Usługa "Limiter DATA w roamingu"
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
wlo
- V.I.P.
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Usługa "Limiter DATA w roamingu"
Ach ja... Natürlich, Ich habe vergessen... (cytując klasyczny tekst z kultowego filmu) 
No jedyną opcją jest, jeśli chce się korzystać z internetu pozaunijnego. O ludziach nie mających (w prepaidze i na "gołych abonamentach, chociaż to mało prawdopodobne - chociaż ja na jednym numerze abonamentowym mam taką "gołą" taryfę) pakietów krajowych pozwalających na korzystanie w roamingu unijnym nie mówię, bo dla nich cena jest śmiesznie niska już teraz. Jeśli nie ma takiej potrzeby, wystarczy zablokować transmisję danych w roamingu. Można całkowicie wyłączyć usługę roamingu - przed wyjazdem, albo przed przekroczeniem granicy UE. Jeśli ktoś potrzebuje więcej internetu, bardziej niż pakiety orientalne, atlantyckie, euroatlantycke czy inne, lepiej kupić lokalną kartę - taniej i duuuuużo więcej
Ja mogę to z pełną odpowiedzialnością poświadczyć. Mój syn trochę po świecie jeździ - zawodowo i prywatnie - i nigdy nie miał problemu z jakąkolwiek niepotrzebną płatnością (limit na 50 zł ma ustawiony). Jedynie gdzie? W Polsce, w Bieszczadach się zapomniał i nie ustawił ręcznego wybierania sieci i kilka złotych Plus mu naliczył za roaming w którejś z ukraińskich sieci! Jednak miał powód do zapomnienia - oświadczał się dziewczynie wtedy
Nie chciałem tutaj siać paniki, tylko na wszelki wypadek przydałaby się taka opcja.
Na szczęście nigdy nie miałem nie miłej sytuacji, zawsze wyłączałem Internet przed wjadem do jakiejś strefy przygranicznej lub będąc już w samolocie, żeby nie popsuć sobie urlopu.
Na szczęście nigdy nie miałem nie miłej sytuacji, zawsze wyłączałem Internet przed wjadem do jakiejś strefy przygranicznej lub będąc już w samolocie, żeby nie popsuć sobie urlopu.
Ten wątek jeszcze działa i można liczyć na pomoc obsługi sieci Plus w sprawie usługi Limitrer data?
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
rafcio79,
tak, w czym możemy Ci pomóc?
tak, w czym możemy Ci pomóc?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Wyjazd do Chorwacji gdzie byliśmy blisko granicy z Bośnią. W sumie 3 nr telefonów i na wszystkich nabiło z sieci BiH. Nie ma problemu, rozumiemy to. Natomiast nie potrafimy zrozumieć tego limitu. Dla dwóch nr dostaliśmy info o wykorzystaniu 100% limitu 250zl. Dla jednego nr zablokowano połączenia ponieważ został przekroczony limit kredytowy i musiałem wpłacić 300zl aby odblokowano usługi. Nie było wysyłanych żadnych sms zwrotnych o treści ODBLOKUJ.
Więc pytanie brzmi dlaczego dalej naliczano mi za sieć BiH. Mało tego teraz rachunek przyszedł na kolejną dopłatę 120zl. Więc limit 250zl a naliczono ponad 400zl.
Nr klienta
22XXXXXX
22XXXXXX
Ostatnio zmieniony 3 paź 2024, o 09:43 przez Basia_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Ukryłam numery kont.
Powód: Ukryłam numery kont.
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
rafcio79,
z pozycji forum nie mamy wglądu w konta numerów. Tym samym opisz proszę sprawę i prześlij przez ten formularz. W korespondencji należy podać numery telefonów oraz imię i nazwisko. Jeżeli podasz nam numer sprawy, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
z pozycji forum nie mamy wglądu w konta numerów. Tym samym opisz proszę sprawę i prześlij przez ten formularz. W korespondencji należy podać numery telefonów oraz imię i nazwisko. Jeżeli podasz nam numer sprawy, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.

Super. Wieczorem napisze i podam nr sprawy. Dziękuję i pozdrawiamBasia_Plus pisze: ↑3 paź 2024, o 10:04 rafcio79,
Jeżeli podasz nam numer sprawy, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
CASE/241003/2225Basia_Plus pisze: ↑3 paź 2024, o 10:04 rafcio79,Jeżeli podasz nam numer sprawy, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
CASE/241003/2231
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
rafcio79,
poprosiłam o udzielenie odpowiedzi na przesłane zgłoszenia.

Bardzo proszę o pomoc w sprawie CASE/250510/27. Formalną reklamację złożyliśmy też przez konto Plus, ale uzasadnienie na stronie mogło ograniczać się tylko do kilku znaków. Prosimy o jak najszybsze rozpatrzenie tej bardzo stresującej sprawy.
Podczas pobytu za granicą moja córka dwa razy otrzymała od Plus SMSy o zablokowaniu danych w roamingu, raz po wykorzystaniu danych w trakcie przelotu zgodnie z usługą Limiter, drugi po wykorzystaniu Pakietu Atlantyckiego. W żadnym momencie nie odblokowywała transmisji danych, nie wysyłała żadnych SMSów i zgodnie z treścią dwóch wiadomości od Plus była przekonana, że te dane zostały zablokowane.
Niemniej w momencie przełączenia pakietu musiało dojść do pomyłki, ponieważ naliczona została horrendalna kwota w wysokości kilku tysięcy. Jest to niezgodne z informacją na stronie o usłudze Limiter. Nie mogło również dojść do przypadkowego odblokowania, gdyż musiałaby w tym celu wysłać SMS.
Bardzo proszę o pomoc. Poprzednio już korzystaliśmy z Plusa w roamingu i nigdy taka sytuacja się nie zdarzyła.
Podczas pobytu za granicą moja córka dwa razy otrzymała od Plus SMSy o zablokowaniu danych w roamingu, raz po wykorzystaniu danych w trakcie przelotu zgodnie z usługą Limiter, drugi po wykorzystaniu Pakietu Atlantyckiego. W żadnym momencie nie odblokowywała transmisji danych, nie wysyłała żadnych SMSów i zgodnie z treścią dwóch wiadomości od Plus była przekonana, że te dane zostały zablokowane.
Niemniej w momencie przełączenia pakietu musiało dojść do pomyłki, ponieważ naliczona została horrendalna kwota w wysokości kilku tysięcy. Jest to niezgodne z informacją na stronie o usłudze Limiter. Nie mogło również dojść do przypadkowego odblokowania, gdyż musiałaby w tym celu wysłać SMS.
Bardzo proszę o pomoc. Poprzednio już korzystaliśmy z Plusa w roamingu i nigdy taka sytuacja się nie zdarzyła.
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
piotr1234,
Poprosiłam o przyśpieszenie udzielenia odpowiedzi na podany numer zgłoszenia.

Dziękuję za szybkie rozwiązanie sprawy!