KyloS pisze: ↑20 wrz 2022, o 21:35
Czy posiadasz ten ODU-IDU 300 ten co jest obecnie na stronie internetowej plusa?
Tak
Modem masz zamontowany na zewnątrz tak jak w zaleceniach?
Tak
W specyfikacji tego modemu na stronie plusa jest brak częstotliwości 2100 więc o jeden mniej i zostaje 900, 1800 i 2600.
Może to być wina tego, że ODU nie obsługuje jednego pasma a przy podłączeniu anteny pobiera tylko częstotliwość 1800 i może dlatego jest wolniej. Huawei to dobra firma i ma dobre urządzenia i pomimo słabych zasięgów to nawet bez anteny jest czasem lepiej.
Tak wiem że ten zestaw nie obsługuje L2100. Tak z ciekawości, da się sprawdzić agregacje pasm w ODU-IDU 300? wiem jedynie jak to sprawdzić w B525, aktualnie ten router korzysta z pasm 1800+2600
Robiłeś testy ODU bez anteny z samym modemem na zewnątrz?
Do modemu nie jest podłączona antena satelitarna, jesli dobrze zrozumialem
Można pokusić się o antenę kierunkową.
Jaka byłaby godna polecenia dla tego routera z zestawu?
A może jeszcze takie rozwiązanie?
https://allegro.pl/oferta/modem-wifi-lt ... 0898407544
Szukam jakiegoś porządnego routera do streamowana obrazu oraz trackingu kontolerów w sieci lokalnej dla gogli VR.
Router od huwaeia nie wyrabia tak samo jak router od plusa ten z zestawu, czasami na streamowanym obrazie można dostrzec pixele.
W dodatku wolalbym modem zew. którego mozna podlaczyc za pomoca kabla sieciowego a nie koncentryka. koncentryki zbyt mocno tłumią syngał jak dla mnie a zalezy mi na jak najwyższych osiągach.
fajnie by bylo jesli router bedzie miec mozliwosc zmiany adresów DNS na lokalne
Albo router z 4G+ agregacją pasm z złączami do anteny zewnętrznej albo spróbować z routerem 5G.
5G u mnie brak, a 4G lekko kuleje. LTE+ najlepiej wypada, CELL ID to 36600578