Brak LTE

Tematy związane z Internetem Mobilnym.
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
miliard
Początkujący PlusManiak
Posty: 29
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Rejestracja: 21 gru 2008, o 23:15
Lokalizacja: SGL => KNURÓW

Brak LTE

Post autor: miliard »

Dzień dobry,

kupiłem starter Plus Internet. Włożyłem kartę do routera Huawei B593, który zawsze działał z Plusem bez problemu.
Na nowej karcie nie można ustawić routera w tryb LTE tylko 3G.
Po przełączeniu ręcznym na LTE wyświetla kod błędu 311 (cokolwiek to znaczy).
Na karcie nie można aktywować LTE (komunikat funkcja nieodstępna).
Ustawienia routera tak jak było do tej pory: nazwa profilu: plus internet, APN internet. Edycja niedostępna (szary napis).
Numer karty SIM 13 19 302 79 342.
Sprawa o tyle pilna, że karta służy do zdalnej nauki i pracy.

Czy pakiety aktywowane na tej karcie są tak samo rozliczane w 3G i LTE?

Dziękuję za odpowiedź.
Awatar użytkownika
Michał_Plus
Specjalista Plusa
Posty: 5588
Rejestracja: 1 lut 2017, o 09:13

Re: Brak LTE

Post autor: Michał_Plus »

miliard, czy na innym urządzeniu również nie działa LTE? Zmień APN na "plus" i zrestartuj urządzenie.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
miliard
Początkujący PlusManiak
Posty: 29
Rejestracja: 21 gru 2008, o 23:15
Lokalizacja: SGL => KNURÓW

Re: Brak LTE

Post autor: miliard »

Modem E398 z routerem też nie działa na LTE.

Można wpisać APN plus, ale on chyba nie jest brany pod uwagę, priorytet ma APN internet, który jest nieedytowalny i nieusuwalny.

Nie próbowałem wkładać karty do telefonu, aby zrobić punkt dostępu, bo mam pracę rotacyjną więc co kilka dni muszę mieć telefon w pracy.
Awatar użytkownika
Michał_Plus
Specjalista Plusa
Posty: 5588
Rejestracja: 1 lut 2017, o 09:13

Re: Brak LTE

Post autor: Michał_Plus »

miliard, utwórz nowy punkt dostępu z APN "plus".
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
miliard
Początkujący PlusManiak
Posty: 29
Rejestracja: 21 gru 2008, o 23:15
Lokalizacja: SGL => KNURÓW

Re: Brak LTE

Post autor: miliard »

Cuda, cuda ogłaszają.

Karta abonamentowa Plus Internet działa z pełną prędkością w obu kombinacjach (B593 i E398 + router) i dla obu wpisanych APN (internet i plus).

Karta "na kartę" daje się skonfigurować najwyżej 3G.

Lokalizacja ta sama, warunki pracy takie same. Dlatego podałem nr karty z prośbą aby sprawdzić, o co chodzi.

Proszę jeszcze o odpowiedź w sprawie pakietów.
Awatar użytkownika
Ewa_Plus
Specjalista Plusa
Posty: 6975
Rejestracja: 18 gru 2012, o 18:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Brak LTE

Post autor: Ewa_Plus »

miliard,
- tak, pakiety dotyczą zarówno 3G i LTE.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Sadraku1
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 15 maja 2020, o 10:23

Re: Brak LTE

Post autor: Sadraku1 »

Mam ten sam problem, dostałem kartę z internetem lte 50GB ale da się skonfigurowac na moim Huawei 593 s22 tylko jako 3G. W przypadku lte wyskakuje komunikat rozłączono kod błędu 311. Probowalem zmian apn lecz bezskutecznie. Zasięg 4G+ w mojej miejscowości łapie bez problemów na smartfonie. Czy jest jakaś inna konfiguracja która pozwoli uzyskać pełną prędkość?
Awatar użytkownika
Michał_Plus
Specjalista Plusa
Posty: 5588
Rejestracja: 1 lut 2017, o 09:13

Re: Brak LTE

Post autor: Michał_Plus »

Sadraku1, jaki masz ustawiony APN i typ APN? Tryb połączenia ustaw na "auto".
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Sadraku1
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 15 maja 2020, o 10:23

Re: Brak LTE

Post autor: Sadraku1 »

Jako glowne nieusuwalne jest internet, utworzylem drugi plus ale nic to nie dalo. Gdy ustawiam auto pokazuje 3 kreski zasiegu na routerze ale wyskakuje brak polaczenia z kodem 311, gdy ustawie 3G wszystko dziala poprawnie z 5 kreskami na routerze. Wolalbym jednak miec mozliwosc korzystania z LTE jesli kupuje karte od podobno najlepszego dostawcy internetu lte w Polsce.
Awatar użytkownika
Michał_Plus
Specjalista Plusa
Posty: 5588
Rejestracja: 1 lut 2017, o 09:13

Re: Brak LTE

Post autor: Michał_Plus »

Sadraku1, przy wprowadzaniu nowego punktu dostępowego wszystkie pola powinny być edytowalne. Jaka to taryfa?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
Sadraku1
Nowy
Posty: 3
Rejestracja: 15 maja 2020, o 10:23

Re: Brak LTE

Post autor: Sadraku1 »

Taryfa to plus elastyczna na kartę, wraz ze starterem otrzymałem 50GB do wykorzystania w 30 dni
Awatar użytkownika
Michał_Plus
Specjalista Plusa
Posty: 5588
Rejestracja: 1 lut 2017, o 09:13

Re: Brak LTE

Post autor: Michał_Plus »

Sadraku1, wprowadź konfiguracje z APN - plus i zrestartuj urządzenie.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
piho
Nowy
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2020, o 12:29

Brak LTE w mieszkaniu

Post autor: piho »

Witam,

W mieszkaniu dod adresem Sowińskiego, Warszawa, internet LTE je bezużyteczny. 0 kresek.
Play ma dobry zasięg. Mam zmienić operatora?

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 26 paź 2020, o 13:14 przez Ewa_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniosłam do istniejącego wątku.
Awatar użytkownika
Ewa_Plus
Specjalista Plusa
Posty: 6975
Rejestracja: 18 gru 2012, o 18:37
Lokalizacja: Warszawa

Re: Brak LTE

Post autor: Ewa_Plus »

Witaj piho,
- czy problem dotyczy wyłącznie LTE?
Gdy łączysz się w 3G to jest OK?
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Obrazek

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ
piho
Nowy
Posty: 2
Rejestracja: 26 paź 2020, o 12:29

Re: Brak LTE

Post autor: piho »

Jak zmienię w ustawieniach na 3G, mam trzy kreski. Ale na 3G nie można nic robić, ewentualnie wiadomość na whatsapp wysłać (bez zdjec, filmikow).
ODPOWIEDZ