Brak informacji o nadajniku w BTSearch

Tematy związane z Internetem Mobilnym.
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
linux2137
Prawie PlusManiak
Posty: 46
Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Rejestracja: 5 lis 2021, o 17:30

Re: Brak informacji o nadajniku w BTSearch

Post autor: linux2137 »

KyloS pisze: 20 wrz 2022, o 21:35 Czy posiadasz ten ODU-IDU 300 ten co jest obecnie na stronie internetowej plusa? Modem masz zamontowany na zewnątrz tak jak w zaleceniach? W specyfikacji tego modemu na stronie plusa jest brak częstotliwości 2100 więc o jeden mniej i zostaje 900, 1800 i 2600.
Może to być wina tego, że ODU nie obsługuje jednego pasma a przy podłączeniu anteny pobiera tylko częstotliwość 1800 i może dlatego jest wolniej. Huawei to dobra firma i ma dobre urządzenia i pomimo słabych zasięgów to nawet bez anteny jest czasem lepiej. Robiłeś testy ODU bez anteny z samym modemem na zewnątrz?

Sam kiedyś testowałem modem USB Huawei e3372 bez anteny i z anteną i pomimo tego, że antena obsługiwała wszystkie częstotliwości wyniki były gorsze a sam modem się grzał i bez anteny było po prostu lepiej. Prędkości nie były zadowalające bo to modem LTE cat.4 i przy obsługiwanych częstotliwościach plusa 900 i 1800 w moim rejonie było po prostu słabo. To też tego wina, że w niektórych miejscach nie ma wielu częstotliwości, nie tak jak konkurencja.

Można pokusić się o antenę kierunkową. Albo router z 4G+ agregacją pasm z złączami do anteny zewnętrznej albo spróbować z routerem 5G.
Jakieś pomysły??
linux2137
Prawie PlusManiak
Posty: 46
Rejestracja: 5 lis 2021, o 17:30

Re: Brak informacji o nadajniku w BTSearch

Post autor: linux2137 »

reflesh
linux2137
Prawie PlusManiak
Posty: 46
Rejestracja: 5 lis 2021, o 17:30

Re: Brak informacji o nadajniku w BTSearch

Post autor: linux2137 »

reflesh
zbych_in_flames
V.I.P.
Posty: 1275
Rejestracja: 8 lis 2012, o 18:06

Re: Brak informacji o nadajniku w BTSearch

Post autor: zbych_in_flames »

W tym temacie raczej wszystko co było możliwe do sprawdzenia/przetestowania było już zrobione, a Twoje ostanie testy pokazały bardzo zbliżone wyniki, nigdy nie będzie 1 do 1, szczególnie ze te routery różnicą się w liczbie obsługiwanych pasm.
ODPOWIEDZ