), anulowane 5 miesięcy, które zostały do końca poprzedniego aneksu. Pierwszy telefon z DUK, Plusowi pasowało, mnie pasowało. Bez targowania.
szewol
Szalony PlusManiak

Post autor: szewol »

Ruben pisze:Byłem dzisiaj w dwóch salonach i niestety twierdzą, że nie mogą przyjąć wypowiedzenia z określoną datą ponieważ nie mają możliwości wpisania jej do systemu. Twierdzą, że mogą wpisać tylko termin 30 dniowy co w moim przypadku (umowa wygasa 30 lipca, okres rozliczeniowy 4 dnia miesiąca) będzie wiązać się to z naliczaniem kary.
Jako rozwiązanie proponują wysłanie wypowiedzeń listem.
Mi też tak kiedyś mówili. Że nie można, że system itd. Jak podniosłem głos, wkurzyłem się... nagle dało się zaznaczyć odpowiednią opcję :lol: Po prostu Plus lubi podnosić ciśnienie klientom :lol:
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Basia_Plus »

cocodrillo1,
cocodrillo1 pisze: Umowa przedłużona. Szybko, i tak jak chciałem. pozdrawiam, Piotrek
miło nam, że przedstawiona oferta spełniła Twoje oczekiwania i zostajesz z nami. :->
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
kubaa.szym
Nowy

Post autor: kubaa.szym »

Witam
W piątek(20.05.2016) przedłużyłem umowę z plusem przez tel. W tym tyg miał być kurier z umową i tel, ale go nie bylo. Dzwoniłem na infolinię ale bez skutku pisałem mejla lecz odpisano mi że sprawe przekazali do odpowiedniego działu i od tamtej pory 0 odzewu. Moze miał ktos z was taki problem ? lub wie jak go rozwiązac? z góry dziękuje i pozdrawiam:)
Awatar użytkownika
Magda_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Magda_Plus »

kubaa.szym podaj mi numer zgłoszenia, jakie wysłałeś za pośrednictwem e-maila.

Obrazek

piotrekwtd
Nowy

Post autor: piotrekwtd »

Co Plus ma do zaoferowania? Właśnie nie wiem. Umowa na firmę na 3 telefony, z czego każdy ponad 9 lat w plus, a oferta ani trochę lepsza niż gdyby przenieść się do innej sieci. Chcąc zmienić taryfę jednego z telefonów na 49zł netto nie ma żadnych korzyści z tego, przechodząc do innej sieci dają chociaż abonament przez 6 miesięcy gratis, tutaj nic. Telefon Huwaei P8 Lite jest niedostępny, a oferowany Honor 5x kosztuje ponad 300zł bez żadnych dostępnych zniżek. Coś tu chyba nie gra. Już darowałbym te 6 miesięcy jakby chociaż dali ten telefon gratis, ale chyba czas na zmianę, chyba, że ktoś pójdzie po rozum do głowy i przedstawi lepszą ofertę.
shinzin
Nowy

Post autor: shinzin »

Mogę śmiało stwierdzić że plus chyba specjalnie zraża do siebie ludzi.
Patrząc na mój przypadek mogę to stwierdzić z 1000%
Kij już z ofertą na przedłużenie umowy bo tragedia ale robienie z ludzi wariatów to powszechna praktyka .
Najpierw mówią że jestem be no nie chce przedłużyć umowy to teraz jakieś listy przysyłają z "ekstra :-D" ofertą.... dzwoń pan moze oddzwonimy.... tak z czystej ciekawości zostawiłem kontakt .... do teraz nie dzwonili a uz od piątku czekam .
Awatar użytkownika
Magda_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Magda_Plus »

piotrekwtd podaj numer przez ten formularz.

shinzin jeśli chciałbyś, aby nasz pracownik do Ciebie zadzwonił, to skorzystaj z linku do formularza jak w przypadku piorekwdt.

Obrazek

cris
Początkujący PlusManiak

Post autor: cris »

4 czerwca 2016 kończy mi się umowa zawarta na 24 miesiące, miałem 49,99 (z eFakturą 39,99) + połączenia na stacjonarne. W listopadzie 2015 roku był aneks o zwiększenie kwoty do 59,99 (z eFakturą 49,99) abym otrzymał 50% rabatu na Cyfrowy Polsat. Obecnie mam połączenia i SMS bez limitu do wszystkich sieci + 7 PLN dopłaty za stacjonarne.

Czy przedłużając umowę mogę liczyć na lepszy budżetowo telefon? W Plusie jestem od 2012, rachunki na czas itp.
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

cris,

prześlij numer telefonu przez ten formularz , poproszę konsultanta DUK o kontakt i przedstawienie oferty.

Obrazek

doktormurek
Nowy

Post autor: doktormurek »

witam,
umowa kończy mi się za 2 miesiące (7 sierpnia). od kiedy mogę składać wypowiedzenie umowy?, ewentualnie przedłużyć. zostawiałem kontakt na stronie plusa ale bez odzewu. infolinia mówiła, że mój konsultant jest wiecznie zajęty. moja umowa to 50% w smartdom
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

Witaj doktormurek,
doktormurek pisze:od kiedy mogę składać wypowiedzenie umowy?
wypowiedzenie umowy może być złożone w dowolnym momencie trwania umowy, w piśmie należy zaznaczyć, że chcesz rozwiązać umowę z końcem obowiązywania czasu oznaczonego.
doktormurek pisze: ewentualnie przedłużyć. zostawiałem kontakt na stronie plusa ale bez odzewu.
Prześlij proszę numer telefonu przez ten formularz, poproszę konsultanta DUK o kontakt z Tobą i przedstawienie oferty.

Obrazek

komo
PlusManiak

Post autor: komo »

Najlepsze jest na stronie plusa wpisz swój numer tel przy ofercie przedłuzenia umowy.
Oferta specjalna tylko dla ciebie.

Wysyłam i co widze ??? Te same marne warunki jak przed logowaniem

Szacun
GordonGekko
Nowy

Post autor: GordonGekko »

Czy pracownicy plusa wyjechali na wakacje ? Tydzień temu przedłużałem umowę przez neta(esklep), niby piszą 4-5 dni na realizację, a tu za pasem tydzień się robi.
Kpina z abonentów !

Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
ODPOWIEDZ