Z pewnością nie jest
Po pierwsze - jestem klientem "nipowym", nie korzystam z plushowego abonamentu - jak nie raz mówiłem, mam na wszystkich numerach stare umowy aneksowe z taryfami JA+ Moja Firma sprzed 10(!!!) lat już - więc regulaminy dla Plusha mnie nie dotyczą.
Po drugie - w wykazie pozycji podlegających opłacie jest zdecydowanie jednoznacznie określona pozycja: Pakiet 500MB ZR 0,00 0,00. A jednak 500 MB to nie 50 GB raczej?
opisz proszę sprawę i prześlij przez ten formularz. W korespondencji należy podać numer telefonu oraz dane (imię i nazwisko, numer PESEL). Jeżeli podasz nam numer sprawy, postaramy się przyśpieszyć udzielenie odpowiedzi.
Jeśli numer jest na firmę podaj NIP i nazwę firmy.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
No to ostatecznie dobił Plus "stary" ebok - z logowaniem przez numer telefonu i hasło?
Pozostaje założyć konto na plus.pl, które nota bene miałem odkąd pamiętam, ale Plusowi się coś odwidziało w pewnym momencie i je zlikwidował razem z całą gamą usług, do których się poprzez to konto logowało, i do którego Plus wrócił? Pytanie - dlaczego miałbym zakładać po raz kolejny, skoro miałem to konto lata temu już? Co się stało z danymi, które na tym koncie były (no - pomijam adres w Mieście Plusa )?
Pytanie mam dot. konta plus.pl.
Czy po ostatecznej jak się wydaje likwidacji starej webowej wersji ebok-a, posiadając 4 numery prepaid, muszę mieć dla każdego założone konto plus.pl żeby móc nimi zarządzać - najlepiej "po staremu" czyli z jednego konta do którego zostały "dopisane"? Pytałem o to kiedyś, jakieś wyjaśnienie było, ale nie udało mi się wg tych informacji "podpiąć" numerów do konta, z którego miałyby być zarządzane jak dotychczas. Nie mówię o moim koncie i numerach w tym miejscu akurat.
Teraz będę musiał chyba zmienić system, bo nie można od 2 tygodni dostać się na "stare" konto.
Niestety Plus tym tzw. nowym iplus zrobił spory krok wstecz. Dużo mniej funkcjonalności, przejrzystość bardzo kiepska i do tego sporo błędów. Przy okazji zmian odpięto powiązane numery. Na szczęście funkcjonalność pozostała, ale wymaga ponownego podpięcia numerów. Jeśli są to Twoje numery (na ten sam PESEL), to na głównej stronie je widać i tam można je dodać. Jeśli np. chcesz zarządzać numerem innej osoby, to też się da - wchodzisz -> profil -> udostępnianie. Tam podajesz numer, PESEL osoby będącej właścicielem numeru i jeśli go zautoryzuje, to możesz potem na głównej stronie go wybrać. Niestety jest sporo błędów i utrudnień, ale w miarę to działa. No i ważne - jeśli masz np. konto firmowe na swoim numerze, to nie możesz podpiąć numerów np. rodziny. Dlaczego - bo tak jak napisałem, zrobili krok wstecz i do tego jest sporo błędów.
mpmdembi pisze: ↑29 sie 2026, o 22:08
No i ważne - jeśli masz np. konto firmowe na swoim numerze, to nie możesz podpiąć numerów np. rodziny. Dlaczego - bo tak jak napisałem, zrobili krok wstecz i do tego jest sporo błędów.
No właśnie moje abonamentowe konto jest firmowe, na NIP. Ale dotychczas normalnie na moim głównym numerze miałem podpięte wszystkie obsługiwane konta i pojedyncze numery. Teraz nie wiem - czy muszę dla każdego zakładać konto plus.pl, na inny e-mail każde? Trochę to chore jest. Dotychczas nie trzeba było korzystać z e-mail żeby dostać się do konta numeru. Z numerami używanymi nie ma problemu - każdy jakiś e-mail ma, ale są też numery nieużywane (sam mam 3 takie) - i co? I do t ego powinienem jakiś drugi główny numer wybrać - zarejestrowany na PESEL, żeby móc z niego zarządzać pozostałymi, które są używane przez konsumentów (na szczęście z tego co mówisz)?
wlo pisze: ↑30 sie 2026, o 17:40
Ale dotychczas normalnie na moim głównym numerze miałem podpięte wszystkie obsługiwane konta i pojedyncze numery.
