Przeniesienie numeru do Plusa

W tym dziale pytamy o Plus Mix i Plus na Kartę. Odpowiedzi udzielą Wam specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
tom45
Nowy
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

Re: Przeniesienie numeru do Plusa

Post autor: tom45 »

Udało mi się wreszcie znaleźć salon, który przeniósł numer do Prosto na Kartę. :-) Nie robili żadnych problemów, a co ciekawe, powiedzieli, że numery na kartę przenoszą tylko do tej taryfy.
Awatar użytkownika
Ron
Moderator

Post autor: Ron »

Jak klient przychodzi i mówi, że chce przenieść numer do Plus na kartę (większość nie podaje taryfy), to Prosto na Kartę jest ustawione automatycznie.
VPN84
Nowy

Przeniesienie numeru do Plusa - bez miesięcznych pakietów no limit

Post autor: VPN84 »

Witam, sporadycznie rozmawiam przez telefon i wysyłam smsy. Głównie korzystam z Internetu. Nie chcę włączać pakietów no limit za 30 zł/miesiąc. Jakie mam możliwości żeby wychodziło mnie to najtaniej w plusie na kartę? Da się przenieść numer z taryfa Plus elastycznie na kartę i korzystać z bonusów GB za doładowanie Gigabank? Oczywiście bez wlaczania pakietu 30 zł/msc..
Ostatnio zmieniony 17 cze 2025, o 08:15 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono wątki - ten sam temat.
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

Re: Przeniesienie numeru do Plusa - bez miesięcznych pakietów no limit

Post autor: Joanna_Plus »

Witaj VPN84,
VPN84 pisze: 16 cze 2025, o 11:54 Da się przenieść numer z taryfa Plus elastycznie na kartę
Nie. Przeniesienia aktualnie możesz dokonać do oferty Prosto Na Kartę, Giga Plus lub Maxi Plush.
Zestawienie pakietów i promocji dostępnych w poszczególnych planach cenowych znajdziesz tutaj.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
wlo
V.I.P.

Re: Przeniesienie numeru do Plusa - bez miesięcznych pakietów no limit

Post autor: wlo »

VPN84 pisze: 16 cze 2025, o 11:54 Witam, sporadycznie rozmawiam przez telefon i wysyłam smsy. Głównie korzystam z Internetu. Nie chcę włączać pakietów no limit za 30 zł/miesiąc. Jakie mam możliwości żeby wychodziło mnie to najtaniej w plusie na kartę? Da się przenieść numer z taryfa Plus elastycznie na kartę i korzystać z bonusów GB za doładowanie Gigabank? Oczywiście bez wlaczania pakietu 30 zł/msc..
Proponuję ofertę operatora wirtualnego w takim przypadku raczej. Choćby a2mobile. Można pakiet internetowy tylko wziąć a sporadyczne rozmowy po 10 groszy za minutę. Marka należy do podmiotu zależnego Polkomtela. Chociaż dawno nie przeglądałem oferty a2mobile, więc nie twierdzę, że nadal jest to co pamiętam, że było ;-)
Alternatywą jest oferta stricte internetowa innego operatora, gdzie są już setki GB i możliwość esemesowania po 9 gr i rozmów po 19 gr bodaj.
marek-20
Początkujący PlusManiak

Post autor: marek-20 »

witam
Mam duży problem po przeniesieniu dwóch numerów do Plusa w dniu wczorajszym. Bardzo proszę o przyspieszenie rozwiązania mojej sprawy nr CASE/250708/2564
Po przeniesieniu numerów, które są aktywne w sieci plus i można wykonywać z nich połączenia:
1. Nie mogę aktywować na nich żadnego pakietu (nie przychodzi żadna odpowiedź po wysłaniu sms np. o treści KUPUJE BL40 na 2601).
2. Nie mogę sprawdzić stanu promocji, pakietów itd - po wpisaniu: *101#, *121# lub *136# - przychodzi informacją że usługa niedostępna.
3. Nie widzę tych numerów u siebie w aplikacji iplus, ani nie mogę ich autoryzować w apce.
4. Przy łączeniu z infolinią plusa i wpisaniu każdego z tych numerów pojawia się komunikat że nieprawidłowy numer lub numer spoza sieci.

Na infolinii uzyskałem informację od konsultanta że przekazał problem do odpowiedniego działu i miało to zostac rozwiązane w dniu wczorajszym. Konsultant nie widział w ogóle w systemie tych numerów. Niezależnie od powyższego złożyłem internetowo zgłoszenie, ponieważ konsultant na infolinii nie zrobił takiego zgłoszenia. Do tej pory problem nie został rozwiązany.

