Witam
Mam światłowód 1Gb od grudnia 2022, przez rok nie było problemów, ale początkiem tego roku 2024 zaczął router działać nie do końca dobrze, chyba huawei dg8245v. Restart, reset nie pomogły. Problemem jest nie działające wifi 5GHz. Lan i wifi 2.4GHz raczej wszystko działa, ale próby połączenia się z wifi 5GHz kończą się "ucegleniem" routera, tzn. ani po kablu, ani wifi 2.4GHz, ani Wifi 5GHz nie ma internetu (sieć widoczna, da się zalogować do panelu ustawień, ale tam o żadnych błędach nie pisze). Próba była z różnymi urządzeniami podłączać. Żebym miał znowu internet poza 5GHz trzeba w ustawieniach routera usunąć urządzenia podłączone poprzez wifi 5GHz.
Czy jak pójdę z tym routerem do salonu plusa, to mi go wymienią? Muszę się wyrobić przed upływem 2 lat? Bo teoretycznie planuję zostać z światłowodem w plusie, router jest na wypożyczeniu.
Trochę nie fajnie jest przy internecie 1gb/s żeby prędkość sięgała tylko 50 czy 100 mb/s, a wcześniej było 300mb/s lub 600mb/s (zależnie od urządzenia)
Mam też telewizję z dekoderem evobox 4k i mam problem z pilotem, przycisk podgłaśniania albo nie reaguje, albo muszę z całej siły wcisnąć.
Drugi problem z dekoderem (mam dwa w polsacie, jeden evobox 4k, drugi evobox 4k lite, i trzeci w netii też evobox 4k lite) jest taki że gdy te fabryczne piloty są przez BT podłączone to nie działa HDMI CEC sterowanie głośnością telewizora, gdy piloty sterują przez podczerwień, to już CEC działa. Muszę mieć przez BT ponieważ dekodery mam za telewizorami.
Da się coś z tym sterowaniem zrobić?
Co chodzi o pilot, to czy jak pójdę tylko z nim to go wymienią?
Problemy z urządzeniami
-
- Nowy
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook