Jeszcze dzisiaj najpóźniej jutro będzie rozwiązanie.
Przeniesienie numeru do Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
- Ron
- Moderator
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Przeniesienie numeru do Plusa
@KamiL2022,
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
KamiL2202,
i tak miało być! Zatem koniecznie trzeba to "opić" dobrą kawą
.
i tak miało być! Zatem koniecznie trzeba to "opić" dobrą kawą
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Witajcie
Czy ktoś wie dlaczego nie można przenieść numeru z A2Mobile (Premium Mobile) z oferty na kartę do PLUS na ofertę na kartę?
W kilku salonach w ostatnich dniach nie udało się to.
Pozdrawiam
Czy ktoś wie dlaczego nie można przenieść numeru z A2Mobile (Premium Mobile) z oferty na kartę do PLUS na ofertę na kartę?
W kilku salonach w ostatnich dniach nie udało się to.
Pozdrawiam
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj JanekP,
jaki był powód odrzucenia wniosku?
jaki był powód odrzucenia wniosku?

Widzę, że nie dość precyzyjnie się wyraziłem.
Dlaczego nie jest możliwe przeniesienie jakiegokolwiek numeru na kartę z sieci A2Mobile do sieci PLUS w ofercie na kartę?
Nie można w ogóle wniosku złożyć.
Pracownicy salonów w Polsce nie są w stanie wybrać operatora A2Mobile, ani spółki Premium Mobile.
Gdy to wpiszą ręcznie, to system tego nie przyjmuje.
Gdy po restarcie systemu pojawi się A2Mobile, albo Premium Mobile, to po wybraniu tego operatora, nie można przejść dalej, bo system zgłasza, że jest nieprawidłowy operator.
Dotyczy to wszystkich salonów w całej Polsce i wszystkich numerów w A2Mobile.
Dlaczego nie jest możliwe przeniesienie jakiegokolwiek numeru na kartę z sieci A2Mobile do sieci PLUS w ofercie na kartę?
Nie można w ogóle wniosku złożyć.
Pracownicy salonów w Polsce nie są w stanie wybrać operatora A2Mobile, ani spółki Premium Mobile.
Gdy to wpiszą ręcznie, to system tego nie przyjmuje.
Gdy po restarcie systemu pojawi się A2Mobile, albo Premium Mobile, to po wybraniu tego operatora, nie można przejść dalej, bo system zgłasza, że jest nieprawidłowy operator.
Dotyczy to wszystkich salonów w całej Polsce i wszystkich numerów w A2Mobile.
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
JanekP,
prześlij proszę krótki opis sytuacji wraz z numerem telefony przez ten formularz. Następnie podaj tutaj numer zagadnienia. Poproszę wówczas o weryfikację sprawy.
prześlij proszę krótki opis sytuacji wraz z numerem telefony przez ten formularz. Następnie podaj tutaj numer zagadnienia. Poproszę wówczas o weryfikację sprawy.

Nie pojawił się żaden numer zgłoszenia.
Zresztą, każdy pracownik salonu to widzi.
We wniosku wpisuje się A2Mobile, to Wasz system pisze, że nie ma takiego operatora.
Gdy z listy wybiera się Premium Mobile i chce się przejść dalej, to jest komunikat, że numer nie należy do Premium Mobile, tylko do A2Mobile. Natomiast A2Mobile nie ma jak wybrać.
Przy innych operatorach to się nie dzieje.
Zresztą, każdy pracownik salonu to widzi.
We wniosku wpisuje się A2Mobile, to Wasz system pisze, że nie ma takiego operatora.
Gdy z listy wybiera się Premium Mobile i chce się przejść dalej, to jest komunikat, że numer nie należy do Premium Mobile, tylko do A2Mobile. Natomiast A2Mobile nie ma jak wybrać.
Przy innych operatorach to się nie dzieje.
Na podanego przez Ciebie maila powinno przyjść potwierdzenie zgłoszenia. Możliwe że wpadło do spamu.
-
imarcin0409
- Szalony PlusManiak
Sprawdziłem to u siebie i na sobie, efekt taki, że numer z a2mobile (Premium Mobile) wylądował właśnie w Plusie - numer jeszcze z czasów złotych numerów po 50 zł w sieci wRodzinie.
Wcześniej przeniosłem numer z Plusa do a2mobile i później bez problemów z nim wróciłem.
Jaka jest data tego "później"?imarcin0409 pisze: ↑3 kwie 2025, o 21:42 (...)
Wcześniej przeniosłem numer z Plusa do a2mobile i później bez problemów z nim wróciłem.
-
imarcin0409
- Szalony PlusManiak
To przecież bez znaczenia jaka data, skoro działało i nadal działa przeniesienie numeru między a2mobile (Premium Mobile) a Plusem.
Mój post jest tylko reakcją i wyprostowaniem tego co sam napisałeś:
Mój post jest tylko reakcją i wyprostowaniem tego co sam napisałeś:
Wysłałem też zapytanie do Plusa i w odpowiedzi otrzymałem zapewnienie, że nie występują tego typu utrudnienia.
Jak się nie rozumie o co chodzi, to data nie ma znaczenia. Dla niektórych świat stoi w miejscu. To co było 20 lat temu musi być i dziś, ale rzeczywistość jest inna. Wszystko się zmienia.
Trzeba było ze zrozumieniem przeczytać co napisałem. Też kiedyś przenosiłem numer z a2mobile do Plusa i nie było problemu, a teraz jest1. Napisałem co się dzieje przy próbie złożenia wniosku.
Do Plusa też wysłałem zapytanie, ale oni odpowiadają sztampowo i nigdy nie mają problemu. U nich zawsze wszystko działa, dopóki się im nie udowodni, że jest inaczej.
Poza tym, to że ktoś mówi, to nie znaczy, że tak jest, tylko że mówi. Putin też mówi, że to nie ona napadł na Ukrainę, że nie ma wojny, tylko operacja specjalna.
Pójdziesz dziś do Plusa, spróbujesz przenieść nr i zobaczysz, że nie uda się złożyć wniosku.
Trzeba było ze zrozumieniem przeczytać co napisałem. Też kiedyś przenosiłem numer z a2mobile do Plusa i nie było problemu, a teraz jest1. Napisałem co się dzieje przy próbie złożenia wniosku.
Do Plusa też wysłałem zapytanie, ale oni odpowiadają sztampowo i nigdy nie mają problemu. U nich zawsze wszystko działa, dopóki się im nie udowodni, że jest inaczej.
Poza tym, to że ktoś mówi, to nie znaczy, że tak jest, tylko że mówi. Putin też mówi, że to nie ona napadł na Ukrainę, że nie ma wojny, tylko operacja specjalna.
Pójdziesz dziś do Plusa, spróbujesz przenieść nr i zobaczysz, że nie uda się złożyć wniosku.
-
imarcin0409
- Szalony PlusManiak
Numer został przeniesiony w tamtym tygodniu, gdybyś nie zauważył:
Stało się to już po twoim wpisie:imarcin0409 pisze: ↑3 kwie 2025, o 21:42 Sprawdziłem to u siebie i na sobie, efekt taki, że numer z a2mobile (Premium Mobile) wylądował właśnie w Plusie - (...).
Była prośba od Specjalistów Plusa, żebyś podał numer zgloszenia. Dlaczego tego nie zrobiłeś? Ty w ogóle chcesz żeby Ci pomóc, czy po co to wszystko piszesz?
Nie mam numeru zgłoszenia. Nic takiego się nie pojawiło.
Pisałem o tym.
Skoro w jakimś salonie numer przenieśli, a w innych twierdzą, że nie mogą, to mamy różna doświadczenia odnośnie do takiej samej sprawy.
Jeżeli faktycznie nie ma problemu z przeniesieniem numeru, to albo w niektórych salonach nie umieją obsługiwać systemu, albo system u nich nie działa prawidłowo.
Napisałem prawie miesiąc temu co się dzieje.
Pisałem o tym.
Skoro w jakimś salonie numer przenieśli, a w innych twierdzą, że nie mogą, to mamy różna doświadczenia odnośnie do takiej samej sprawy.
Jeżeli faktycznie nie ma problemu z przeniesieniem numeru, to albo w niektórych salonach nie umieją obsługiwać systemu, albo system u nich nie działa prawidłowo.
Napisałem prawie miesiąc temu co się dzieje.