Wolny internet
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Wolny internet
Mimo nowego transferu internet dalej jest bardzo wolny, zasięg LTE jest, szybkość łącza to 135 lub 150mb/s a kiedy wchodzę na strony www lub chce przykładowo coś pobrać czekam,czekam i dopiero po dłuższej chwili coś się dzieje.Wcześniej nigdy nie miałam takiej sytuacji.Wykonałam chyba wszystkie możliwe resety, restarty i nic. Dodam jeszcze, że zawsze 1 każdego miesiąca miałam nowy tranfer, a informacji, że coś się zmieniło w tym temacie nie otrzymałam. Proszę o pomoc lub rady.
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
Re: Wolny internet
gosia233, wartości jakie podajesz
mierzone są od modemu/routera do sprzętu z jakiego korzystasz. Nie jest to prędkość połączenia internetowego, tylko maksymalna możliwa przepustowość łącza. Wykonaj pomiar prędkości (DL i UL) na speed test i wklej otrzymane wyniki. Z jakiego urządzenia korzystasz?gosia233 pisze:szybkość łącza to 135 lub 150mb/s
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
gosia233, wejdź na Plus Online i sprawdź wykorzystanie pakietów.

pewnie dostałaś fup to norma w plusie .
Wolny internet
Witam
Mam problem z internetem. Ostatnio przedłużyłem umowe na internet LTE z limitem do 110gb oraz wymieniłem sprzęt na nowy obsługujący technologie PLUS ADVENCED (HUWAWEI B525s-23a). Internet z każdym dniem działa coraz wolniej, a pakietu zostało mi jeszcze 95%. Oto wyniki ze speed testa:

A oto wyniki diagnostyki na stronie modemu:
RSRQ: -10dB
RSRP: -91dBm
RSSI: -71dBm
SINR: 3dB
PLMN: 26001
Jak widać SINR jest bardzo kiepski, tak samo RSRP.
Na modemie liczba kresek wynosi 2/5 czasami 3/5
Posiadam antenę zewnętrzna SIGNAFLEXU ze zyskiem energretcznym +40dBi.
Najśmieszniejsze jest to, że mieszkam w Poznaniu - i to nie na jakiś peryferiach tylko na ulicy Szczepankowo, wiec stosunkowo blisko centrum (10-15min samochodem). Gdzie znajduję się mój punkt BTS ? Jakie są przyczyny tak słabej predkosci oraz kiepskiej jakosci( przyznam ze zalezy mi na jakosci i niskich pingach, a nie na predkosci).

Mam problem z internetem. Ostatnio przedłużyłem umowe na internet LTE z limitem do 110gb oraz wymieniłem sprzęt na nowy obsługujący technologie PLUS ADVENCED (HUWAWEI B525s-23a). Internet z każdym dniem działa coraz wolniej, a pakietu zostało mi jeszcze 95%. Oto wyniki ze speed testa:
A oto wyniki diagnostyki na stronie modemu:
RSRQ: -10dB
RSRP: -91dBm
RSSI: -71dBm
SINR: 3dB
PLMN: 26001
Jak widać SINR jest bardzo kiepski, tak samo RSRP.
Na modemie liczba kresek wynosi 2/5 czasami 3/5
Posiadam antenę zewnętrzna SIGNAFLEXU ze zyskiem energretcznym +40dBi.
Najśmieszniejsze jest to, że mieszkam w Poznaniu - i to nie na jakiś peryferiach tylko na ulicy Szczepankowo, wiec stosunkowo blisko centrum (10-15min samochodem). Gdzie znajduję się mój punkt BTS ? Jakie są przyczyny tak słabej predkosci oraz kiepskiej jakosci( przyznam ze zalezy mi na jakosci i niskich pingach, a nie na predkosci).
Ostatnio zmieniony 4 sty 2018, o 16:18 przez Daniel_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: przeniesienie do odpowiedniego wątku
Powód: przeniesienie do odpowiedniego wątku
- Daniel_Plus
- Specjalista Plusa
kertricz, najbliższe stacje to: BT30150 - na południe, z LTE800 i LTE1800 oraz BT33807 na zachód, z LTE1800. Na drugi kwartał jest plan dodania LTE900 na stacji BT30150. Przetestuj prędkości z anteną skierowaną po kolei na wymienione stacje oraz bez anteny. Zamieść proszę porównanie prędkości i parametrów sygnału.

