eSIM jako MultiSIM
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
zbylut
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
eSIM jako MultiSIM
Dzień dobry, pytanie dotyczy tej usługi
https://www.plus.pl/dodatkowakartaesim
Chciałbym skorzystać z numeru telefonu w następujący sposób. Fizyczna karta SIM w telefonie Nokia 105 (4 generacja). Karta eSIM wgrana do iPhone SE 3. Przyjmijmy, że mój numer telefonu to 500123456. Czy jeżeli wykonam połączenie wychodzę z eSIM to osoba do której będę dzwonił zobaczy mój numer tj. 500123456 czy zobaczy inny numer?
https://www.plus.pl/dodatkowakartaesim
Chciałbym skorzystać z numeru telefonu w następujący sposób. Fizyczna karta SIM w telefonie Nokia 105 (4 generacja). Karta eSIM wgrana do iPhone SE 3. Przyjmijmy, że mój numer telefonu to 500123456. Czy jeżeli wykonam połączenie wychodzę z eSIM to osoba do której będę dzwonił zobaczy mój numer tj. 500123456 czy zobaczy inny numer?
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
Re: eSIM jako MultiSIM
Witaj zbylut,
ruch wychodzący z dodatkowej karty eSIM jest prezentowany głównym numerem MSISDN.
ruch wychodzący z dodatkowej karty eSIM jest prezentowany głównym numerem MSISDN.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Proszę się nie gniewać, ale wolę się upewnić, ponieważ w Orange wygląda to tak.
iPhone, gdy jest wylogowany z iCloud i ma dodaną kartą eSIM dzwoni z prawdziwego głównego numeru tj. 500123456, ale już gdy na iPhonie zaloguje się do iCloud to zaczyna dzwonić z numeru technicznego, kompletnie nie z tego mojego.
Rozumiem, że w Plus tak nie będzie?
iPhone, gdy jest wylogowany z iCloud i ma dodaną kartą eSIM dzwoni z prawdziwego głównego numeru tj. 500123456, ale już gdy na iPhonie zaloguje się do iCloud to zaczyna dzwonić z numeru technicznego, kompletnie nie z tego mojego.
Rozumiem, że w Plus tak nie będzie?
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
zbylut,
Nie - prezentowany będzie główny numer.

Dzień dobryMarta_Plus pisze: ↑14 sty 2026, o 18:56 Witaj zbylut,
Czy może Pani sprawdzić, czy na moim numerze o czterech końcowych cyfrach *2648 jest możliwość skorzystania z usługi MultiSIM ?
Pozdrawiam
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj pkonrad,
z pozycji forum nie posiadamy wglądu na konto numeru. Informacje o wykluczeniach znajdziesz w regulaminie.

Sprawdziłem i według regulaminu mogę korzystać z tej usługi, ale nie mam wcale takiej pozycji ani w aplikacji, ani w serwisie iplus wchodząc przez stronę www, więc nie mam jak jej aktywować. Kontaktowałem się w tej sprawie z Waszym konsultantem, ale standardowo jego kompetencje jeśli bym je określił jako "totalne dno", to by była i tak pochwała dla tej Pani konsultant o imieniu Aleksandra.Basia_Plus pisze: ↑7 kwie 2026, o 10:28 Witaj pkonrad,
z pozycji forum nie posiadamy wglądu na konto numeru. Informacje o wykluczeniach znajdziesz w regulaminie.
Edit: 8 kwie 2026, o 19:47
Nr sprawy: CASE/260408/2276 - proszę o przekazanie sprawy do kompetentnej osoby.
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2026, o 20:06 przez Ron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączenie postów
Powód: Połączenie postów
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
pkonrad,
aktywacja usługi możliwa jest webowej wersji iPlus po wybraniu następujących zakładek: Pomoc - Zgłoś reklamację - Usługi - Pozostałe usługi - Dodatkowa karta eSIM.
Przekazane dalej.

Ok, sprawdzę jak będę w domu. Jakby Pani konsultant z którą rozmawiałem wiedziała o tym, w jakiej zakładce tego szukać, mógłbym to sprawdzić od razu.Basia_Plus pisze: ↑9 kwie 2026, o 10:22 pkonrad,
aktywacja usługi możliwa jest webowej wersji iPlus po wybraniu następujących zakładek: Pomoc - Zgłoś reklamację - Usługi - Pozostałe usługi - Dodatkowa karta eSIM.
Przekazane dalej.
Wszystko się zgadza, znalazłem tą opcje, tylko mam takie dwie uwagi:Basia_Plus pisze: ↑9 kwie 2026, o 10:22 pkonrad,
1. Dlaczego konsultanci obsługi klienta na infolinii czy chat nie wiedzą gdzie tego szukać i podają błędną ścieżkę?
2. Kto wpadł na taki pomysł, żeby możliwość aktywacji dodatkowej karty eSIM była dostępna w sesji: Pomoc - Zgłoś reklamację - Usługi - Pozostałe usługi - Dodatkowa karta eSIM. Przecież nikt nawet by nie pomyślał, żeby właśnie tam tego szukać...
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
pkonrad,
. Cieszy mnie fakt, że się udało.
Super
Bez wglądu do rozmowy, trudno mi się odnieść do powyższej sytuacji. Najmocniej przepraszam za napotkane utrudnienia.
Dziękujemy za przekazaną sugestię. Nieustannie trwają prace nad usprawnieniem aplikacji.