5G w Plush
-
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
5G w Plush
Mam pytanko.
Chcę właśnie kupić Samsunga S21 Ultra 5G 256GB w MediaMarkt
Czy mając ten telefon będę mógł korzystać z 5G w pluszu ?
Czy może lepiej kupić Iphona 12 Pro Max ?
Chcę właśnie kupić Samsunga S21 Ultra 5G 256GB w MediaMarkt
Czy mając ten telefon będę mógł korzystać z 5G w pluszu ?
Czy może lepiej kupić Iphona 12 Pro Max ?
Re: 5G w Plush
Na Samsungu będzie działać. Na iPhonie nie będzie działać.
-
- Nowy
Czyli Samsung.
Dzięki za odpowiedź.
Dzięki za odpowiedź.
Jak aktualnie wygląda sprawa 5g w taryfach plusha?
w pakiecie za 30 zł(po roku 80gb)? Jak ze starszymi ofertami?
w pakiecie za 30 zł(po roku 80gb)? Jak ze starszymi ofertami?
Czy tafyfa za 25zł daje dostep do 5G?
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego RMX3363 przy użyciu Tapatalka
Na stronie Plush są oznaczone taryfy z 5G. Dla abo są to taryfy za 30zł i 50zł, a na kartę za 40zł.
W plusie 5G działa już na iPhone , a jak sytuacja w plush? Działa na iPhone ?
Działa. Plus i Plush to bez znaczenia - tylko nazwa submarki. Jako sieć masz na telefonie przecież "Plus" 

Lycamobile tez na Plus, a 5G na iPhone nie działa.
To nie to samo. Lycamobile to osobny operator typu MVNO. A Plush to jedynie Submarka Polkomtela.
Prośba o dodanie konfiguracji 5G dla telefonu Nothing Phone. Wcześniej w tej samej lokalizacji na Poco F3 internet 5G działał bez zarzutu. Na nothing łączy maksymalnie z 4G+ pomimo wsparcia dla tych samych pasm 5G w obu modelach oraz tej samej lokalizacji.
Jaką konfigurację? Nie trzeba żadnych konfiguracji. A nawet jeśli to co Plus ma do tego? Sprawy softu telefonu to kwestia producenta telefonu a nie operatora...
Jeśli nie działa przyczyny mogą być różne, m. in.:
- może w ofercie jaka masz wyłączono Ci dostęp do 5G?
- może prowadzone są jakieś prace na sieci i tymczasowo zostało wyłączone 5G?
- może jednak ta konkretna wersja telefonu jaka masz nie obsługuje 5G na pasmie n41?
Zgodnie z poniższą tabelą Nothing obsługuję wymagane pasmo n41: https://cacombos.com/device/A063
Nie jest to kwestia prac modernizacyjnych, czy też lokalizacji bo po przełożeniu do starego telefonu (Poco F3), czy też iPhone 12 Pro żony 5G załącza się z automatu. Wydaje mi się zatem, że tak jak mówisz jest to kwestia albo softu na Nothing, albo też wspominanych ustawień sieci po stronie operatora. Chodzi mi w tym przypadku o rozpoznawanie danego modelu telefonu w należyty sposób, co skutkuje udostępnieniem mu określonego pasma. W podobny sposób Orange blokuje np. VoLTE na niektórych modelach telefonów Xiaomi.
Nie jest to kwestia prac modernizacyjnych, czy też lokalizacji bo po przełożeniu do starego telefonu (Poco F3), czy też iPhone 12 Pro żony 5G załącza się z automatu. Wydaje mi się zatem, że tak jak mówisz jest to kwestia albo softu na Nothing, albo też wspominanych ustawień sieci po stronie operatora. Chodzi mi w tym przypadku o rozpoznawanie danego modelu telefonu w należyty sposób, co skutkuje udostępnieniem mu określonego pasma. W podobny sposób Orange blokuje np. VoLTE na niektórych modelach telefonów Xiaomi.
W przypadku dostępu do 5G działa to inaczej niż usługi IMS (np VoLTE) (zresztą w Plusie nie ma takiego filtrowania jakie stosuje Orange, ale to inny temat). Tu wystarczy kompatybilny telefon i aktywna usługa na danej karcie SIM. Nie ma żadnego filtrowania po modelach telefonu itp. Telefon był kupiony u jakiegoś polskiego dystrybutora? Może masz model na inny rynek w którym to modem ma zablokowane softwerowo wymagane w Plusie pasmo (takie przypadki się już tu pojawiały na forum - w zależności od rynku ten sam modem może mieć odblokowane inne pasma). W ustawieniach telefonu też włączona obsługa 5G?
Możesz jeszcze podejść bliżej nadajnika (dla pewności włączyć coś żeby były przesyłane dane; 5G gdy nie ma prowadzonej transmisji jest usypiane (tak w uproszczeniu)). Można jeszcze zobaczyć czy jest dostępna aktualizacja oprogramowania telefonu i ewentualnie zaktualizować. Jeśli nie działa to może po prostu trafił się jakiś egzemplarz z wadą fabryczną
PS. Wygrzebałem w google jakąś opinię, że komuś też nie działa 5G, ale rozwiązania problemu brak...
Znalazłem też opinię że na telefonie nie działa w ogóle 5G. Tylko że to jakieś wyrwane opinie/posty których nie ma dalszego ciągu ani rozwiązania czy coś się zmieniło (nie są one nowe).
Możesz jeszcze podejść bliżej nadajnika (dla pewności włączyć coś żeby były przesyłane dane; 5G gdy nie ma prowadzonej transmisji jest usypiane (tak w uproszczeniu)). Można jeszcze zobaczyć czy jest dostępna aktualizacja oprogramowania telefonu i ewentualnie zaktualizować. Jeśli nie działa to może po prostu trafił się jakiś egzemplarz z wadą fabryczną

PS. Wygrzebałem w google jakąś opinię, że komuś też nie działa 5G, ale rozwiązania problemu brak...
Znalazłem też opinię że na telefonie nie działa w ogóle 5G. Tylko że to jakieś wyrwane opinie/posty których nie ma dalszego ciągu ani rozwiązania czy coś się zmieniło (nie są one nowe).
Moze ktos mi wyjasni jak to jest.
Czy uruchamiajac 5G w plushu na karte płacac aktywacje 40PLN to bedze opłata jednorazowa czy bedzie pobierana co miesiac skoro co miesiac bedzie cyklicznie odnawiana.
Czy uruchamiajac 5G w plushu na karte płacac aktywacje 40PLN to bedze opłata jednorazowa czy bedzie pobierana co miesiac skoro co miesiac bedzie cyklicznie odnawiana.