Ja na przyznanie swojego pakietu czekam już 3 dzień. Dział reklamacji chyba zapracowany. Nawet nie dostałem numeru zgłoszenia, a jedynie SMS z informacją o wpłynięciu reklamacji. Jeśli ten pakiet się tak nie uruchamia jak powinien, to konsultant z BOKu powinien mieć możliwość uzupełnienia brakujących GB. To jakaś farsa jest. Robisz wszystko zgodnie z warunkami promocji, a pakiet się nie uruchamia i czekasz max 30 dni aż łaskawie rozpatrzą Ci reklamację. Nie po to przenosiłem numer do Plusa by teraz uprawiać żebractwo. Poprawcie to, bo wstyd jak to działa.
Kacperos19 pisze: ↑14 mar 2023, o 18:59
CASE/230314/1454 Reklamacje
Da rade przyspieszyc ?
Pewnie . Przekazałam prośbę o przyśpieszenie udzielenia odpowiedzi.
Mannix44,
podeślij proszę numer telefonu, którego sprawa dotyczy na adres: specjalista_plus@plus.pl
W temacie wiadomości dodaj słowo FORUM oraz zawrzyj swoją nazwę użytkownika. Poproszę wówczas o przyśpieszenie rozpatrzenia sprawy.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Co zrobić jak nie działa mi pakiet na 1500gb internetu. Jak go aktywować jak korzytam z pakietu za 30zł. Niby jest on aktywny ale nie dostaje przydzielonych na gb internetu
Ostatnio zmieniony 16 mar 2023, o 17:15 przez Basia_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:Połączono wątki - podobny temat.
prześlij proszę przez ten formularz krótki opis sprawy wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko, numer PESEL).
Następnie podaj nam tutaj numer zagadnienia, a postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