Proszę o jak najszybsze rozwiązanie problemu ponieważ nie mogę włączyć żadnego pakietu a przez to korzystać z no limitu. Doładowanie znika w oka mgnieniu ponieważ każda rozmowa, sms, Internet schodzi po cenach cennikowych.
z góry dziekuje
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

Witaj marek-20,
marek-20 pisze: 9 lip 2025, o 08:55 Bardzo proszę o przyspieszenie rozwiązania mojej sprawy nr CASE/250708/2564

Prośba przekazana dalej.

Obrazek

Leo240713
Nowy

Post autor: Leo240713 »

imarcin0409 pisze: 26 maja 2022, o 18:38 Ron, ja to rozwiązałem przez włożenie karty SIM znajomego z tym samym przypadkiem do swojej N215 4G (nano SIM) i mu ten numer zmieniłem.
Odgrzewam temat, ale przydarzył mi się taki właśnie przypadek. Posiadam Nokię 215, ale nie mogę znaleźć opcji edycji tego numeru.
@imarcin0409 , czy mogę Cię prosić o podpowiedź?
pwk
Początkujący PlusManiak

Post autor: pwk »

Witajcie, odgrzewam temat. Na stronach Plusa i Plusha w zakładkach "na kartę" nie znajduję info o promkach za przeniesienie numeru do Polkomtela. Czy takowe macie, dalej obowiązuje 3 mce NL za 0 zł za przeniesienie, czy już koniec tej promocji? Pozdrowienia!
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

Witaj pwk,

aktualnie promocja "Rabat za przeniesienie 100%" dostępna jest tylko w przypadku dokonania przeniesienia do taryfy Prosto na Kartę.

Obrazek

Awatar użytkownika
kornelqe
Nowy
Kontakt:

przeniesienie numeru przez osobe niepelnoletnia

Post autor: kornelqe »

witam! Wczoraj poszedlem do salonu Plusa, zlozyc wniosek o MNP z orange do Plus, z pre-paid do pre-paid. Pierwszy wniosek zostal cofniety od razu w salonie poniewaz zostal wpisany zle pesel, z drugim wszystko dobrze, numer mial przeniesc sie dzis, tj. 21-10-2025, ok. Polnocy, nie dostalem zadnego sms z Orange o przeniesienie, w Plusie tez cisza, karta w Orange dalej aktywna, ta z Plusa ktora dostalem ma zapisany jakis nr tel 697 114, i jest z 2020 roku. jak przeczytalem na wykopie to byl tam watek o tym numerze zwiazany z bledem w produkcji kart, podsumowując: czy numer sie jeszcze przeniesie, i czy ten wniosek wogole dotarl?
Ostatnio zmieniony 22 paź 2025, o 11:57 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono wątki - ten sam temat.
mariusz9a
Administrator
Administrator

Re: przeniesienie numeru przez osobe niepelnoletnia

Post autor: mariusz9a »

Jak sprawdzisz swój numer przez stronę ( https://www.plus.pl/sprawdz-status-mnp# ) to co dostajesz zwrotnie w SMSie? Dostajesz w ogóle SMSa?
"Szczęśliwy, kto umie dzielić się z innymi"
Obrazek
Awatar użytkownika
kornelqe
Nowy
Kontakt:

Re: przeniesienie numeru przez osobe niepelnoletnia

mariusz9a pisze: 22 paź 2025, o 08:11 Jak sprawdzisz swój numer przez stronę ( https://www.plus.pl/sprawdz-status-mnp# ) to co dostajesz zwrotnie w SMSie? Dostajesz w ogóle SMSa?
Nie, nie dostaje nic, numer poprawny, wczoraj wpisywalem chyba 3 razy.
Awatar użytkownika
Joanna_Plus
Specjalista Plusa

Witaj kornelqe,

prześlij proszę krótki opis sprawy wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko, numer PESEL) przez ten formularz. Nasi pracownicy zweryfikują wówczas sytuację.

Obrazek

Awatar użytkownika
kornelqe
Nowy
Kontakt:

Joanna_Plus pisze: 22 paź 2025, o 14:35 Witaj kornelqe,

prześlij proszę krótki opis sprawy wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko, numer PESEL) przez ten formularz. Nasi pracownicy zweryfikują wówczas sytuację.
juz wyslalem, CASE/251022/1255
ODPOWIEDZ