Mieszkam w bloku i niestety okna mam tylko na Polnocny-wschod oraz na zachod. Najlepszy wynik jest z ustawienia na zachod i to jest wlasnie ten, ktory podalem.
- Daniel_Plus
- Specjalista Plusa
kertricz, podaj proszę wynik speed testu bez podłączonej anteny oraz ponownie ją podłącz i spróbuj precyzyjniej wycelować w stację BT33807, która jest przy Bolesława Krzywoustego (blisko producenta oświetlenia przy Ostrowskiej 354). Daj proszę znać, czy udało się osiągnąć lepszy wynik 

Okazało się, że antenta, którą zakupiłem od Signaflexu.pl to zwykły szajs - lepsza jest antena wbudowana w modem - to co kupiłem tylko pogarszało sygnał. Generalnie nadal jest kiepska jakość wiec tu pojawia się pytanie - Jaką antenę kupić do mojego modemu Huwawei b525 ? Najlepsze było by coś oryginalne, mogą być nawet dwie zwykłe antenki wystające z modemu byle by były oryginalne.
-
- Nowy
Od kilku dni kompletnie nie działa internet.
Na pewno nie dostałem lejka, bo 5 stycznia rozpoczęło się nowe rozliczanie. - termin płatności.
Na zwykłej karcie jest to samo.
Normalnie LTE wyciągało w granicach 40, a w nocy nawet 60.
Coś z nadajnikiem?
Nadajnik Sferia W m. Cielądz.
Co jest nie tak?
Pozdrawiam.

Na pewno nie dostałem lejka, bo 5 stycznia rozpoczęło się nowe rozliczanie. - termin płatności.
Na zwykłej karcie jest to samo.
Normalnie LTE wyciągało w granicach 40, a w nocy nawet 60.
Coś z nadajnikiem?
Nadajnik Sferia W m. Cielądz.
Co jest nie tak?
Pozdrawiam.
- Daniel_Plus
- Specjalista Plusa
kertricz, w sprawie anten to polecam prześledzenie wątku, który jest na ten temat: http://plusforum.pl/viewtopic.php?f=100&t=15407
Szymon6555, czy test prędkości był wykonany w 3G, czy LTE? Nie ma awarii, a najbliższa stacja BT30699 została w grudniu zmodernizowana i obecnie dostępne są następujące pasma: GSM, U900, LTE800, LTE900 i LTE1800.
Szymon6555, czy test prędkości był wykonany w 3G, czy LTE? Nie ma awarii, a najbliższa stacja BT30699 została w grudniu zmodernizowana i obecnie dostępne są następujące pasma: GSM, U900, LTE800, LTE900 i LTE1800.

-
- Nowy
W ruterze mam sztywno ustawione LTE - wynik powyżej.
Na telefonie (zwykła karta do dzwonienia) mierzyłem w 3G i LTE - jest to samo.
Na telefonie (zwykła karta do dzwonienia) mierzyłem w 3G i LTE - jest to samo.
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
Szymon6555, odpowiedz udzielona w temacie: "Problem z prędkością LTE".

-
- Nowy
Wysoki ping i niska prędkość internetu.
Witam.
Mam problem gdyż mieszkam w Rumi, czterdziestu siedmioma tysięcznym mieście koło Gdyni, sygnał więc mam dobry, a jednak moja prędkość pobierania wynosi tylko 800Kb/s co jest przy średniej Plusa bardzo mało. Ping w grach też mam duży jest to od 80ms do nawet 300ms, a przy graniu online z kimś kto ma opóźnienie rzędu 15ms jest różnica. Nie jest to wina sprzętu (Komputer Stacjonarny) bo w tle nie mam nic pobierane go i nic nieuzywa internetu. A więc mam pytanie czy jest to wina routera (Tp-Link M5250) i co mogę zrobić aby zmniejszyć ping i zwiększyć prędkość pobierania.
PS. Moi znajomi w Rumi mają prędkość 8mb/s a łączę u nich jest szybsze. Jestem podłączony do anteny GSM900 która jest nie cały km ode mnie. Network type: UMTS
Mam problem gdyż mieszkam w Rumi, czterdziestu siedmioma tysięcznym mieście koło Gdyni, sygnał więc mam dobry, a jednak moja prędkość pobierania wynosi tylko 800Kb/s co jest przy średniej Plusa bardzo mało. Ping w grach też mam duży jest to od 80ms do nawet 300ms, a przy graniu online z kimś kto ma opóźnienie rzędu 15ms jest różnica. Nie jest to wina sprzętu (Komputer Stacjonarny) bo w tle nie mam nic pobierane go i nic nieuzywa internetu. A więc mam pytanie czy jest to wina routera (Tp-Link M5250) i co mogę zrobić aby zmniejszyć ping i zwiększyć prędkość pobierania.
PS. Moi znajomi w Rumi mają prędkość 8mb/s a łączę u nich jest szybsze. Jestem podłączony do anteny GSM900 która jest nie cały km ode mnie. Network type: UMTS
Ostatnio zmieniony 23 sty 2018, o 08:10 przez Patryk aka USP, łącznie zmieniany 5 razy.