Milion GIGA
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
- g-rs
- Szalony PlusManiak
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Milion GIGA
Na portalach zajmujących się tematyką telekomunikacyjną znalazłem informację, że od wczoraj Plush wprowadził nową taryfę na kartę - Milion GIGA. Informacja taka pojawiła się też na stronie Plusha, jednak informacje dotyczące jej aktywacji są sprzeczne. Strona Plusha jako jedyny sposób podaje zakup odpowiedniego startera, tymczasem w sieci natknąłem się na informacje, że nowa taryfa dostępna jest też dla obecnych użytkowników Plusha na kartę - a nawet jest dla nich promocja, jednak nigdzie nie jest podany sposób aktywacji. Nigdzie nie widzę też regulaminu nowej taryfy, nie jest też ona uwzględniona w FAQ (wykazie wszystkich taryf na kartę) na tym forum. Dlatego chciałbym zapytać:
1. Jak mogę uruchomić tą taryfę i gdzie znajdę regulamin?
2. Jak wygląda kumulacja GB w tej taryfie?
3. Czy po włączeniu tej taryfy pozostaną aktywne takie promocje jak np. 1500 GB na lata czy 4 doładowania i gratis?
1. Jak mogę uruchomić tą taryfę i gdzie znajdę regulamin?
2. Jak wygląda kumulacja GB w tej taryfie?
3. Czy po włączeniu tej taryfy pozostaną aktywne takie promocje jak np. 1500 GB na lata czy 4 doładowania i gratis?
Re: Milion GIGA
Milion GIGA się nie kumulują. Tylko podstawowy pakiet. Ceny poszly w górę, a taryfa to MaxiPlush.
W taryfach GigaPlus, też weszły zmiany. Ogólnie mamy chaos.
W taryfach GigaPlus, też weszły zmiany. Ogólnie mamy chaos.

i znowu nowe taryfy bez polaczeń oczekujących, zawieszania, przekazów i telekonferencji...
Zastanawiam się jak rozumieć dokładnie ten zapis:
Aktualnie mam aktywną promocję: Bez Limitu i 15 GB kumulacja za 30,00 zł. Jeśli możliwość przetestowania miliona gigabajtów przez miesiąc jest automatyczna, to czy należy dokonać samodzielnie jej aktywacji ? Rozumiem też, że za pierwszy miesiąc nie zostanie pobrana wtedy żadna opłata ? Nigdzie nie doszukałem się też regulaminu.Plush Na Kartę nie zapomina także o obecnych użytkownikach. Osoby posiadające (na dzień przed uruchomieniem nowej taryfy, tj. 21 maja) aktywny pakiet bez limitu za minimum 25 zł automatycznie otrzymają możliwość przetestowania miliona gigabajtów przez miesiąc bez dodatkowych opłat. Jeśli po tym czasie zdecydują, że taka ilość jest dla nich odpowiednia, operator przygotował wygodną opcję przejścia do nowej oferty. Wystarczy, że za pomocą SMS-a włączą wybrany pakiet cykliczny.
Też się nad tym zastanawiałem.Plush pisze: ↑22 maja 2025, o 13:06 Zastanawiam się jak rozumieć dokładnie ten zapis:
Aktualnie mam aktywną promocję: Bez Limitu i 15 GB kumulacja za 30,00 zł. Jeśli możliwość przetestowania miliona gigabajtów przez miesiąc jest automatyczna, to czy należy dokonać samodzielnie jej aktywacji ? Rozumiem też, że za pierwszy miesiąc nie zostanie pobrana wtedy żadna opłata ? Nigdzie nie doszukałem się też regulaminu.Plush Na Kartę nie zapomina także o obecnych użytkownikach. Osoby posiadające (na dzień przed uruchomieniem nowej taryfy, tj. 21 maja) aktywny pakiet bez limitu za minimum 25 zł automatycznie otrzymają możliwość przetestowania miliona gigabajtów przez miesiąc bez dodatkowych opłat. Jeśli po tym czasie zdecydują, że taka ilość jest dla nich odpowiednia, operator przygotował wygodną opcję przejścia do nowej oferty. Wystarczy, że za pomocą SMS-a włączą wybrany pakiet cykliczny.
Tzw "specjalistów Plusa" chyba tu już nie ma. Albo sami nie wiedzą o co chodzi i co mają odpowiedzieć

- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
g-rs,
Kod na zmianę taryfy to *147*28# - do 31/12/2025 r. koszt 0 zł, następnie 5 zł. Pierwsze regulaminy tutaj i będą sukcesywnie dodawane.
Plush,
dziś zostaną przesłane wiadomości SMS dotyczące tej kwestii.
Kod na zmianę taryfy to *147*28# - do 31/12/2025 r. koszt 0 zł, następnie 5 zł. Pierwsze regulaminy tutaj i będą sukcesywnie dodawane.
Potwierdzam.
Nawet 1500 GB - nie. 4 doładowania i gratis - tak.
Plush,
dziś zostaną przesłane wiadomości SMS dotyczące tej kwestii.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Dziękuję za odpowiedź.
Niestety, na razie nic tu nie widzę, co dotyczyłoby nowej taryfy. Zaczekam.
Plush,
Pozostaje zatem oczekiwać na wiadomość SMS, bo nowa oferta wystartowała, ale regulaminu brak i nie wiadomo tak właściwie jak z niej skorzystać.
Dziękuje za odpowiedździś zostaną przesłane wiadomości SMS dotyczące tej kwestii.

