Niespłacone raty a blokowanie nr. IMEI przez Plus GSM
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Niespłacone raty a blokowanie nr. IMEI przez Plus GSM
czyli nadal ktoś ma kontrolę nad telefonem i danymi? jestem laikiem i nie rozumiem tego, a chcę czuć się bezpiecznie z telefonem i moimi danymi
-
- Nowy
To jest jakiś żart telefon kupiony w euro RTV AGD nie ma żadnego knoxa, kobita wzięła z plusa i telefon poblokowany nie można wejść w pamięć itp więc plus macza palce w zarządzaniu telefonu
Właściciel telefonu ma nad nim kontrolę - większość aktualnie sprzedawanych urządzeń Samsunga ma knox. Normalnie zakładając konto Samsung i rejestrując urządzenie stajesz się administratorem urządzenia, i to Ty możesz zdalnie zarządzać urządzeniem (blokować, szyfrować, kasować itd dzięki knox - logując się na swoje konto). W przypadku spłacenia rat nie wiem jak to jest.
Jak najbardziej powinien mieć system zabezpieczeń knox. Nie ma znaczenia gdzie kupiony. Pytanie kto jest właścicielem, czyli kto nim zarządza :-]
Tu więcej info: https://www.samsungknox.com/en
-
- Nowy
Szkoda że plus ma na tyle zblokowane że nie można zamknąć ostatnio używanych aplikacji no pokazuje komunikat zasady bezpieczeństwa knox ograniczają wykonanie tej czynności... I żeby zamknąć aplikacje to albo wyłączyć trzeba telefon albo szukać po ustawieniach ....
-
- Nowy
Witam, nabyłem telefon z drugiej ręki (telefon nie był nawet wyciągnięty z pudełka, jest ono zaplombowane).
Sprzedawca telefon dostał od osoby z ktorą nie utrzymuje już kontakty, nie wie też gdzie był kupiony. Sprawdzałem u każdego operatora w Polsce czy nie był kupiony na raty i wszędzie wyskakuje komunikat, że sieć nie jest właścicielem tego telefonu. Czy jak ja ten telefon włączę , to czy status się nie zmieni, że telefon należy do np Plus-a? Bardzo proszę o odpowiedź! Z góry dziękuję!
Sprzedawca telefon dostał od osoby z ktorą nie utrzymuje już kontakty, nie wie też gdzie był kupiony. Sprawdzałem u każdego operatora w Polsce czy nie był kupiony na raty i wszędzie wyskakuje komunikat, że sieć nie jest właścicielem tego telefonu. Czy jak ja ten telefon włączę , to czy status się nie zmieni, że telefon należy do np Plus-a? Bardzo proszę o odpowiedź! Z góry dziękuję!
Nie kupuj takich telefonów niewiadomego pochodzenia. Dobrze Ci radzę.
-
- Nowy
@mariusz9a
Pisałem na czacie do konsultanta firmy Samsung. Dostałem informację, że telefon jest. Dystrybucji polskiej i przysługuje mu gwarancja od momentu włączenia telefonu. Sprawdziłem u wszystkich operatorów, czy jest możliwość blokady, no i iu każdego informacja, że nie są właścicielami. Sprawdzałem w bazie internetowej czy telefon nie był kradziony, dostałem dane od sprzedającego imię nazwisko adres zamieszkania nr telefonu, czego jeszcze mogę się obawiać?
Pisałem na czacie do konsultanta firmy Samsung. Dostałem informację, że telefon jest. Dystrybucji polskiej i przysługuje mu gwarancja od momentu włączenia telefonu. Sprawdziłem u wszystkich operatorów, czy jest możliwość blokady, no i iu każdego informacja, że nie są właścicielami. Sprawdzałem w bazie internetowej czy telefon nie był kradziony, dostałem dane od sprzedającego imię nazwisko adres zamieszkania nr telefonu, czego jeszcze mogę się obawiać?
No to w takim razie jak wiesz że jest wszystko super i cacy to po co pytasz? Szukasz kogoś żeby Ci przytaknął? A potem jakby jednak telefon był "lewy" to do kogo będzie płacz?
Ja Ci nie przytaknę - ja bym tego nie kupił. Szkoda by mi było moich pieniędzy. Już samo to, że ten ktoś dziwnym trafem nie wie skąd ten telefon ma trąci wałem na kilometr :-]
Ja Ci nie przytaknę - ja bym tego nie kupił. Szkoda by mi było moich pieniędzy. Już samo to, że ten ktoś dziwnym trafem nie wie skąd ten telefon ma trąci wałem na kilometr :-]
-
- Nowy
Wie skąd ma, dostał go od byłego partnera i jak twierdzi nie chce telefonu, ani partnera. Mi bardziej chodziło o to czy możliwe jest, że status na stronie np Plus-a się zmieni jak go włączę. I nagle wyskoczy komunikat, że telefon jest jednak własnością Polkomtel.
Pytanie - dlaczego zakładasz, że może to być własność Polkomtela?JohnnyTorrio93 pisze: ↑14 sie 2024, o 14:06 Mi bardziej chodziło o to czy możliwe jest, że status na stronie np Plus-a się zmieni jak go włączę. I nagle wyskoczy komunikat, że telefon jest jednak własnością Polkomtel.
Czy podobnie dociekasz na forach pozostałych operatorów?
Skoro operatorzy odpowiedzieli Ci, że nią są to ich telefony, to dlaczego nagle cokolwiek miałoby wyskakiwać? Nie rozumiem Twojego rozumowania.
Ale mam radę. Sprzedaj ten telefon i kup sobie inny - nawet ten sam model, ale z oficjalnej dystrybucji jakiegoś sprzedawcy (broń Boże od operatora, żebyś problemu nie narobił przyszłym posiadaczom). Będziesz miał spokojną głowę za niewielką dopłatą.
-
- Nowy
Generalnie po włączeniu telefonu i ponownym sprawdzeniu IMEI wyskoczył komunikat, że telefon jest własnością Polkomtela. Zostawiam dla potomnych.
Spłacam raty u Kruka, który odkupił wierzytelności od Plusa. Skoro Plus nie jest już wlascicielem to nie powinien odblokować telefonu??
Hmmm... Raczej Ty masz nauczkę, żeby nie kupować "okazyjnie" telefonów, nawet oryginalnie zapakowanychJohnnyTorrio93 pisze: ↑15 sie 2024, o 23:42 Generalnie po włączeniu telefonu i ponownym sprawdzeniu IMEI wyskoczył komunikat, że telefon jest własnością Polkomtela. Zostawiam dla potomnych.
Swoją drogą - gość kupił dziewczynie telefon u operatora na raty, z pewnością nie taniej niż w sklepie, więc z numerem telefonu i... dwuletnim kontraktem. Ludzie dziwni są
Czy Plus odblokuje telefon skoro zobowiązanie przejął Kruk? Pisałem do Kruk to twierdza, że trzeba pytać u operatora bo oni tylko zobowiązanie przejęli.
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Emox92,
spróbuj połączyć telefon z internetem poprzez Wi-Fi lub sieć komórkową i zweryfikuj jak wówczas wygląda sytuacja lub skontaktuj się z naszym DOK.
spróbuj połączyć telefon z internetem poprzez Wi-Fi lub sieć komórkową i zweryfikuj jak wówczas wygląda sytuacja lub skontaktuj się z naszym DOK.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