Światłowód od Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
- Bleuet
- Początkujący PlusManiak
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Światłowód od Plusa
Czy jest możliwość przeniesienia usługi pod inny adres?
Przeprowadzam się i chciałbym zabrać światłowód ze sobą.
Dodam tylko że sprawdziłem na stronie Plusa, i pod nowym adresem światłowód Plusa jest także dostępny.
Przeprowadzam się i chciałbym zabrać światłowód ze sobą.
Dodam tylko że sprawdziłem na stronie Plusa, i pod nowym adresem światłowód Plusa jest także dostępny.
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
Bleuet, w tej kwestii skontaktuj się telefonicznie z naszym Działem Obsługi Klienta.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

-
arturo1132
- PlusManiak
Witam chciałem dopytać dlaczego na stronie plusa kiedy wpisuje adres wyskakuje mi że w mojej lokalizacji światłowód jest niedostępny w momencie kiedy posiadam oraz używam światłowodu Od plusa a chciałem sprawdzić ofertę dla siebie.
Mam dokładnie taką samą sytuację, chyba wyszukiwarka adresów ma awarię.
-
arturo1132
- PlusManiak
Sprawdzałem około 2 mies temu i sytuacja była taka sama więc ciekawe kiedy sytuacja będzie rozwiązana.
-
serenity20
- Nowy
Jak to jest z tym światłowodem
Witam.
Mam od 2 lat światłowód od Orange który był przez nich ciągniety jako otwarty z jakiegoś programu dotacji.
Po problemach ze zmianem adresu instalacji usługi gdzie instalator umieścił inny adres gdyż to nowe domy i nie było adresów w gminie - poprawili ów adres po 5 zgłoszeniach i normalnie widnieje iż mam dostępność światłowodu. Na owej linii jest juz t-mobile i po kontakcie z play także i oni mają możliwość podłączenia.
Ale przykłądowo Światłowodu Plusa nie ma możliwości ani np Netii która działa na tych samych światłowodach gdyż sąsiach 50 m odemnie ma kabel z tego samego słupa i ma wszystkich operatorów.
Od czaego to zalezy?
Pozdrawiam
Mam od 2 lat światłowód od Orange który był przez nich ciągniety jako otwarty z jakiegoś programu dotacji.
Po problemach ze zmianem adresu instalacji usługi gdzie instalator umieścił inny adres gdyż to nowe domy i nie było adresów w gminie - poprawili ów adres po 5 zgłoszeniach i normalnie widnieje iż mam dostępność światłowodu. Na owej linii jest juz t-mobile i po kontakcie z play także i oni mają możliwość podłączenia.
Ale przykłądowo Światłowodu Plusa nie ma możliwości ani np Netii która działa na tych samych światłowodach gdyż sąsiach 50 m odemnie ma kabel z tego samego słupa i ma wszystkich operatorów.
Od czaego to zalezy?
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 24 paź 2025, o 17:25 przez Basia_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono wątki - podobny temat.
Powód: Połączono wątki - podobny temat.
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj serenity20,
jaka informacja pojawia się na tej stronie https://www.plus.pl/lp/swiatlowod po wpisaniu adresu, który masz na myśli?
jaka informacja pojawia się na tej stronie https://www.plus.pl/lp/swiatlowod po wpisaniu adresu, który masz na myśli?

Ta strona nie działa poprawnie, daj sobie spokój ze sprawdzaniem tam adresu, lepiej zadzwoń do działu technicznego Netii.
-
serenity20
- Nowy
Basia_Plus pisze: ↑24 paź 2025, o 17:41 Witaj serenity20,
Po wpisaniu adresu mam informacje iż nie mam możliwości.Światłowód niedostępny
Sprawdź dostępność pod innym adresem lub porozmawiaj z naszym Doradcą, który przedstawi Ci alternatywną ofertę internetu mobilnego 5G/LTE.
Porozmawiaj z Doradcą
Więc nie rozumiem jak to jest ze 3 operatorów ma mozliwosc a ten nie
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
serenity20,
prześlij proszę zgłoszenie przez ten formularz wraz z opisem sprawy i dokładną lokalizacją. Jeśli podasz tutaj numer sprawy, postaram się przyśpieszyć weryfikację i udzielenie odpowiedzi.
prześlij proszę zgłoszenie przez ten formularz wraz z opisem sprawy i dokładną lokalizacją. Jeśli podasz tutaj numer sprawy, postaram się przyśpieszyć weryfikację i udzielenie odpowiedzi.

-
serenity20
- Nowy
CASE/251103/2426Marta_Plus pisze: ↑27 paź 2025, o 15:57 serenity20,
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
serenity20,
dziękuję za numer zgłoszenia - przekazałam sprawę dalej.
dziękuję za numer zgłoszenia - przekazałam sprawę dalej.

Światłowód - zbyt wysokie tłumienie
Dzień dobry, kilka dni temu podpisałem umowę na abonamenty + tv + światłowód.
Nowy blok, niedawno oddany do użytku.
31 października przyszedł monter no i klops, okazało się że po zejściu do garażu stwierdził że „ na przyjsciu z miasta zbyt wysokie tlumienie, do dalszej decyzji koordynator netii”
Po telefonie dziś do biura obsługi dostałem nagle informację że „brak możliwości podłączenia, umowa będzie prawdopodobnie anulowana”. Szok.
Z tego co się dowiedziałem to nawet nikt nie przyjechał żeby się tym zająć dalej, nie wiem kiedy mogę się spodziewać jakiejkolwiek naprawy.
Nie chce czekać niewiadomo ile, nawet nie jestem pewny po tym telefonie na infolinie że to zostanie naprawione.
Mogę prosić o jakąś pomoc w tym temacie? Przyspieszenie sprawy / wysłanie kogoś żeby to naprawić?
Nowy blok, niedawno oddany do użytku.
31 października przyszedł monter no i klops, okazało się że po zejściu do garażu stwierdził że „ na przyjsciu z miasta zbyt wysokie tlumienie, do dalszej decyzji koordynator netii”
Po telefonie dziś do biura obsługi dostałem nagle informację że „brak możliwości podłączenia, umowa będzie prawdopodobnie anulowana”. Szok.
Z tego co się dowiedziałem to nawet nikt nie przyjechał żeby się tym zająć dalej, nie wiem kiedy mogę się spodziewać jakiejkolwiek naprawy.
Nie chce czekać niewiadomo ile, nawet nie jestem pewny po tym telefonie na infolinie że to zostanie naprawione.
Mogę prosić o jakąś pomoc w tym temacie? Przyspieszenie sprawy / wysłanie kogoś żeby to naprawić?
Ostatnio zmieniony 6 lis 2025, o 12:25 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączono wątki - ten sam temat.
Powód: Połączono wątki - ten sam temat.
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
MrGohut,
prześlij proszę zgłoszenie przez ten formularz wraz z numerem usługi i danymi (imię i nazwisko). Jeśli podasz tutaj numer sprawy, postaram się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
prześlij proszę zgłoszenie przez ten formularz wraz z numerem usługi i danymi (imię i nazwisko). Jeśli podasz tutaj numer sprawy, postaram się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.