Niestety ostatecznie żadne wiadomości SMS odnośnie nowej oferty Milion Giga w Plush na kartę w dniu wczorajszym (22.05.2025 r.) nie dotarły.
Jak na razie pojawił się regulamin usługi
Pakiety cykliczne Maxi Plush
We wspomnianym regulaminie nie ma jednak żadnej wzmianki o możliwości automatycznego przetestowania miliona gigabajtów przez miesiąc bez dodatkowych opłat. Przy okazji otrzymałem w dniu dzisiejszym odpowiedź, iż możliwość przetestowania omawianej oferty jest realizowana sukcesywnie u kolejnych Klientów spełniających wymagane kryteria. O jej aktywacji Klient zostanie powiadomiony stosowną wiadomością SMS.
Jeśli to możliwe proszę o przyspieszenie reklamacji
CASE/250522/2361
Jak na razie pojawił się regulamin usługi

We wspomnianym regulaminie nie ma jednak żadnej wzmianki o możliwości automatycznego przetestowania miliona gigabajtów przez miesiąc bez dodatkowych opłat. Przy okazji otrzymałem w dniu dzisiejszym odpowiedź, iż możliwość przetestowania omawianej oferty jest realizowana sukcesywnie u kolejnych Klientów spełniających wymagane kryteria. O jej aktywacji Klient zostanie powiadomiony stosowną wiadomością SMS.
Jeśli to możliwe proszę o przyspieszenie reklamacji

- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
Plush,
prośba przekazana dalej.
prośba przekazana dalej.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Bardzo dziękuje

- - -
A przy okazji trochę regulaminów odnoszących się do nowej oferty Plush - Milion Giga

Dostępne pakiety cykliczne odnawiane co 30 dniW celu skorzystania z pakietów cyklicznych konieczna jest zmiana taryfy. Aktywacja któregokolwiek z pakietów jest jednoznaczna ze zmianą na taryfę Maxi Plush.

Dzisiaj otrzymałem Pakiet Miliona GB na 30 dni, ale cały czas pobiera mi z głównego pakietu 10 GB. Dlaczego ?
Sms otrzymałem 23.05
Otrzymales od Plusha bezplatny Pakiet Miliona GB na 30 dni. Zasady dzialania Twojego pakietu na stronie www, wejdz tu: plushbezlimitu.pl/miliongb[MISISDN] Regulamin: https://api.plus.pl/tos/9d9442cfeda6801 ... ed4acb.pdf
*136#
Aktywne promocje: Milion GB na 30 dni 23-06-2025 10:26, Internet,Rozmowy,SMS/MMS bez limitu (Limit 8,03 GB, w tym limit UE 7,26 GB) 19-06-2025 12:24, 4 doladowania i gratis, Rabat Video 30 dni, W Wielkiej Brytanii jak w domu.
*121#
Aktywne pakiety: Rok waznosci konta (0.00 PLN) 23-11-2025 16:02
Taryfa:
Aktywna taryfa to Nowy Plush i korzystasz z oferty W Wielkiej Brytanii jak w domu
Dlaczego pobiera mi z głównego pakietu 10 GB ? A pakiet Miliona GB jakby nie był uruchomiony
Otrzymales od Plusha bezplatny Pakiet Miliona GB na 30 dni. Zasady dzialania Twojego pakietu na stronie www, wejdz tu: plushbezlimitu.pl/miliongb[MISISDN] Regulamin: https://api.plus.pl/tos/9d9442cfeda6801 ... ed4acb.pdf
*136#
Aktywne promocje: Milion GB na 30 dni 23-06-2025 10:26, Internet,Rozmowy,SMS/MMS bez limitu (Limit 8,03 GB, w tym limit UE 7,26 GB) 19-06-2025 12:24, 4 doladowania i gratis, Rabat Video 30 dni, W Wielkiej Brytanii jak w domu.
*121#
Aktywne pakiety: Rok waznosci konta (0.00 PLN) 23-11-2025 16:02
Taryfa:
Aktywna taryfa to Nowy Plush i korzystasz z oferty W Wielkiej Brytanii jak w domu
Dlaczego pobiera mi z głównego pakietu 10 GB ? A pakiet Miliona GB jakby nie był uruchomiony

Ogólnie przydałby się regulamin samej taryfy Maxi Plush. Przy próbie aktywacji pakietu LIGHT za 30 zł pojawia się zwrotny SMS o następującej treści:
Z tego co wiem usługa wyklucza się zapewne z Plush Internet Promo BS, która aktywuje wybrany bonus GB po każdym doładowaniu.Usługa Pakiet LIGHT nie może być aktywowana. Sprawdź: 1) czy masz wymagane środki, 2) czy usługa nie wyklucza się z inną usługą, 3) czy spełnione są inne warunki w celu jej aktywacji.