JanekP pisze: ↑3 kwie 2025, o 20:48
Nie pojawił się żaden numer zgłoszenia.
Ta wiadomość została finalnie wysłana? Otrzymałeś na nią jakąś odpowiedź?
Z formularza można skorzystać jeszcze raz, bądź po prostu skierować korespondencję na adres bok@plus.pl
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Czy można jeszcze przenieść numer z innej sieci do taryfy PROSTO NA KARTĘ i NOWY PLUSH NA KARTĘ?
Co zrobić jeśli salon Plusa w Skoczowie 43-430, ul. Cieszyńska 3a odmawia przeniesienia numeru do tych taryf? To jest jedyny salon Plusa w moim mieście.
@tom45, do Nowy Plush nie ma możliwości, ale do Prosto na kartę juz tak. Jaką odpowiedź dostajesz? W ogóle nie chcą przenieść numeru czy tylko chodzi o te taryfy?
Ron pisze: ↑2 cze 2025, o 08:55
do Nowy Plush nie ma możliwości, ale do Prosto na kartę juz tak.
Potwierdzam.
Nie mamy żadnych zgłoszeń o problemach z przeniesieniem numeru do taryfy Prosto na Kartę. Jeżeli w konkretnym przypadku taka opcja nie będzie możliwa do zrealizowania, pracownik powinien to zgłosić do właściwej komórki.
Dziś znów byłem w tym salonie i niestety mówią, że nie mogą przenieść do taryfy Prosto na Kartę. Nie chcą się z nikim w tej sprawie kontaktować.
Czy coś takiego przejdzie? W tym nieszczęsnym salonie zleciłem przeniesienie numeru na kartę z Play do taryfy Giga Plus na kartę. Dostałem starter Plusa. Po ok. godzinie anulowałem wniosek o przeniesienie. Numer zostaje w Play. Czy mogę użyć tego nieaktywnego startera Plusa, który otrzymałem w salonie, do ponownego przeniesienia tego numeru z Play do taryfy Prosto na Kartę w innym salonie? Jest salon Plusa w sąsiednim mieście, ale nie mają starterów, ale twierdzą, że mogliby przenieść numer do taryfy Prosto na Kartę, gdyby mieli startery.
tom45 pisze: ↑4 cze 2025, o 12:51
Jest salon Plusa w sąsiednim mieście, ale nie mają starterów, ale twierdzą, że mogliby przenieść numer do taryfy Prosto na Kartę, gdyby mieli startery.
Kłamią. Idź do nich i powiedz że chcesz kupić abonament to się okaże czy nie mają kart SIM :-] Założę się że nagle karty SIM się znajdą.
To jest mały salon, może mają tylko parę starterów w razie czego gdyby ktoś chciał abonament. Ale czy taki zeskanowany starter w 1 salonie może być ponownie skanowany w 2 salonie, oczywiście gdy przeniesienie nie doszło do skutku?
jeżeli karta SIM nigdy nie była użyta, to technicznie taka aktywacja jest możliwa. Zapytaj proszę bezpośrednio w placówce, czy punkt będzie w stanie zrealizować powyższe rozwiązanie.
Spróbuję. Ale przeniesienie do Prosto na Kartę chyba już nie jest możliwe. Podzwoniłem po salonach w Katowicach i Częstochowie i odpowiadają, że nie można.
tom45 pisze: ↑8 cze 2025, o 10:14
Nie można przenieść do Prosto na Kartę.
U mnie podobnie, rzekomo dostępne taryfy to wyłącznie GIGA Plus i MAXI Plush.
Co prawda, to były tylko rozmowy telefoniczne z trzema punktami sprzedaży Plusa i Polsat Box.
autor: imarcin0409 » 9 cze 2025, o 10:55
Właśnie otrzymałem zapewnienie z jednego salonu, że jest to wciąż możliwe .