eSIM jako MultiSIM

W tym dziale na Wasze pytania dotyczące Abonamentu odpowiadają specjaliści Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
zbylut
Nowy
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook

eSIM jako MultiSIM

Post autor: zbylut »

Dzień dobry, pytanie dotyczy tej usługi
https://www.plus.pl/dodatkowakartaesim

Chciałbym skorzystać z numeru telefonu w następujący sposób. Fizyczna karta SIM w telefonie Nokia 105 (4 generacja). Karta eSIM wgrana do iPhone SE 3. Przyjmijmy, że mój numer telefonu to 500123456. Czy jeżeli wykonam połączenie wychodzę z eSIM to osoba do której będę dzwonił zobaczy mój numer tj. 500123456 czy zobaczy inny numer?
Awatar użytkownika
Marta_Plus
Specjalista Plusa

Re: eSIM jako MultiSIM

Post autor: Marta_Plus »

Witaj zbylut,

ruch wychodzący z dodatkowej karty eSIM jest prezentowany głównym numerem MSISDN.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
zbylut
Nowy

Post autor: zbylut »

Proszę się nie gniewać, ale wolę się upewnić, ponieważ w Orange wygląda to tak.

iPhone, gdy jest wylogowany z iCloud i ma dodaną kartą eSIM dzwoni z prawdziwego głównego numeru tj. 500123456, ale już gdy na iPhonie zaloguje się do iCloud to zaczyna dzwonić z numeru technicznego, kompletnie nie z tego mojego.

Rozumiem, że w Plus tak nie będzie?
Awatar użytkownika
Marta_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Marta_Plus »

zbylut,
zbylut pisze: 17 sty 2026, o 09:24 Rozumiem, że w Plus tak nie będzie?
Nie - prezentowany będzie główny numer.

Obrazek

Awatar użytkownika
pkonrad
Prawie PlusManiak

Post autor: pkonrad »

Marta_Plus pisze: 14 sty 2026, o 18:56 Witaj zbylut,

ruch wychodzący z dodatkowej karty eSIM jest prezentowany głównym numerem MSISDN.
Dzień dobry

Czy może Pani sprawdzić, czy na moim numerze o czterech końcowych cyfrach *2648 jest możliwość skorzystania z usługi MultiSIM ?

Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

Post autor: Basia_Plus »

Witaj pkonrad,
pkonrad pisze: 5 kwie 2026, o 12:29 Czy może Pani sprawdzić, czy na moim numerze o czterech końcowych cyfrach *2648 jest możliwość skorzystania z usługi MultiSIM ?
z pozycji forum nie posiadamy wglądu na konto numeru. Informacje o wykluczeniach znajdziesz w regulaminie.

Obrazek

Awatar użytkownika
pkonrad
Prawie PlusManiak

Basia_Plus pisze: 7 kwie 2026, o 10:28 Witaj pkonrad,
pkonrad pisze: 5 kwie 2026, o 12:29 Czy może Pani sprawdzić, czy na moim numerze o czterech końcowych cyfrach *2648 jest możliwość skorzystania z usługi MultiSIM ?
z pozycji forum nie posiadamy wglądu na konto numeru. Informacje o wykluczeniach znajdziesz w regulaminie.
Sprawdziłem i według regulaminu mogę korzystać z tej usługi, ale nie mam wcale takiej pozycji ani w aplikacji, ani w serwisie iplus wchodząc przez stronę www, więc nie mam jak jej aktywować. Kontaktowałem się w tej sprawie z Waszym konsultantem, ale standardowo jego kompetencje jeśli bym je określił jako "totalne dno", to by była i tak pochwała dla tej Pani konsultant o imieniu Aleksandra.

Edit: 8 kwie 2026, o 19:47

Nr sprawy: CASE/260408/2276 - proszę o przekazanie sprawy do kompetentnej osoby.
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2026, o 20:06 przez Ron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Połączenie postów
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

pkonrad,
pkonrad pisze: 8 kwie 2026, o 18:58 Sprawdziłem i według regulaminu mogę korzystać z tej usługi, ale nie mam wcale takiej pozycji ani w aplikacji, ani w serwisie iplus wchodząc przez stronę www, więc nie mam jak jej aktywować.
aktywacja usługi możliwa jest webowej wersji iPlus po wybraniu następujących zakładek: Pomoc - Zgłoś reklamację - Usługi - Pozostałe usługi - Dodatkowa karta eSIM.
pkonrad pisze: 8 kwie 2026, o 18:58 Nr sprawy: CASE/260408/2276
Przekazane dalej.

Obrazek

Awatar użytkownika
pkonrad
Prawie PlusManiak

Basia_Plus pisze: 9 kwie 2026, o 10:22 pkonrad,
pkonrad pisze: 8 kwie 2026, o 18:58 Sprawdziłem i według regulaminu mogę korzystać z tej usługi, ale nie mam wcale takiej pozycji ani w aplikacji, ani w serwisie iplus wchodząc przez stronę www, więc nie mam jak jej aktywować.
aktywacja usługi możliwa jest webowej wersji iPlus po wybraniu następujących zakładek: Pomoc - Zgłoś reklamację - Usługi - Pozostałe usługi - Dodatkowa karta eSIM.
pkonrad pisze: 8 kwie 2026, o 18:58 Nr sprawy: CASE/260408/2276
Przekazane dalej.
Ok, sprawdzę jak będę w domu. Jakby Pani konsultant z którą rozmawiałem wiedziała o tym, w jakiej zakładce tego szukać, mógłbym to sprawdzić od razu.
Awatar użytkownika
pkonrad
Prawie PlusManiak

Basia_Plus pisze: 9 kwie 2026, o 10:22 pkonrad,
Wszystko się zgadza, znalazłem tą opcje, tylko mam takie dwie uwagi:
1. Dlaczego konsultanci obsługi klienta na infolinii czy chat nie wiedzą gdzie tego szukać i podają błędną ścieżkę?
2. Kto wpadł na taki pomysł, żeby możliwość aktywacji dodatkowej karty eSIM była dostępna w sesji: Pomoc - Zgłoś reklamację - Usługi - Pozostałe usługi - Dodatkowa karta eSIM. Przecież nikt nawet by nie pomyślał, żeby właśnie tam tego szukać...
Awatar użytkownika
Basia_Plus
Specjalista Plusa

pkonrad,
pkonrad pisze: 9 kwie 2026, o 17:28 Wszystko się zgadza, znalazłem tą opcje
Super :->. Cieszy mnie fakt, że się udało.
pkonrad pisze: 9 kwie 2026, o 17:28 1. Dlaczego konsultanci obsługi klienta na infolinii czy chat nie wiedzą gdzie tego szukać i podają błędną ścieżkę?
Bez wglądu do rozmowy, trudno mi się odnieść do powyższej sytuacji. Najmocniej przepraszam za napotkane utrudnienia. :-(
pkonrad pisze: 9 kwie 2026, o 17:28 2. Przecież nikt nawet by nie pomyślał, żeby właśnie tam tego szukać...
Dziękujemy za przekazaną sugestię. Nieustannie trwają prace nad usprawnieniem aplikacji.

Obrazek

ODPOWIEDZ