Nie łapie LTE
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
- Krzysiek_Plus
- Specjalista Plusa
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Nie łapie LTE
Maxior, proszę teraz, wyłącz telefon i uruchom ponownie następnie sprawdź czy problem występuje dalej.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Lte już działa. Dzięki za wszelką pomoc !
- Krzysiek_Plus
- Specjalista Plusa
Maxior, super , dzięki za info.
Witam,
Posiadam taki sam problem jak użytkownik wcześniej. Mianowicie APN został skonfigurowany tak jak w instrukcji wcześniej.
Tablet został uruchomiony ponownie po konfiguracji i dalej mam tylko sieć 3G/H+.
Jestem na pewno w zasięgu lte i wcześniej wszystko działało dobrze.
Co może być przyczyną ?
Posiadam taki sam problem jak użytkownik wcześniej. Mianowicie APN został skonfigurowany tak jak w instrukcji wcześniej.
Tablet został uruchomiony ponownie po konfiguracji i dalej mam tylko sieć 3G/H+.
Jestem na pewno w zasięgu lte i wcześniej wszystko działało dobrze.
Co może być przyczyną ?
- Krzysiek_Plus
- Specjalista Plusa
kylooski, jaki tablet? Jaka lokalizacja? Jaka taryfa oraz APN w ustawieniach?
Witam,
Odświeżam pytanie. Po swojej stronie mam wszystko dobrze skonfigurowane. Apn jest ustawiony prawidłowo. Opcję LTE mam zaznaczoną. Prosiłbym o odświeżenie połączenia po Państwa stronie.
Odświeżam pytanie. Po swojej stronie mam wszystko dobrze skonfigurowane. Apn jest ustawiony prawidłowo. Opcję LTE mam zaznaczoną. Prosiłbym o odświeżenie połączenia po Państwa stronie.
@ „kylooski”,
Krzysiek_Plus prosił o informacje. Ma również napisać: "Odświeżam pytania", bo skąd niby ma znać na nie odpowiedzi?
Krzysiek_Plus prosił o informacje. Ma również napisać: "Odświeżam pytania", bo skąd niby ma znać na nie odpowiedzi?
„Nie wystarczy mówić do rzeczy, trzeba mówić do ludzi.” - Stanisław Jerzy Lec
- Magda_Plus
- Specjalista Plusa
Krzysiek_Plus pisze:kylooski, jaki tablet? Jaka lokalizacja? Jaka taryfa oraz APN w ustawieniach?
Witam. Mem ten sam problem jak wszyscy. Konfiguracja zgodnie z instrukcją na stronie plusa, mimo to LTE nie działa. Mój telefon to Samsung galaxy S4 GT-I9505, natomiast taryfa "JA+ Firma bez końca – tylko SIM" Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu.
- Krzysiek_Plus
- Specjalista Plusa
tobirox93, czyli masz ustawiony APN "plus" czy "internet"?
Polecam pobrać apliakcję 4G switcher z google play i zmienić preferowany tryb sieci na "LTE only" do tego oczywiście AUTOMATYCZNY wybór sieci włączony. Jeśli będzie problem z połączeniami można potem zmienić tryb na LTE + inne technologie, telefon/tablet powinien zostać na LTE jeśli sygnał będzie wystarczający.
Witam.
Również mam podobny problem. Mam kartę sim LTE z internetem Power LTE 20GB LTE bez limitu. Do tej pory działała z routerem Huwawei i było ok. Zasięg LTE był na routerze. Obecnie kartę mam włożoną do telefonu Zenfone2 i pokazuje tylko H i 3g. Nie ma LTE w Plusie , a w dostępnych sieciach pokazuje LTE innych operatorów tylko zablokowane z wiadomych względów (karta Plus). Nie wiem o co biega. Proszę o pomoc.
pozdrawiam
Również mam podobny problem. Mam kartę sim LTE z internetem Power LTE 20GB LTE bez limitu. Do tej pory działała z routerem Huwawei i było ok. Zasięg LTE był na routerze. Obecnie kartę mam włożoną do telefonu Zenfone2 i pokazuje tylko H i 3g. Nie ma LTE w Plusie , a w dostępnych sieciach pokazuje LTE innych operatorów tylko zablokowane z wiadomych względów (karta Plus). Nie wiem o co biega. Proszę o pomoc.
pozdrawiam
Nie łapiesz LTE Plusa i z niego nie skorzystasz na tym telefonie. Po prostu zasięg LTE w Plusie w twojej lokalizacji zapewnia prawdopodobnie sieć LTE800 Sferii. Router Huawei obsługuje częstotliwość LTE800MHz. Asus Zenfone 2 nie działa w LTE800, pozostali operatorzy mają u ciebie zasięg LTE1800. Możliwe też , że zasięg LTE1800Mobylandu nie jest dostępny wewnątrz domu. Gdzie chcesz korzystać z LTE Plusa na tym telefonie?
Wszędzie. Potrzebuję do pracy i w domu i jako przenośny router udostępniam na laptop w pracy w terenie. To jakaś lipa że plus ma najgorszy zasięg LTE ze wszystkich operatorów.