Po wyłączeniu serwisu eBOK dla Klienta firmowego, nie jest już dostępna funkcjonalność zarządzania numerami zarejestrowanymi na PESEL.
wlo pisze: ↑30 sie 2026, o 17:40
I do t ego powinienem jakiś drugi główny numer wybrać - zarejestrowany na PESEL, żeby móc z niego zarządzać pozostałymi,
Jeśli numery prepaid są zarejestrowane na jeden PESEL, wówczas po założeniu konta w Plus.pl, powinny one zostać automatycznie przypisane do konta, a następnie będziesz mógł je zautoryzować w celu dalszego zarządzania numerami.
Marta_Plus, dziękuję za ogólne wyjaśnienia.
Niestety, nie cieszą mnie te nowe pomysły. Było dobrze, jest gorzej. Musze mieć co najmniej dwa konta, żeby zarządzać numerami rodziny i znajomych, co więcej, większości z nich muszę pozakładać konta na plus.pl. To starsze osoby, jeśli mają e-mail, to tylko żeby móc aktywować usługi jakieś i nic więcej.
mam nadzieję, że przekonasz się do zaistniałych zmian. Niemniej dziękuję za przesłane uwagi - przekazałam je dalej.
A jeśli mogę zapytać, to co ma przekonać użytkownika posiadającego telefon na działalność gospodarczą do zmian uniemożliwiających podpięcie pod kanał dostępu swoich i np. bliskich telefonów będących zarejestrowanymi na PESEL? Może po prostu mam problem z zauważeniem zalety takiego rozwiązania (zalet dla użytkownika, oczywiście
Mam nadzieję, że ktoś odpowiedzialny za tę zmianę zauważy także zaletę rozwiązania, które dobrze działało kiedyś i przywróci tę opcję
Ron pisze: ↑24 paź 2025, o 10:50
W nowej nie ma opcji zmiany numeru?
Nie.
Przepraszam, a jak to wygląda na chwilę obecną?
Jeśli sytuacja się utrzymuje, to istnieje szansa na przywrócenie w nowej tej funkcjonalności po takim okresie?
Czy może Operator definitywnie się z tego wycofał, a ta nowa wersja była okazją do wyłączenia samodzielnej zmiany numeru?
aktualnie zmiana jest możliwa:
- na podstawie zlecenia wysłanego e - mailem na adres bok@plus.pl ze skanem wniosku z własnoręcznym podpisem.
- na podstawie wniosku pisemnego, który można złożyć w najbliższym punkcie Plusa. Więcej tutaj.
imarcin0409 pisze: ↑3 wrz 2026, o 09:25
Jeśli sytuacja się utrzymuje, to istnieje szansa na przywrócenie w nowej tej funkcjonalności po takim okresie?
Obecnie nie mamy informacji, czy funkcjonalność zostanie przywrócona.
dziękuję bardzo za odpowiedź, nie ukrywam, że ta samodzielna zmiana miała same, jak dla mnie, plusy.
Skorzystałem z tej możliwości i dzięki niej od ponad roku mam swój ulubiony złoty numer .
Myślałem, że uda mi się ponowić tę operację, ale przed chwilą wychwyciłem ciekawy, według mnie, numer przy składaniu zamówienia na Plush Abo S .
Cała operacja przebiegła szybko i bezbłędnie .
imarcin0409 pisze: ↑3 wrz 2026, o 12:37Basia_Plus,
[...] nie ukrywam, że ta samodzielna zmiana miała same, jak dla mnie, plusy.
Skorzystałem z tej możliwości i dzięki niej od ponad roku mam swój ulubiony złoty numer .
No właśnie... Przez lata (a mój główny numer mam już 29 lat, kolejny najstarszy - 27 lat) też sobie skompletowałem fajny "zestaw" numerów, opartych na moim "złotym" głównym i głównym firmowym jednocześnie.
Psujecie zamiast poprawiać i ulepszać