Przeniesienie numeru do Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
tom45
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Przeniesienie numeru do Plusa
Udało mi się wreszcie znaleźć salon, który przeniósł numer do Prosto na Kartę.
Nie robili żadnych problemów, a co ciekawe, powiedzieli, że numery na kartę przenoszą tylko do tej taryfy.
Jak klient przychodzi i mówi, że chce przenieść numer do Plus na kartę (większość nie podaje taryfy), to Prosto na Kartę jest ustawione automatycznie.
Przeniesienie numeru do Plusa - bez miesięcznych pakietów no limit
Witam, sporadycznie rozmawiam przez telefon i wysyłam smsy. Głównie korzystam z Internetu. Nie chcę włączać pakietów no limit za 30 zł/miesiąc. Jakie mam możliwości żeby wychodziło mnie to najtaniej w plusie na kartę? Da się przenieść numer z taryfa Plus elastycznie na kartę i korzystać z bonusów GB za doładowanie Gigabank? Oczywiście bez wlaczania pakietu 30 zł/msc..
Ostatnio zmieniony 17 cze 2025, o 08:15 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono wątki - ten sam temat.
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
Re: Przeniesienie numeru do Plusa - bez miesięcznych pakietów no limit
Witaj VPN84,
Zestawienie pakietów i promocji dostępnych w poszczególnych planach cenowych znajdziesz tutaj.
Nie. Przeniesienia aktualnie możesz dokonać do oferty Prosto Na Kartę, Giga Plus lub Maxi Plush.
Zestawienie pakietów i promocji dostępnych w poszczególnych planach cenowych znajdziesz tutaj.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Re: Przeniesienie numeru do Plusa - bez miesięcznych pakietów no limit
Proponuję ofertę operatora wirtualnego w takim przypadku raczej. Choćby a2mobile. Można pakiet internetowy tylko wziąć a sporadyczne rozmowy po 10 groszy za minutę. Marka należy do podmiotu zależnego Polkomtela. Chociaż dawno nie przeglądałem oferty a2mobile, więc nie twierdzę, że nadal jest to co pamiętam, że byłoVPN84 pisze: ↑16 cze 2025, o 11:54 Witam, sporadycznie rozmawiam przez telefon i wysyłam smsy. Głównie korzystam z Internetu. Nie chcę włączać pakietów no limit za 30 zł/miesiąc. Jakie mam możliwości żeby wychodziło mnie to najtaniej w plusie na kartę? Da się przenieść numer z taryfa Plus elastycznie na kartę i korzystać z bonusów GB za doładowanie Gigabank? Oczywiście bez wlaczania pakietu 30 zł/msc..
Alternatywą jest oferta stricte internetowa innego operatora, gdzie są już setki GB i możliwość esemesowania po 9 gr i rozmów po 19 gr bodaj.
witam
Mam duży problem po przeniesieniu dwóch numerów do Plusa w dniu wczorajszym. Bardzo proszę o przyspieszenie rozwiązania mojej sprawy nr CASE/250708/2564
Po przeniesieniu numerów, które są aktywne w sieci plus i można wykonywać z nich połączenia:
1. Nie mogę aktywować na nich żadnego pakietu (nie przychodzi żadna odpowiedź po wysłaniu sms np. o treści KUPUJE BL40 na 2601).
2. Nie mogę sprawdzić stanu promocji, pakietów itd - po wpisaniu: *101#, *121# lub *136# - przychodzi informacją że usługa niedostępna.
3. Nie widzę tych numerów u siebie w aplikacji iplus, ani nie mogę ich autoryzować w apce.
4. Przy łączeniu z infolinią plusa i wpisaniu każdego z tych numerów pojawia się komunikat że nieprawidłowy numer lub numer spoza sieci.
Na infolinii uzyskałem informację od konsultanta że przekazał problem do odpowiedniego działu i miało to zostac rozwiązane w dniu wczorajszym. Konsultant nie widział w ogóle w systemie tych numerów. Niezależnie od powyższego złożyłem internetowo zgłoszenie, ponieważ konsultant na infolinii nie zrobił takiego zgłoszenia. Do tej pory problem nie został rozwiązany.
Proszę o jak najszybsze rozwiązanie problemu ponieważ nie mogę włączyć żadnego pakietu a przez to korzystać z no limitu. Doładowanie znika w oka mgnieniu ponieważ każda rozmowa, sms, Internet schodzi po cenach cennikowych.
z góry dziekuje
Mam duży problem po przeniesieniu dwóch numerów do Plusa w dniu wczorajszym. Bardzo proszę o przyspieszenie rozwiązania mojej sprawy nr CASE/250708/2564
Po przeniesieniu numerów, które są aktywne w sieci plus i można wykonywać z nich połączenia:
1. Nie mogę aktywować na nich żadnego pakietu (nie przychodzi żadna odpowiedź po wysłaniu sms np. o treści KUPUJE BL40 na 2601).
2. Nie mogę sprawdzić stanu promocji, pakietów itd - po wpisaniu: *101#, *121# lub *136# - przychodzi informacją że usługa niedostępna.
3. Nie widzę tych numerów u siebie w aplikacji iplus, ani nie mogę ich autoryzować w apce.
4. Przy łączeniu z infolinią plusa i wpisaniu każdego z tych numerów pojawia się komunikat że nieprawidłowy numer lub numer spoza sieci.
Na infolinii uzyskałem informację od konsultanta że przekazał problem do odpowiedniego działu i miało to zostac rozwiązane w dniu wczorajszym. Konsultant nie widział w ogóle w systemie tych numerów. Niezależnie od powyższego złożyłem internetowo zgłoszenie, ponieważ konsultant na infolinii nie zrobił takiego zgłoszenia. Do tej pory problem nie został rozwiązany.
Proszę o jak najszybsze rozwiązanie problemu ponieważ nie mogę włączyć żadnego pakietu a przez to korzystać z no limitu. Doładowanie znika w oka mgnieniu ponieważ każda rozmowa, sms, Internet schodzi po cenach cennikowych.
z góry dziekuje
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj marek-20,
Prośba przekazana dalej.
Prośba przekazana dalej.

Odgrzewam temat, ale przydarzył mi się taki właśnie przypadek. Posiadam Nokię 215, ale nie mogę znaleźć opcji edycji tego numeru.imarcin0409 pisze: ↑26 maja 2022, o 18:38 Ron, ja to rozwiązałem przez włożenie karty SIM znajomego z tym samym przypadkiem do swojej N215 4G (nano SIM) i mu ten numer zmieniłem.
@imarcin0409 , czy mogę Cię prosić o podpowiedź?
Witajcie, odgrzewam temat. Na stronach Plusa i Plusha w zakładkach "na kartę" nie znajduję info o promkach za przeniesienie numeru do Polkomtela. Czy takowe macie, dalej obowiązuje 3 mce NL za 0 zł za przeniesienie, czy już koniec tej promocji? Pozdrowienia!
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj pwk,
aktualnie promocja "Rabat za przeniesienie 100%" dostępna jest tylko w przypadku dokonania przeniesienia do taryfy Prosto na Kartę.
aktualnie promocja "Rabat za przeniesienie 100%" dostępna jest tylko w przypadku dokonania przeniesienia do taryfy Prosto na Kartę.

przeniesienie numeru przez osobe niepelnoletnia
witam! Wczoraj poszedlem do salonu Plusa, zlozyc wniosek o MNP z orange do Plus, z pre-paid do pre-paid. Pierwszy wniosek zostal cofniety od razu w salonie poniewaz zostal wpisany zle pesel, z drugim wszystko dobrze, numer mial przeniesc sie dzis, tj. 21-10-2025, ok. Polnocy, nie dostalem zadnego sms z Orange o przeniesienie, w Plusie tez cisza, karta w Orange dalej aktywna, ta z Plusa ktora dostalem ma zapisany jakis nr tel 697 114, i jest z 2020 roku. jak przeczytalem na wykopie to byl tam watek o tym numerze zwiazany z bledem w produkcji kart, podsumowując: czy numer sie jeszcze przeniesie, i czy ten wniosek wogole dotarl?
Ostatnio zmieniony 22 paź 2025, o 11:57 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: przeniesienie numeru przez osobe niepelnoletnia
Jak sprawdzisz swój numer przez stronę ( https://www.plus.pl/sprawdz-status-mnp# ) to co dostajesz zwrotnie w SMSie? Dostajesz w ogóle SMSa?
Re: przeniesienie numeru przez osobe niepelnoletnia
Nie, nie dostaje nic, numer poprawny, wczoraj wpisywalem chyba 3 razy.mariusz9a pisze: ↑22 paź 2025, o 08:11 Jak sprawdzisz swój numer przez stronę ( https://www.plus.pl/sprawdz-status-mnp# ) to co dostajesz zwrotnie w SMSie? Dostajesz w ogóle SMSa?
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj kornelqe,
prześlij proszę krótki opis sprawy wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko, numer PESEL) przez ten formularz. Nasi pracownicy zweryfikują wówczas sytuację.
prześlij proszę krótki opis sprawy wraz z numerem telefonu i danymi (imię i nazwisko, numer PESEL) przez ten formularz. Nasi pracownicy zweryfikują wówczas sytuację.

juz wyslalem, CASE/251022/1255Joanna_Plus pisze: ↑22 paź 2025, o 14:35 Witaj kornelqe,