Przedłużenie umowy
Regulamin forum
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
Specjaliści odpowiadają na posty w dni robocze, w godzinach 10:00 – 18:00
-
Kolejoman
- PlusManiak
- Meble Kuchenne na wymiar Warszawa - facebook
Re: Przedłużenie umowy
Okazało się że sprawa będzie załatwiana jednak nie tym zgłoszeniem co podałem tylko reklamacją nr 7848693.
Czy mogę poprosić zatem o przyspieszenie reklamacji o powyższym numerze?
Czy mogę poprosić zatem o przyspieszenie reklamacji o powyższym numerze?
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
Kolejoman,
przekazane.
przekazane.
Chcesz przedłużyć umowę, kupić nowy numer, albo przenieść go z innej sieci?

Sprawdź też odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania w naszym FAQ

Przedłużenie umowy
Witam, kończy mi się dwuletnia umowa na abonament i byłem wczoraj w salonie Plusa żeby ją przedłużyć, chciałbym zaznaczyć, że w Plusie jestem od ok. 25 lat i jakie było moje rozczarowanie po tym co wczoraj usłyszałem od Pani, która mnie obsługiwała bo zabrzmiało to tak, że jak chce przedłużyć umowę to to jest jakaś forma kary i muszę płacić więcej. Obecnie posiadam plan XL (250GB internetu + 750GB na cały okres rozliczeniowy) płacę za to ok. 90 zł. Umowa kończy się 12 grudnia to chciałem ją przedłużyć a Pani powiedziała mi, że nie ma opcji że będę płacił tyle samo bo muszę płacić więcej i dała mi do wyboru takie opcje: 1. Dostaje internet bez limitu, ale konieczne jest dobranie telewizji albo słuchawek albo jakieś technicznej karty internetowej i wtedy będę płacić 110 zł miesięcznie a opcja 2. Że zostaje przy tym abonamencie co mam ale i tak czy siak kwota urośnie do 110 zł. Przecież to jest jakaś paranoja. Chcę dobrowolnie przedłużyć umowę, zostać w Plusie i zamiast zostać chociaż na tej samej kwocie albo dostać jakiś rabat dla stałego klienta to dowiaduje się, że musze płacić więcej. Chciałbym się dowiedzieć czy naprawdę tak to teraz wygląda czy może Pani próbowała na mnie wyrobić sobie prowizje i wcisnąć co tylko może. Dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 30 lis 2025, o 16:38 przez Ron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Przeniesienie do istniejącego tematu
Powód: Przeniesienie do istniejącego tematu
@Hummer87 zgodnie z radą poniżej od @Basia_Plus pozwoliłem sobie na cytat
Basia_Plus
podeślij proszę numery telefonów, których sprawa dotyczy oraz numer kontaktowy pod adres: specjalista_plus@plus.pl W temacie wiadomości dodaj słowo: FORUM oraz zawrzyj też swoją nazwę użytkownika.
Cześć,
Dawno mnie tutaj nie było a i nie było potrzeby bo wszystko działa jak trzeba. Stąd mam dwa pytania:
1.Czy można w jakiś sposób elektromicznie wysłać rozwiązamie umowy by trafiło do DUK ?
2.Czy na jednym wypowiedzeniu mogę zawrzeć 3 numery telefonów (wszystkie na mnie ale dwa różne konta klienta).
Pozdrawiam
Adam
Dawno mnie tutaj nie było a i nie było potrzeby bo wszystko działa jak trzeba. Stąd mam dwa pytania:
1.Czy można w jakiś sposób elektromicznie wysłać rozwiązamie umowy by trafiło do DUK ?
2.Czy na jednym wypowiedzeniu mogę zawrzeć 3 numery telefonów (wszystkie na mnie ale dwa różne konta klienta).
Pozdrawiam
Adam
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa

Czy można prosić o kontakt kogoś z DUK ? Wypowiedzenie przyjęte skutecznie.
- Basia_Plus
- Specjalista Plusa
hyniks,
przekazałam do konsultanta DUK prośbę o kontakt.