IDU-200 Przekierowanie portów
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: IDU-200 Przekierowanie portów
Witam.
Tydzień lub dwa tygodnie temu padło u mnie na OduIdu200 przekierowanie portów.
Infrastruktura w domu nie była zmieniania. Podobnie ustawienia IDU nie były zmieniane.
Przekierowanie było wykonane na kilka kamer, strone internetową, serwer email i VPN.
Konat z infolinią techniczną nic nie dał.
Zmieniono mi nr ip na inny.
Resetowałem router do ustawień fabrycznych.
Siedzę i kombinuję 2 dzień ale wyczuwam, że problem siedzi po stronie sprzętu lub infrastruktury Plusa.
Tydzień lub dwa tygodnie temu padło u mnie na OduIdu200 przekierowanie portów.
Infrastruktura w domu nie była zmieniania. Podobnie ustawienia IDU nie były zmieniane.
Przekierowanie było wykonane na kilka kamer, strone internetową, serwer email i VPN.
Konat z infolinią techniczną nic nie dał.
Zmieniono mi nr ip na inny.
Resetowałem router do ustawień fabrycznych.
Siedzę i kombinuję 2 dzień ale wyczuwam, że problem siedzi po stronie sprzętu lub infrastruktury Plusa.
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
stachu03, prześlij wszystkie ustawienia z urządzenia. Przekażę do techników z prośbą o sprawdzenie.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?
Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Chciałbym zrobić zrzuty wszystkich ustawień ale nie chce się dzielić tymi danymi publicznie. Jak mogę wysłać wiadomość prywatną?
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
stachu03, prześlij te informacje pod adres: specjalista_plus@plus.pl, w temacie wiadomości dodaj słowo: FORUM oraz zawrzyj też swoją nazwę użytkownika.
Bardzo dziękuję.
Sprawa rozwiązana.
Pomogło kilkukrotne przywrócenie idu do ustawień fabrycznych.
Niestety zaciągnięcie konfiguracji idu z pliku po przywróceniu ustawień fabyrcznych nie wchodzi w grę.
W moim przypadku eksportowałem konfigurację gdy przekierowanie już nie działało więc prawdopodonie plik konfiguracyjny zawierał błędy (błędy na niskim poziomie. Konfiguracja widoczna w UI była poprawna).
Trzeba wyklikać wszystko od początku.
Pomogło kilkukrotne przywrócenie idu do ustawień fabrycznych.
Niestety zaciągnięcie konfiguracji idu z pliku po przywróceniu ustawień fabyrcznych nie wchodzi w grę.
W moim przypadku eksportowałem konfigurację gdy przekierowanie już nie działało więc prawdopodonie plik konfiguracyjny zawierał błędy (błędy na niskim poziomie. Konfiguracja widoczna w UI była poprawna).
Trzeba wyklikać wszystko od początku.
- Michał_Plus
- Specjalista Plusa
stachu03, bardzo się cieszę, że już wszystko działa poprawnie.
A tak dokładniej to ile razy? Ja ciagle walczę, ale ciagle to samo. Port otwarty a ruch nie idzie.stachu03 pisze:Sprawa rozwiązana.
Pomogło kilkukrotne przywrócenie idu do ustawień fabrycznych
Na przekierowaniu mam connection timedout
A dmz oraz serwer wirtualny odrzucenie połączenia.
Przepraszam za odkopanie tematu ale mam identyczny problem ze swoim IDU-300. W skrócie chcę mieć dostęp przez internet do kamer IP podłączonych do sieci stworzonej na IDU-300. Niestety jakakolwiek próba przekierowania portów zakończona jest niepowodzeniem, zero efektu. To samo z próbą dostania się na raspberry pi podpiętego do IDU. Próbowałem poprzez opcję przekierowania portów, serwera wirtualnego i wszystkie inne sposoby opisane w tym wątku, łącznie ze zmianą portu na którym ma być dostępna usługa. Reset do ustawień fabrycznych nic nie daje. Na innym ruterze nie ma tego problemu, ale tam gdzie mam zainstalowane IDU nic inego nie ma zadowalającego zasięgu, więc jestem skazany na Plusa. Czy jest jakakolwiek szansa na rozwiązanie tego problemu? Firmware oczywiście najnowszy dostępny. Bardzo proszę o jakąkolwiek odpowiedź, bo nie wiem czy szukać jakiegoś innego sprzętowego rozwiązania.