Internet Domowy 300 (ODU IDU - 300)
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
- Początkujący PlusManiak
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Internet Domowy 300 (ODU IDU - 300)
Ale mam zwykły numer włozyc do odu? O różnach porach rózna predkosc ale kłopotem jest ze ciagle tnie internet na sprzetach a na tym starym tego nie robi
malamala,
- zainstaluj antenę na zewnątrz od północnej strony domu, jak radzono, i zobacz czy nie będzie lepiej.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Dzień dobry,zamontowaliśmy na północ antene ale ona nie laczy sie na północ tylko wrecz przeciwnie chociaz na pólnoc jest antena za jeziorami w naszej miejscowosci ale nigdy z nia nas nie łączy tylko z jakimis odległymi albo na południe, od czego to zalezy?
malamala może być tak że nie ma sektora w Twoim kierunku i sygnał jest znikomy. Ale już pomijając to, to akurat łączenie się przez jezioro z radiowego punktu widzenia nie jest zbyt dobre a wręcz fatalne. Para wodna świetnie tłumi sygnał
malamala,
- co to za lokalizacja? Antenę montujesz na zewnątrz budynku, czy dalej na poddaszu?
- co to za lokalizacja? Antenę montujesz na zewnątrz budynku, czy dalej na poddaszu?
Już na zewnątrz od północy
EDIT:
Teraz łączymy się znowu gdzieś indziej
EDIT:
Teraz łączymy się znowu gdzieś indziej
Tak było rano
EDIT:
Wiec nie wiem czy dobrze nam radzono na infolinii ze na północ antenę?
EDIT:
Wiec nie wiem czy dobrze nam radzono na infolinii ze na północ antenę?
malamala, lokalizacje jakie pokazuje Ci ta aplikacja są nieprawdziwe.
Nadajnik BT43344 znajduje się w Kiełpino - gm. Kartuzy, ul. Energetyków - wieża na terenie zakładu energetycznego.
A nadajnik BT44658 znajduje się w Goręczyno - gm. Somonino, teren oczyszczalni ścieków.
Nadajnik BT43344 znajduje się w Kiełpino - gm. Kartuzy, ul. Energetyków - wieża na terenie zakładu energetycznego.
A nadajnik BT44658 znajduje się w Goręczyno - gm. Somonino, teren oczyszczalni ścieków.
- Załączniki
-
- obraz_2022-10-13_093915449.png (44.21 KiB) Przejrzano 4207 razy
malamala,
- tak jak zauważył mariusz9a, Twoja aplikacja jakoś źle te stacje pokazuje.
Ale pomijając to, wiemy już, że najbliżej masz BT43344 (na północ) ale to po drugiej stronie jeziora.
Kolejna najbliższa stacja to BT44658 [Goręczyno], wiec spróbuj na nią nakierować antenę.
- tak jak zauważył mariusz9a, Twoja aplikacja jakoś źle te stacje pokazuje.
Ale pomijając to, wiemy już, że najbliżej masz BT43344 (na północ) ale to po drugiej stronie jeziora.
Kolejna najbliższa stacja to BT44658 [Goręczyno], wiec spróbuj na nią nakierować antenę.
Dzień dobry!
kiedy można spodziewać się wprowadzenia trybu bridge w urządzeniu???
bardzo potrzebna funkcja, która jest praktycznie we wszystkich urządzeniach tego typu, tylko nie w ODI-IDU 300 :(
dzięki niej myślę, że nie jedna firma zdecydowała by się na ten Internet w lokalizacjach ze słabym dostępem do światłowodu lub innego medium.
kiedy można spodziewać się wprowadzenia trybu bridge w urządzeniu???
bardzo potrzebna funkcja, która jest praktycznie we wszystkich urządzeniach tego typu, tylko nie w ODI-IDU 300 :(
dzięki niej myślę, że nie jedna firma zdecydowała by się na ten Internet w lokalizacjach ze słabym dostępem do światłowodu lub innego medium.
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
pulsarr, niestety nie posiadamy takich informacji.
Witam serdecznie. Zakupiłem antenę kierunkową cybertech i zysku 15 db. Chciałbym ją zainstalować do zestawu odu idu 300. Czy w tym wypadku ma znaczenie do jakiego portu podłączymy kable z anteny ? Oznaczenie na odu ma RX i TX.
Dzień dobry,
zestaw ODU IDU 300 chcę podłączyć z anteną TV naziemnej i dekoderem TV.
1. Czy w takim wypadku konieczne jest włączenie w ustawieniach ODU obsługi konwertera Unicable ?
2. Czy w ustawieniach dekodera włączyć, czy wyłączyć zasilanie wzmacniacza antenowego ?
3. Do ODU mam podłączoną antenę Signaflex Dual T2 (X-Cross), czy ma znaczenie, która z anten jest podłączona do gniazda RX, a która do TX/RX ?
zestaw ODU IDU 300 chcę podłączyć z anteną TV naziemnej i dekoderem TV.
1. Czy w takim wypadku konieczne jest włączenie w ustawieniach ODU obsługi konwertera Unicable ?
2. Czy w ustawieniach dekodera włączyć, czy wyłączyć zasilanie wzmacniacza antenowego ?
3. Do ODU mam podłączoną antenę Signaflex Dual T2 (X-Cross), czy ma znaczenie, która z anten jest podłączona do gniazda RX, a która do TX/RX ?
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
arckadius, podłączenie zależy od anteny. Gniazdo RX to odbiór. TX/RX ma również możliwość wysyłania. Złącza będą aktywne po włączeniu opcji Antena zewnętrzna w Panelu Zarządzania IDU.
Arczi, poniżej.
1. Tak.
2. W przypadku anteny naziemnej wykorzystującej wzmacniacz sygnału antenowego, należy stosować wzmacniacze zasilane napięciem 12 V. Nie należy wtedy stosować oddzielnego zasilacza wzmacniacza, ponieważ wzmacniacz jest zasilany przez IDU.
3. Gniazdo RX to odbiór. TX/RX ma również możliwość wysyłania. Złącza będą aktywne po włączeniu opcji Antena zewnętrzna w Panelu Zarządzania IDU.
Arczi, poniżej.
1. Tak.
2. W przypadku anteny naziemnej wykorzystującej wzmacniacz sygnału antenowego, należy stosować wzmacniacze zasilane napięciem 12 V. Nie należy wtedy stosować oddzielnego zasilacza wzmacniacza, ponieważ wzmacniacz jest zasilany przez IDU.
3. Gniazdo RX to odbiór. TX/RX ma również możliwość wysyłania. Złącza będą aktywne po włączeniu opcji Antena zewnętrzna w Panelu Zarządzania IDU.