Niestety tak nie mogę zrobić bo w Ustawieniach nie ma wszystkich opcji. Jest tylko - WiFi, bluetooth i lokalizacja. Ten telefon pomimo zdjętej blokady i splaceniu nie wrócił do normalnego użytkowania. Podejrzewam że dalej " blokuje" go ta aplikacjazbych_in_flames pisze: ↑5 lis 2024, o 15:48 https://www.plus.pl/aplikacja-info - tutaj masz wszystkie informacje na ten temat
Wybrać opcję „USTAWIENIA" w menu urządzenia;
Wybrać opcję „APLIKACJE";
Z listy aplikacji wybrać aplikację „Info";
Nacisnąć przycisk „ODINSTALUJ".
Niespłacone raty a blokowanie nr. IMEI przez Plus GSM
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
- Początkujący PlusManiak
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Niespłacone raty a blokowanie nr. IMEI przez Plus GSM
-
- V.I.P.
No może jednak dalej jest blokada: https://www.plus.pl/formularze/formularz-imei
Ten telefon ma dostęp do Internetu np.: przez wifi?
Ten telefon ma dostęp do Internetu np.: przez wifi?
Tak, telefon ma polaczenie z wifi, wkładałam karte i cały czas nie ma wszystkich funkcji. Na infolinii twierdzą że wszystko powinno działać, telefon jest spłacony bo inaczej by nie został odblokowany, mam maila zwrotnego po sprawdzeniu nr imei że Polkomtel nie jest właścicielem urządzenia.
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Ola_Ola,
o jakie funkcje chodzi? Można dzwonić wysyłać SMS-y?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Basia_Plus pisze: ↑6 lis 2024, o 11:00 Ola_Ola,
Basia_Plus pisze: ↑6 lis 2024, o 11:00 Ola_Ola,
Po naciśnięciu tej INFO wyskakuje niebieska plansza że telefon jest zablokowany. Ale nie jest zablokowany bo można z tego wyjsc, korzystać z aplikacji które miałam zainstalowane, ale nic po za tym nie mogę zrobić. Zmienić ustawien, zrobic resetu, itp. Dlatego zastanawiam się co z tym zrobić, gdzie to zgłosić? Telefon jest po gwarancji.
Ola_Ola pisze: ↑6 lis 2024, o 14:17 Po naciśnięciu tej INFO wyskakuje niebieska plansza że telefon jest zablokowany. Ale nie jest zablokowany bo można z tego wyjsc, korzystać z aplikacji które miałam zainstalowane, ale nic po za tym nie mogę zrobić. Zmienić ustawien, zrobic resetu, itp. Dlatego zastanawiam się co z tym zrobić, gdzie to zgłosić? Telefon jest po gwarancji.
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Ola_Ola,
z przesłanego screena wynika, że do odblokowania urządzenia potrzebny jest kod PIN. Uzyskać go może właściciel urządzenia, kontaktując się z Działem Windykacji Należności.
z przesłanego screena wynika, że do odblokowania urządzenia potrzebny jest kod PIN. Uzyskać go może właściciel urządzenia, kontaktując się z Działem Windykacji Należności.
No właśnie twierdzą że telefon jest odblokowany. I na pierwszy widok on wygląda jak odblokowany bo mam dostep do wszystkich zainstalowanych przeze mnie aplikacji, zdjęć, kontaktów ( czego jeszcze do niedawna nie miałam bo wyświetlała się tylko ta niebieska plansza). Telefon jest spłacony i teoretycznie działa ale chodzi o to że nie działa tak jak powinien, tak jak przed zablokowaniem. Przypuszczam że coś nie zostało " zdalnie" dobrze zrobione prze Plus. Na tym forum w 2020 r ktoś miał podobny problem (str 20), ale nie wiem jak to zostało rozwiązane, dlatego myślałam że jak założę wątek to ktoś z pracowników Plus na tym forum pomoże mi go rozwiązać.Basia_Plus pisze: ↑6 lis 2024, o 14:50 Ola_Ola,
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
Ola_Ola,
Jakie dokładnie funkcje nie działają?
Np wszystkie które powinny być w ustawieniach- co najmniej kilkanaście a są trzy tak ja to widać na dołączonym screenie. Dodatkowo każda próba wyjścia z czegokolwiek ( przyciskiem < wstecz) nie działa i wyskakuje komunikat " zasady zabezpieczeń Knox ograniczają wykonanie tej czynnosci". Więc jest dużo funkcji w urządzeniu które nie działają pomimo odblokowania. Dodatkowo po włożeniu karty telefon "widzi" internet, mogłam wysłać smsa a nie mogę wykonać połączenia.
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
Ola_Ola,
prośba zatem właściciela urządzenia o opisanie sprawy i przesłanie numeru IMEI poprzez ten formularz. Następnie podaj nam tutaj numer otrzymanego zgłoszenia.
prośba zatem właściciela urządzenia o opisanie sprawy i przesłanie numeru IMEI poprzez ten formularz. Następnie podaj nam tutaj numer otrzymanego zgłoszenia.
-
- Nowy
Witam, kupiłem telefon z lombardu i po miesiącu wyskoczył komunikat ze nie została zapłacona rata i za 3 dni zostanie zablokowany. Po dwóch dniach telefon został zablokowany. Na szczęście lombard zgodził się na zwrot i przeprosił za sytuacje. Moje pytanie brzmi: czy da się zgrać dane z zablokowanego telefonu ? Ja rozumiem blokadę i brak możliwości korzystania z urządzenia które jest własnością sieci. Inne sieci blokują logowanie urządzenia a nie całe urządzenie. Po uruchomieniu wpisuje kod blokady telefonu bo taką opcje miałem ustawioną i mam 3 sekundy po czym wyskakuje komunikat z informacja o blokadzie. Po podłączeniu do komputera telefon nie jest widoczny z powodu blokady. Czy jest szansa na odzyskanie zdjęć bo na tym najbardziej mi zależy?
Są nieoficjalne metody na zdjęcie blokady KNOX, ale nie sądzę, że ktoś ci je tak po prostu poda, aby zgrać dane z telefonu. Musisz mieć świadomość, że kupując telefon z loombardu nie zawsze jest on legalnie sprzedany. Sprzedawca również nie zawsze zna historię urządzenia, bo na handel trafia tuż przed założeniem tej blokady.