Światłowód od Plusa
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
kam
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Światłowód do granicy działki
Witam, niedawno na mojej ulicy położono światłowód do każdej posesji granicy działki (dom jednorodzinny) doprowadzono kabel..teraz moje pytanie jeżeli zdecyduje się na umowe z plusa jak wyglada sprawa doprowadzenia od granicy działki do domu?
Ostatnio zmieniony 27 sie 2025, o 11:52 przez Joanna_Plus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesiono do właściwego działu i wątku.
Powód: Przeniesiono do właściwego działu i wątku.
Re: Światłowód od Plusa
Dzień dobry. Kończy mi się umowa na światłowód. Można prosić o jakąś dobrą ofertę. Pozdrawiam
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj kam,
w celu sprawdzenia skontaktuj się proszę telefonicznie z naszym Działem Obsługi Klienta.
Witaj MA44,
podeślij proszę numer, którego sprawa dotyczy oraz numer kontaktowy pod adres: specjalista_plus@plus.pl W temacie wiadomości dodaj słowo: FORUM oraz zawrzyj też swoją nazwę użytkownika.
w celu sprawdzenia skontaktuj się proszę telefonicznie z naszym Działem Obsługi Klienta.
Witaj MA44,
podeślij proszę numer, którego sprawa dotyczy oraz numer kontaktowy pod adres: specjalista_plus@plus.pl W temacie wiadomości dodaj słowo: FORUM oraz zawrzyj też swoją nazwę użytkownika.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Witam, parę dni temu sprawdzając dostępność na stronie. https://www.plus.pl/lp/swiatlowod pokazywało że pod moim adresem można zainstalować światłowód z Plusa. Sprawdzając dzisiaj dostałem informację, że nie ma pod moim adresem dostępnego światłowodu. Czy to jakiś błąd?
Cześć,
12.08 poprzez infolinię zamawiałem usługę publicznego IP na światłowodzie PLUSa i jednocześnie wyłączałem tą usługę na internecie 5G.
Wczoraj, wyłączono mi publiczne IP na 5G ale na temat włączenia go na światłowodzie cisza...
Ile to może jeszcze trwać?
Tomek
12.08 poprzez infolinię zamawiałem usługę publicznego IP na światłowodzie PLUSa i jednocześnie wyłączałem tą usługę na internecie 5G.
Wczoraj, wyłączono mi publiczne IP na 5G ale na temat włączenia go na światłowodzie cisza...
Ile to może jeszcze trwać?
Tomek
- Joanna_Plus
- Specjalista Plusa
Witaj nfcode,
w powyższej kwestii skontaktuj się proszę telefonicznie z naszym Działem Obsługi Klienta.
Witaj tomekfsx,
Dysponujesz numerem tego zgłoszenia?
w powyższej kwestii skontaktuj się proszę telefonicznie z naszym Działem Obsługi Klienta.
Witaj tomekfsx,
Dysponujesz numerem tego zgłoszenia?

Właśnie niestety nie zapisałem a dział obsługi spuścił mnie niezbyt miło na drzewo tekstem, że jak jest zgłoszone to w odpowiednim czasie się włączy 
Tak, też mam ten sam problem , pytanie. Zamówiłem publiczny , stały IP poprzez infolinię . Dostałem info, że odpowiedź przyjdzie na maila - przedwczoraj przyszła odpowiedź " Szanowny Kliencie
Odpowiadając na wniosek otrzymany 25.08.2025 r. informuję, że zapoznałem się z przedstawioną kwestią, dotyczącą numeru 48725xxxxxxx.
Jednocześnie potwierdzam, że zgłoszone zmiany zostały zrealizowane.
Z poważaniem
..."
Minęły już 48 godzin a IP nadal jest wewnętrzny. To normalna sytuacja? mam coś reklamować? Ile to w praktyce trwa?
Odpowiadając na wniosek otrzymany 25.08.2025 r. informuję, że zapoznałem się z przedstawioną kwestią, dotyczącą numeru 48725xxxxxxx.
Z poważaniem
..."
Minęły już 48 godzin a IP nadal jest wewnętrzny. To normalna sytuacja? mam coś reklamować? Ile to w praktyce trwa?
Mam numer reklamacji: 2670579
Sprawa jat o tyle pilna, że z wyłączeniem publicznego IP na 5G poradzono sobie bardzo szybko mimo że obie prośby były składane tego samego dnia - 12.08... I zostałem z ręką w nocniku bez dostępu do swojego serwera
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
tomekfsx,
za utrudnienia przepraszam. Prześlij ponownie dokładny opis sprawy poprzez ten formularz (w treści podaj wspomniany numer reklamacji) i podaj nam później tutaj numer zgłoszenia.
za utrudnienia przepraszam. Prześlij ponownie dokładny opis sprawy poprzez ten formularz (w treści podaj wspomniany numer reklamacji) i podaj nam później tutaj numer zgłoszenia.

Oki, już robięMarta_Plus pisze: ↑1 wrz 2025, o 10:30 tomekfsx,
zrobioneMarta_Plus pisze: ↑1 wrz 2025, o 10:30 tomekfsx,
CASE/250901/770 Reklamacje
- Marta_Plus
- Specjalista Plusa
tomekfsx,
Poprosiłam o przyśpieszenia udzielenia odpowiedzi na podany numer zgłoszenia.

DziękujęMarta_Plus pisze: ↑1 wrz 2025, o 12:50 tomekfsx,
Poprosiłam o przyśpieszenia udzielenia odpowiedzi na podany numer zgłoszenia.
Statyczny IP na światłowodzie jest aktywowany dopiero z następnym okresem rozliczeniowym.l0ngle0n pisze: ↑29 sie 2025, o 19:43 Tak, też mam ten sam problem , pytanie. Zamówiłem publiczny , stały IP poprzez infolinię . Dostałem info, że odpowiedź przyjdzie na maila - przedwczoraj przyszła odpowiedź " Szanowny Kliencie
Z poważaniem
..."