Samsung Galaxy S24 Ultra brandowany przez Plusa

Testy telefonów, smartonów i tabletów przeprowadzane przez plusblog.pl . Wszytko co związane z telefonami. Jaki telefon wybrać, pytania, porady, sugestie.
emarti
PlusManiak
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Samsung Galaxy S24 Ultra brandowany przez Plusa

Post autor: emarti »

Dokonałem zakupu wspomnianego w temacie Galaxy S24 Ultra. Po pierwszym uruchomieniu i konfiguracjach zauważyłem że przy wyłączaniu jak i włączaniu telefonu pojawia się na krótko animowane logo Plusa. W czasie początkowej konfiguracji i restartów telefonu nie zauważyłem tego loga. Tak jakby telefon złapał później brand Plusa. Ja myślałem że Plus już dawno odszedł od takich praktyk szczególnie z telefonami za kilka tysięcy. Poprzednie dwa moje telefony nie miały brandów a były telefonami tańszymi o połowę. Może mi ktoś przypomnieć po co te brandowanie jest praktykowane i co zmienia w telefonie w porównaniu z takim samym modelem kupionym w sklepie RTV?
Rebik13
Nowy

Re: Samsung Galaxy S24 Ultra brandowany przez Plusa

Post autor: Rebik13 »

Obstawiam że jest to ściśle powiązane z możliwością blokady urządzenia przy nie spłacaniu rat, niemniej po spłaceniu urządzenia nie zmienią tego na moim starym telefonie.
emarti
PlusManiak

Post autor: emarti »

Nie wydaje mi się bo np. taki iPhone nie jest brandowany a też można go wziąć na raty. Kiedyś brany Huawei też nie był brandowany.
Awatar użytkownika
imarcin0409
V.I.P.

Post autor: imarcin0409 »

To się w sumie może przydać: Telefon brandowany – wady i zalety
Załączniki
brandowany_telefon.png
Pozdrawiam,
imarcin0409

Obrazek
annika
Szalony PlusManiak

Post autor: annika »

imarcin0409 pisze: 8 paź 2024, o 12:31 To się w sumie może przydać: Telefon brandowany – wady i zalety
heh super podsumowanie
Awatar użytkownika
imarcin0409
V.I.P.

Post autor: imarcin0409 »

Co dla jednych zaletą, dla innych wadą, niemniej, sam artykuł nie jest taki zły, przybliża/wyjaśnia nieco temat...

Ja mam smartfona kupionego w znanym sklepie ze sprzętem RTV i posiada brand T-Mobile.
Kiedyś, w tym samym sklepie, lata temu kupiłem telefon klasyczny i miał brand Plusa.
Pozdrawiam,
imarcin0409

Obrazek
ODPOWIEDZ