Pakiet rozmawiaj bez limitu został "zawieszony" przez utratę ważności konta

Wszystko o 36.6, Simplus, MixPlus, Sami Swoi...
NiceMen
Nowy
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Pakiet rozmawiaj bez limitu został "zawieszony" przez utratę ważności konta

Post autor: NiceMen »

Czy pakiet "rozmawiaj bez limitu" za 20zł zawsze zostaje zawieszony w chwili gdy konto straci ważność? Doładowałem konto tylko za 20 zł bo tyle potrzebowałem do aktywacji pakietu. Czy tak ma być? Proszę o wypowiedzi. :)
imarcin0409
Moderator

Re: Pakiet rozmawiaj bez limitu został "zawieszony" przez utratę ważności konta

Post autor: imarcin0409 »

Mam nadzieję, że to trochę rozjaśni sytuację.
Polkomtel pisze:Odnowienie usługi
1. Po upływie okresu ważności, usługa zostaje odnowiona na kolejny płatny okres ważności, aż do jej
dezaktywacji, o ile Abonent Na Kartę jest w Okresie ważności dla Usług wychodzących i posiada na
Koncie środki wystarczające do pobrania opłaty za usługę. Dwa dni przed upływem okresu ważności
POLKOMTEL poinformuje SMSem, że usługa zostanie odnowiona.
2. Opłata za usługę jest pobierana z Wartości Konta w momencie aktywacji oraz każdorazowo w przypadku
odnowienia usługi, aż do jej dezaktywacji przez Abonenta Na Kartę.
3. Jeśli w dniu pobrania opłaty za usługę na Koncie nie ma środków wystarczających do pobrania opłaty
lub skończył się Okres ważności dla Usług wychodzących, usługa zostanie zawieszona do 2880 godzin
(co odpowiada 120 dniom). Jeśli w tym czasie Wartość Konta zostanie zwiększona kwotą wystarczającą
na pobranie opłaty za usługę, opłata ta zostanie pobrana i Abonent Na Kartę będzie mógł nadal korzystać
z usługi bez konieczności jej ponownej aktywacji.
4. Jeśli w ciągu 2880 godzin (co odpowiada 120 dniom) od dnia zawieszenia usługi Wartość Konta nie
zostanie zwiększona kwotą wystarczającą na pobranie opłaty za usługę, usługa zostanie
dezaktywowana, o czym POLKOMTEL poinformuje SMSem.
5. W okresie zawieszenia usługi oraz po jej dezaktywacji opłaty za połączenia głosowe w sieci Plus na
numery krajowych operatorów lub prefiksy krajowe będą naliczane zgodnie z Cennikiem.
źródło
Załączniki
zasilenia.png
NiceMen
Nowy

Post autor: NiceMen »

Czyli nie moge doladowac konta jedynie za 20 zł raz na miesiąc i aktywować pakietu "rozmawiaj bez limitu" za 20zł aby móc rozmawiać bez limitu przez caly miesiąc? :( Chodzi o to ze ten moj pakiet mam wlaczony kilka dni temu ale zostal on zawieszony bo stracilem waznosć konta. To troszke bez sensu no bo pakiet niby ma byc na miesiac ale jednak nie jest. W orange jest tak ze pakiety nie zostaja zawieszone pomimo utraty waznosci konta
imarcin0409
Moderator

Post autor: imarcin0409 »

Pakiet jest na 30 dni, doładowanie za 20 zł przedłuża ważność konta o 20 dni, twój pakiet jest dostępny na tyle ile ma być, ty musisz zadbać o wystarczające środki i właściwy okres ważności dla usług wychodzących.
Możesz to zrobić przez doładowanie wyższym nominałem co miesiąc lub co trzy miesiące (spójrz na tabelę z poprzedniego mojego postu, z niej wynika, że za 60 zł masz 90 dni), ewentualnie skorzystać z płatnej rocznej ważności konta.
ODPOWIEDZ